TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Енергетските потреби во 2011 поголеми за 12 отсто

Утрински - 09.12.2010

Вкупната потрошувачка на енергија во 2011 ќе биде поголема за 12 отсто, за 17 проценти ќе се троши повеќе електрична енергија, а за речиси четири пати повеќе природен гас.

Идната година ќе увеземе енергенти за 650 милиони евра

Дневник - 09.12.2010

Вкупната потрошувачка на енергија во 2011 г. ќе биде поголема за 12 отсто, за 17 отсто ќе се троши повеќе струја, а за речиси четири пати повеќе природен гас.

Македонија ќе го зголеми производството на струја за 19 %

Вечер - 08.12.2010

Во Билансот е пресметано дека енергетските потреби во 2011 ќе бидат поголеми за 12 отсто во однос на годинава Вкупната потрошувачка на енергија во 2011 г.

Идната година домашното производство на струја поголемо за 19 отсто

Алфа - 07.12.2010

Вкупната потрошувачка на енергија во 2011 ќе биде поголема за 12 отсто, за 17 проценти ќе се троши повеќе електрична енергија, а за речиси четири пати повеќе природен гас.

Следната година ќе користиме повеќе домашна струја

Форум - 07.12.2010

Според предлог енергетскиот биланс за 2011 година, кој денеска го презентираше министерот за економија, Фатмир Бесими, предвиденото домашно производство ќе задоволи 85 отсто од вкупните потреби за ...

Идната година 19 отсто поголемо производство на струја

Кирилица - 07.12.2010

Вкупната потрошувачка на енергија во 2011 ќе биде поголема за 12 отсто, за 17 проценти ќе се троши повеќе електрична енергија, а за речиси четири пати повеќе природен гас.

Идната година домашното производство на струја поголемо за 19 отсто

Сител - 07.12.2010

Вкупната потрошувачка на енергија во 2011 ќе биде поголема за 12 отсто, за 17 проценти ќе се троши повеќе електрична енергија, а за речиси четири пати повеќе природен гас.

В година ќе трошиме 7% повеќе струја

Канал5 - 07.12.2010

Идната година ќе се увезе струја повеќе за 7 проценти. Според проекциите во енергетскиот биланс вкупната потрошувачка на енергија во 2011 ќе биде поголема за 12 проценти.

Идната година домашното производство на струја поголемо за 19 отсто

МРТ - 07.12.2010

Вкупната потрошувачка на енергија во 2011 ќе биде поголема за 12 отсто, за 17 проценти ќе се троши повеќе електрична енергија, а за речиси четири пати повеќе природен гас.

Догодина потрошувачката на енергија ќе се зголеми за 12 проценти

Сител - 07.12.2010

Ќе расте потрошувачката, но и производството на струја. Според проекциите во енергетскиот биланс за наредната година за 19 проценти ќе се зголеми производството на електричната енергија, а истата ќе ...

Наредната година домашното производство на струја ќе порасне за 19 отсто

Курир - 07.12.2010

Вкупната потрошувачка на енергија во 2011 ќе биде поголема за 12 отсто, за 17 проценти повеќе ќе се троши електрична енергија, а природниот гас за речиси четири пати повеќе.

Енергетски биланс за 2011 година - зголемено домашно производство

Нетпрес - 07.12.2010

Предлог енергетскиот биланс за идната година проектира 11 отсто поголема вкупна финална потрошувачка во 2011 година во однос на 2010 година.

Енергетските потреби зголемени за 12 проценти

Курир - 07.12.2010

Вкупната потрошувачка на енергија во 2011 ќе биде поголема за 12 отсто, за 17 проценти ќе се троши повеќе електрична енергија, а за речиси четири пати повеќе природен гас.

Следната година ќе користиме повеќе домашна струја

Макфакс - 07.12.2010

Според предлог енергетскиот биланс за 2011 година,кој денес го презентираше министерот за финансии, Фатмир Бесими, предвиденото домашно производство ќе задоволи 85 отсто од вкупните потреби за 2011 ...

Македонија увезува само 17.4% електрична енергија

МК-Фондови - 06.12.2010

Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2009 година, во Република Македонија, од бруто-домашната потрошувачка на електрична енергија во износ од 8.265.837 MWh, 82.6% се обезбедени од ...

Македонија: eнергетски биланси

МК-Фондови - 06.12.2010

Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2009 година, вкупното примарно производство на енергија во Република Македонија изнесува 1.606.956 тое или 57.6% од вкупно потребната енергија.