TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дендиас следната недела во Скопје, Грција еден од потписниците на иницијативата за почеток на преговори во март 2020

Канал5 - 23.11.2019

Шефот на грчката дипломатија непосредно пред посетата на Скопје ја повтори позицијата на Грција – поддршка за проширувањето на ЕУ, бидејќи „тоа е во интерес и на Европа и во интерес на Грција".

Дендиас доаѓа во Македонија, Грција потписник на писмото за почнување преговори во март

Фокус - 23.11.2019

Во Скопје во вторник пристигнува шефот на грчката дипломатија Никос Дендиас, кој во интервју за грчкото радио „Реал фм“ истакна дека не е сигурен дека „ние можеме да ја одведеме француската политика до промена,“ но нагласи дека сигурно ќе се обидат ...

Дендиас следната недела во Скопје, Грција еден од потписниците на иницијативата за почеток на преговори во март 2020.

24 Вести - 23.11.2019

Во Скопје во вторник пристигнува шефот на грчката дипломатија Никос Дендиас, кој во интервју за грчкото радио „Реал фм“ истакна дека не е сигурен дека „ние можеме да ја одведеме француската политика до промена,“ но нагласи дека сигурно ќе се обидат ...

Дендиас не е сигурен дека Грција може да донесе промена во француската политика

Телма - 23.11.2019

Шефот на грчката дипломатија Никос Дендиас во интервју за грчкото радио „Реал фм“ изјави дека „не е сигурен дека Грција може да донесе промена во француската политика“, но нагласи дека сигурно ќе се обидат и оти прават повеќе од она што можат.

Никос Дендиас следната недела во посета на Скопје

Нетпрес - 23.11.2019

Во Скопје во вторник пристигнува шефот на грчката дипломатија Никос Дендиас, кој во интервју за грчкото радио „Реал фм“ истакна дека не е сигурен дека „ние можеме да ја одведеме француската политика до промена,“ но нагласи дека сигурно ќе се обидат ...

Дендиас доаѓа во Скопје со јасна порака дека Грција е за почеток на преговори во март 2020

+инфо - 23.11.2019

Вкупно 15 земји-членки на Унијата го ставија својот потпис на писмото, кое минатата недела беше испратени до Европската Комисија, во кое се бара почеток на преговорите за двете земји во март 2020.

Дендиас наредната недела во Скопје

Слободен Печат - 23.11.2019

Шефот на грчката дипломатија непосредно пред посетата на Скопје ја повтори позицијата на Грција – поддршка за проширувањето на ЕУ, бидејќи „тоа е во интерес и на Европа и во интерес на Грција”.

Дендиас следната недела во Скопје, Грција еден од потписниците на иницијативата за почеток на преговорите во март 2020

А1 On - 23.11.2019

Во Скопје во вторник пристигнува шефот на грчката дипломатија Никос Дендиас, кој во интервју за грчкото радио „Реал фм“ истакна дека не е сигурен дека „ние можеме да ја одведеме француската политика до промена,“ но нагласи дека сигурно ќе се обидат ...

Дендиас следната недела во Скопје

Press24 - 23.11.2019

Во Скопје во вторник пристигнува шефот на грчката дипломатија Никос Дендиас, кој во интервју за грчкото радио „Реал фм“ истакна дека не е сигурен дека „ние можеме да ја одведеме француската политика до промена,“ но нагласи дека сигурно ќе се обидат ...

Грчкиот шеф на дипломатијата Дендиас наредната недела во Скопје

МКД - 23.11.2019

Во Скопје во вторник пристигнува шефот на грчката дипломатија Никос Дендиас, кој во интервју за грчкото радио „Реал фм" истакна дека не е сигурен дека „ние можеме да ја одведеме француската политика до промена", но нагласи дека сигурно ќе се обидат ...

Дендиас следната недела во Скопје, Грција еден од потписниците на иницијативата за почеток на преговори во март 2020

Локално - 23.11.2019

Во Скопје во вторник пристигнува шефот на грчката дипломатија Никос Дендиас, кој во интервју за грчкото радио „Реал фм“ истакна дека не е сигурен дека „ние можеме да ја одведеме француската политика до промена,“ но нагласи дека сигурно ќе се обидат ...

Дендиас следната недела во Скопје, Грција еден од потписниците на иницијативата за почеток на преговори во март 2020.

Вечер Прес - 23.11.2019

Во Скопје во вторник пристигнува шефот на грчката дипломатија Никос Дендиас, кој во интервју за грчкото радио „Реал фм” истакна дека не е сигурен дека „ние можеме да ја одведеме француската политика до промена,” но нагласи дека сигурно ќе се обидат ...

ДЕНДИАС ДОАЃА ВО СКОПЈЕ: Не сум сигурен дека можеме да ја промениме француската политика

Денешен - 23.11.2019

Во Скопје во вторник пристигнува шефот на грчката дипломатија Никос Дендиас, кој во интервју за грчкото радио „Реал фм“ истакна дека не е сигурен дека „ние можеме да ја одведеме француската политика до промена,“ но нагласи дека сигурно ќе се обидат ...

Дендиас доаѓа во Скопје со јасна порака дека Грција е за почеток на преговори во март 2020

Либертас - 23.11.2019

Во Скопје во вторник пристигнува шефот на грчката дипломатија Никос Дендиас, кој во интервју за грчкото радио „Реал фм“ истакна дека не е сигурен дека „ние можеме да ја одведеме француската политика до промена“, но нагласи дека сигурно ќе се обидат ...

Дендиас следната недела во Скопје, Грција еден од потписниците на иницијативата за почеток на преговори во март 2020

Опсервер - 23.11.2019

Во Скопје во вторник пристигнува шефот на грчката дипломатија Никос Дендиас, кој во интервју за грчкото радио „Реал фм“ истакна дека не е сигурен дека „ние можеме да ја одведеме француската политика до промена,“ но нагласи дека сигурно ќе се обидат ...

Дендијас следната недела во Скопје

Република - 23.11.2019

Во Скопје во вторник пристигнува шефот на грчката дипломатија Никос Дендиjас, кој во интервју за грчкото радио „Реал фм“ истакна дека не е сигурен дека „ние можеме да ја одведеме француската политика до промена,“ но нагласи дека сигурно ќе се обидат ...

Во Скопје во вторник пристигнува шефот на грчката дипломатија Никос Дендиас

MakPress - 23.11.2019

Во Скопје во вторник пристигнува шефот на грчката дипломатија Никос Дендиас, кој во интервју за грчкото радио „Реал фм“ истакна дека не е сигурен дека „ние можеме да ја одведеме француската политика до промена,“ но нагласи дека сигурно ќе се обидат ...

Дендиас: Не знам дали можеме да ја смениме француската политика, но ќе се обидеме

Алсат-М - 22.11.2019

Не сум сигурен дека ние можеме да ја одведеме француската политика до промена, но сигурно ќе се обидеме, во рамките на нашите можности, правиме повеќе од она што можеме, вели министерот за надворешни работи на Грција, Никос Дендиас во интервју за ...

Дендиас: Не знам дали можеме да ја смениме француската политика, но ќе се обидеме

24 Вести - 22.11.2019

Не сум сигурен дека ние можеме да ја одведеме француската политика до промена, но сигурно ќе се обидеме, во рамките на нашите можности, правиме повеќе од она што можеме, вели министерот за надворешни работи на Грција, Никос Дендиас во интервју за ...

Дендиас: Не знам дали можеме да ја смениме француската политика, но ќе се обидеме

Телма - 22.11.2019

Не сум сигурен дека ние можеме да ја одведеме француската политика до промена, но сигурно ќе се обидеме, во рамките на нашите можности, правиме повеќе од она што можеме, вели министерот за надворешни работи на Грција, Никос Дендиас во интервју за ...

Дендиас: Грција го подржува проширувањето на ЕУ, но не знам дали можеме да ја смениме француската политика

Press24 - 22.11.2019

Не сум сигурен дека ние можеме да ја одведеме француската политика до промена, но сигурно ќе се обидеме, во рамките на нашите можности, правиме повеќе од она што можеме, вели министерот за надворешни работи на Грција, Никос Дендиас во интервју за ...

Дендиас: Не знам дали можеме да ја смениме француската политика, но ќе се обидеме

ММС - 22.11.2019

Не сум сигурен дека ние можеме да ја одведеме француската политика до промена, но сигурно ќе се обидеме, во рамките на нашите можности, правиме повеќе од она што можеме, вели министерот за надворешни работи на Грција, Никос Дендиас во интервју за ...

Дендиас: Ќе се обидеме во рамките на нашите можности да ја промениме француската политика

МКД - 22.11.2019

Не сум сигурен дека ние можеме да ја одведеме француската политика до промена, но сигурно ќе се обидеме, во рамките на нашите можности, правиме повеќе од она што можеме, вели министерот за надворешни работи на Грција, Никос Дендиас во интервју за ...

Дендиас: Ќе се обидеме да ја промениме француската политика, но не сум сигурен дали ќе успееме

Слободен Печат - 22.11.2019

Шефот на грчката дипломатија, кој во вторник доаѓа во посета на Скопје, уште еднаш повторува дека Грција го поддржува проширувањето на ЕУ, бидејќи „тоа е во интерес и на Европа и во интерес на Грција".

Дендиас: Не знам дали можеме да ја смениме француската политика

Р.С.Европа - 22.11.2019

Не сум сигурен дека можеме да ја смениме француската политика, но сигурно ќе се обидеме, во рамките на нашите можности, правиме повеќе од она што можеме, вели министерот за надворешни работи на Грција, Никос Дендиас во интервју за грчки медиум.

Дендиас: Не знам дали можеме да ја смениме француската политика, но ќе се обидеме

Нетпрес - 22.11.2019

Не сум сигурен дека ние можеме да ја одведеме француската политика до промена, но сигурно ќе се обидеме, во рамките на нашите можности, правиме повеќе од она што можеме, вели министерот за надворешни работи на Грција, Никос Дендиас во интервју за ...

Дендиас: Не знам дали можеме да ја смениме француската политика, но ќе се обидеме

А1 On - 22.11.2019

Не сум сигурен дека ние можеме да ја одведеме француската политика до промена, но сигурно ќе се обидеме, во рамките на нашите можности, правиме повеќе од она што можеме, вели министерот за надворешни работи на Грција, Никос Дендиас во интервју за ...

Дендиас: Не знам дали можеме да ја смениме француската политика, но ќе се обидеме

Либертас - 22.11.2019

Не сум сигурен дека ние можеме да ја одведеме француската политика до промена, но сигурно ќе се обидеме, во рамките на нашите можности, правиме повеќе од она што можеме, вели министерот за надворешни работи на Грција, Никос Дендиас во интервју за ...

Дендиас: Не знам дали можеме да ја смениме француската политика, но ќе се обидеме

Локално - 22.11.2019

Не сум сигурен дека ние можеме да ја одведеме француската политика до промена, но сигурно ќе се обидеме, во рамките на нашите можности, правиме повеќе од она што можеме, вели министерот за надворешни работи на Грција, Никос Дендиас во интервју за ...

Дендиас најави дека Преспанскиот договор ќе биде во полн ек со датумот за преговори

Фактор - 22.11.2019

Шефот на грчката дипломатија, Никос Дендиас, во интервју за грчкото радио „Реал фм“ рече дека се согласува со коментарот дека „ќе се коригираат одредени слабости на Договорот од Преспа”, но дека таква можност Грција ќе има само кога на Македонија ќе ...

Дендиас: Не знам дали можеме да ја смениме француската политика, но ќе се обидеме

CivilMedia - 22.11.2019

Не сум сигурен дека ние можеме да ја одведеме француската политика до промена, но сигурно ќе се обидеме, во рамките на нашите можности, правиме повеќе од она што можеме, вели министерот за надворешни работи на Грција, Никос Дендиас во интервју за ...

Дендиас: Не знам дали можеме да ја смениме француската политика, но ќе се обидеме

Опсервер - 22.11.2019

Не сум сигурен дека ние можеме да ја одведеме француската политика до промена, но сигурно ќе се обидеме, во рамките на нашите можности, правиме повеќе од она што можеме, вели министерот за надворешни работи на Грција, Никос Дендиас во интервју за ...

Дендиас: Не знам дали можеме да ја смениме француската политика, но ќе се обидеме

24Инфо - 22.11.2019

Не сум сигурен дека ние можеме да ја одведеме француската политика до промена, но сигурно ќе се обидеме, во рамките на нашите можности, правиме повеќе од она што можеме, вели министерот за надворешни работи на Грција, Никос Дендиас во интервју за ...

Дендиас: Не знам дали можеме да ја смениме француската политика, но ќе се обидеме

MakPress - 22.11.2019

Не сум сигурен дека ние можеме да ја одведеме француската политика до промена, но сигурно ќе се обидеме, во рамките на нашите можности, правиме повеќе од она што можеме, вели министерот за надворешни работи на Грција, Никос Дендиас во интервју за ...

Дендиас и Франкојанис следниот вторник во посета на Македонија

MakPress - 22.11.2019

Шефот на грчката дипломатија Никос Дендиас и заменикот министер за надворешни работи надлежен за економска дипломатија Костас Франкојанис во вторник, на 26 ноември, ќе го посетат Скопје, јави дописничката на МИА од Атина.

Грчкиот министер за надворешни работи Дендиас во вторник во Скопје

Нова ТВ - 21.11.2019

Шефот на грчката дипломатија Никос Дендиас и заменикот министер за надворешни работи надлежен за економска дипломатија Костас Франкојанис во вторник, на 26 ноември, ќе го посетат Скопје, јави МИА од Атина.

Грчки министри од Владата на Мицотакис доаѓаат во Скопје

+инфо - 21.11.2019

Шефот на грчката дипломатија Никос Дендиас и заменикот министер за надворешни работи надлежен за економска дипломатија Костас Франкојанис во вторник, на 26 ноември, ќе го посетат Скопје, јави дописничката на МИА од Атина.

Дендиас и Франкојанис во вторник во посета на Скопје

Слободен Печат - 21.11.2019

Шефот на грчката дипломатија Никос Дендиас и заменикот министер за надворешни работи надлежен за економска дипломатија Костас Франкојанис во вторник, на 26 ноември, ќе го посетат Скопје, јави дописничката на МИА од Атина.

Шефот на грчката дипломатија Дендиас и Франкојанис во вторник во посета на Скопје

Press24 - 21.11.2019

Шефот на грчката дипломатија Никос Дендиас и заменикот министер за надворешни работи надлежен за економска дипломатија Костас Франкојанис во вторник, на 26 ноември, ќе го посетат Скопје, јави дописничката на МИА од Атина.

Грчките министри Дендиас и Франкојанис во вторник во Скопје

МКД - 21.11.2019

Шефот на грчката дипломатија Никос Дендиас и заменикот министер за надворешни работи надлежен за економска дипломатија Костас Франкојанис во вторник, на 26 ноември, ќе го посетат Скопје. Портпаролот на грчкото МНР, Александрос Гениматас на денешниот ...

Шефот на грчката дипломатија и неговиот заменик во посета на Скопје

Р.С.Европа - 21.11.2019

Министерот за надворешни работи на Грција Никос Дендиас и заменикот министер за надворешни работи надлежен за економска дипломатија Костас Франкојанис во вторник, на 26 ноември, ќе го посетат Скопје.

Дендиас и Франкојанис во вторник во посета на Скопје

ММС - 21.11.2019

Шефот на грчката дипломатија Никос Дендиас и заменикот министер за надворешни работи надлежен за економска дипломатија Костас Франкојанис во вторник, на 26 ноември, ќе го посетат Скопје, јави дописничката на МИА од Атина.

Дендиас и Франкојанис во вторник во посета на Скопје

Опсервер - 21.11.2019

Шефот на грчката дипломатија Никос Дендиас и заменикот министер за надворешни работи надлежен за економска дипломатија Костас Франкојанис во вторник, на 26 ноември, ќе го посетат Скопје, јави дописничката на МИА од Атина.

Шефот на грчката дипломатија и неговиот заменик во посета на Македонија

еМагазин - 21.11.2019

Шефот на грчката дипломатија Никос Дендиас и заменикот министер за надворешни работи надлежен за економска дипломатија Костас Франкојанис во вторник, на 26 ноември, ќе го посетат Скопје, јави дописничката на МИА од Атина.

Шефот на грчката дипломатија Дендиас во вторник во Скопје

PressingTV - 21.11.2019

Шефот на грчката дипломатија Никос Дендиас и заменикот министер за надворешни работи надлежен за економска дипломатија Костас Франкојанис во вторник, на 26 ноември, ќе го посетат Скопје, јави дописничката на МИА од Атина.

Шефот на грчката дипломатија Дендијас во вторник во Скопје

Република - 21.11.2019

Шефот на грчката дипломатија и заменикот министер за надворешни работи надлежен за економска дипломатија Костас Франкојанис во вторник, на 26 ноември, ќе го посетат Скопје, јави дописничката на МИА од Атина.

Дендиас и Франкојанис во вторник во посета на Скопје

24Инфо - 21.11.2019

Шефот на грчката дипломатија Никос Дендиас и заменикот министер за надворешни работи надлежен за економска дипломатија Костас Франкојанис во вторник, на 26 ноември, ќе го посетат Скопје, јави дописничката на МИА од Атина.

Дендиас и Франкојанис во вторник во посета на Скопје

CivilMedia - 21.11.2019

Шефот на грчката дипломатија Никос Дендиас и заменикот министер за надворешни работи надлежен за економска дипломатија Костас Франкојанис во вторник, на 26 ноември, ќе го посетат Скопје, јави дописничката на МИА од Атина.

Дендиас и Франкојанис во вторник во посета на Скопје

Локално - 21.11.2019

Шефот на грчката дипломатија Никос Дендиас и заменикот министер за надворешни работи надлежен за економска дипломатија Костас Франкојанис во вторник, на 26 ноември, ќе го посетат Скопје. Портпаролот на Министерството за надворешни работи на Грција, ...

Никос Дендиас во вторник доаѓа во Скопје

360 степени - 20.11.2019

Министерот за надворешни работи на Грција, Никос Дендиас во вторник доаѓа во Скопје. Македонското МНР соопшти дека денешната средба на министерот Никола Димитров со неговиот грчки колега на НАТО министерскиот состанок во Брисел, поминала во ...

Утре средба Димитров – Дендиас во Брисел

Канал5 - 19.11.2019

На маргините на Самитот на министрите за надворешни работи на земјите членки на НАТО, утре ќе одржат средба Никола Димитров и Никос Дендиас. Како што соопштуваат од грчкото МНР, министерот за надворешни работи на Грција, утре ќе учествува на ...

Утре средба Димитров – Дендиас во Брисел

Сител - 19.11.2019

На маргините на Самитот на министрите за надворешни работи на земјите членки на НАТО, утре ќе одржат средба Никола Димитров и Никос Дендиас, јави дописничката на МИА од Атина. Како што соопштуваат од грчкото МНР, министерот за надворешни работи на ...

Димитров утре на средба со Дендиас во Брисел

Press24 - 19.11.2019

На маргините на Самитот на министрите за надворешни работи на земјите членки на НАТО, утре ќе одржат средба Никола Димитров и Никос Дендиас, јави дописничката на МИА од Атина. Како што соопштуваат од грчкото МНР, министерот за надворешни работи на ...

Работна средба Димитров–Дендиас утре во Брисел

Слободен Печат - 19.11.2019

На маргините на Самитот на министрите за надворешни работи на земјите членки на НАТО, утре ќе одржат средба Никола Димитров и Никос Дендиас, јави дописничката на МИА од Атина. Како што соопштуваат од грчкото МНР, министерот за надворешни работи на ...

Утре средба Димитров – Дендиас во Брисел

24Инфо - 19.11.2019

На маргините на Самитот на министрите за надворешни работи на земјите членки на НАТО, утре ќе одржат средба Никола Димитров и Никос Дендиас, јави дописничката на МИА од Атина. Како што соопштуваат од грчкото МНР, министерот за надворешни работи на ...

Утре средба Димитров – Дендиас во Брисел

Либертас - 19.11.2019

На маргините на Самитот на министрите за надворешни работи на земјите членки на НАТО, утре ќе одржат средба Никола Димитров и Никос Дендиас, јави дописничката на МИА од Атина. Како што соопштуваат од грчкото МНР, министерот за надворешни работи на ...

Утре средба Димитров – Дендиас во Брисел

Вечер Прес - 19.11.2019

На маргините на Самитот на министрите за надворешни работи на земјите членки на НАТО, утре ќе одржат средба Никола Димитров и Никос Дендиас, јави дописничката на МИА од Атина. Како што соопштуваат од грчкото МНР, министерот за надворешни работи на ...

Утре средба Димитров – Дендиас во Брисел

4NEWS - 19.11.2019

На маргините на Самитот на министрите за надворешни работи на земјите членки на НАТО, утре ќе одржат средба Никола Димитров и Никос Дендиас, јави дописничката на МИА од Атина. Како што соопштуваат од грчкото МНР, министерот за надворешни работи на ...