TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВМРО – ДПМНЕ: Заев го руинираше правниот систем преку уцени, закани и поткупувања

Канал5 - 01.12.2019

Заев треба да ги тргне неговите валкани раце од правосудството.Заев е кочничар на правосудниот систем во Република Македонија,се наведува во реакцијата на ВМРО- ДПМНЕ на обраќањето на премиерот Заев.

Реакција на ВМРО – ДПМНЕ на обраќањето на Заев

Сител - 01.12.2019

Заев го руинираше правниот систем преку уцени, закани и поткупувања. Заев треба да ги тргне неговите валкани раце од правосудството. Заев е кочничар на правосудниот систем во Република Македонија. Откако Заев дојде на власт царува криминалот.

„Заев е кочничар на правосудниот систем во Република Македонија“

Курир - 01.12.2019

Заев го руинираше правниот систем преку уцени, закани и поткупувања. Заев треба да ги тргне неговите валкани раце од правосудството, реагираат од ВМРО-ДПМНЕ. – Заев е кочничар на правосудниот систем во Република Македонија.

Заев е кочничар на правосудниот систем

Нетпрес - 01.12.2019

Премиерот Зоран Заев го руинираше правниот систем преку уцени, закани и поткупувања. Заев треба да ги тргне неговите валкани раце од правосудството, реагираат од ВМРО-ДПМНЕ. – Заев е кочничар на правосудниот систем во Република Македонија.

ВМРО-ДПМНЕ: Заев треба да ги тргне неговите валкани раце од правосудството

А1 On - 01.12.2019

„Заев го руинираше правниот систем преку уцени, закани и поткупувања. Заев треба да ги тргне неговите валкани раце од правосудството. Заев е кочничар на правосудниот систем во Република Македонија. Откако Заев дојде на власт царува криминалот.

ВМРО-ДПМНЕ: Заев да ги тргне рацете од правосудството

МКД - 01.12.2019

Заев го руинираше правниот систем преку уцени, закани и поткупувања и треба да ги тргне неговите валкани раце од правосудството, реагира ВМРО-ДПМНЕ на обраќањето на премиерот Зоран Заев . „Заев е кочничар на правосудниот систем во Република ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев инсталираше Кацарска судство и Русковска обвинителство

ММС - 01.12.2019

Заев го руинираше правниот систем преку уцени, закани и поткупувања. Заев треба да ги тргне неговите валкани раце од правосудството. Заев е кочничар на правосудниот систем и откако дојде на власт царува криминалот, е реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ по ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев инсталираше Кацарска судство и Русковска обвинителство

+инфо - 01.12.2019

Заев го руинираше правниот систем преку уцени, закани и поткупувања. Заев треба да ги тргне неговите валкани раце од правосудството. Заев е кочничар на правосудниот систем и откако дојде на власт царува криминалот, е реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ по ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев го руинираше правниот систем преку уцени, закани и поткупувања

Либертас - 01.12.2019

Соопштение на ВМРО ДПМНЕ: Заев треба да ги тргне неговите валкани раце од правосудството. Заев е кочничар на правосудниот систем во Република Македонија. Откако Заев дојде на власт царува криминалот.

Реакција на ВМРО – ДПМНЕ на обраќањето на Заев

4NEWS - 01.12.2019

Заев го руинираше правниот систем преку уцени, закани и поткупувања. Заев треба да ги тргне неговите валкани раце од правосудството. Заев е кочничар на правосудниот систем во Република Македонија. Откако Заев дојде на власт царува криминалот.

ВМРО-ДПМНЕ: Заев го руинираше правниот систем преку уцени, закани и поткупувања

Опсервер - 01.12.2019

Заев треба да ги тргне неговите валкани раце од правосудството. Заев е кочничар на правосудниот систем во Република Македонија. Откако Заев дојде на власт царува криминалот. До каде се истрагите во обвинителството за сите оние криминалии којшто се ...

Реакција на ВМРО – ДПМНЕ на обраќањето на Заев

24Инфо - 01.12.2019

Заев го руинираше правниот систем преку уцени, закани и поткупувања. Заев треба да ги тргне неговите валкани раце од правосудството. Заев е кочничар на правосудниот систем во Република Македонија. Откако Заев дојде на власт царува криминалот.

ВМРО-ДПМНЕ: Заев го руинираше правниот систем преку уцени, закани и поткупувања

MakPress - 01.12.2019

Заев го руинираше правниот систем преку уцени, закани и поткупувања. Заев треба да ги тргне неговите валкани раце од правосудството. Заев е кочничар на правосудниот систем во Република Македонија. Откако Заев дојде на власт царува криминалот.

ВМРО-ДПМНЕ: Македонската економија тоне

Канал5 - 30.11.2019

Македонската економија тоне. Споредбено со лани директните странски инвестиции бележат пад од 164 проценти, односно 187 милиони евра помалку, се наведува во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ. Странските директни инвестиции во третиот квартал од 2019 година ...

ВМРО-ДПМНЕ: Криминалната банда на власт која најави економска година го клекна стопанстовото на колена

А1 On - 30.11.2019

„Македонската економија тоне. Споредбено со лани директните странски инвестиции бележат пад од 164 проценти, односно 187 милиони евра помалку. Странските директни инвестиции во третиот квартал од 2019 година изнесуваат очајни 62 милиони евра.

ВМРО-ДПМНЕ: Приватниот сектор е пред колапс, криминалната банда на власт која најави економска година го клекна ...

Курир - 30.11.2019

Македонската економија тоне. Споредбено со лани директните странски инвестиции бележат пад од 164 проценти, односно 187 милиони евра помалку. Странските директни инвестиции во третиот квартал од 2019 година изнесуваат очајни 62 милиони евра, ...

ВМРО-ДПМНЕ: Македонската економија тоне

МКД - 30.11.2019

Македонската економија тоне. Споредбено со лани директните странски инвестиции бележат пад од 164 проценти, односно 187 милиони евра помалку. Странските директни инвестиции во третиот квартал од 2019 година изнесуваат очајни 62 милиони евра, соопшти ...

Заев со позитивна оценка за економијата, опозицијата вели дека економијата тоне

Сител - 30.11.2019

По две години сериозни економски политики и реформи граѓаните почнаа да ги чувствуваа придобивките, истакна премиерот Заев во обраќање до јавноста. Повисоките плати, намалените трошоци , зголемената помош за ранливите категории го подобрија ...

Приватниот сектор е пред колапс, криминалната банда на власт која најави економска година го клекна стопанстовото на ...

Нетпрес - 30.11.2019

Македонската економија тоне. Споредбено со лани директните странски инвестиции бележат пад од 164 проценти, односно 187 милиони евра помалку. Странските директни инвестиции во третиот квартал од 2019 година изнесуваат очајни 62 милиони евра, ...

ВМРО-ДПМНЕ: Политичка кариера на Заев е завршена, правдата ќе чукне и на неговата врата

Сител - 30.11.2019

Македонската економија тоне. Споредбено со лани директните странски инвестиции бележат пад од 164 проценти, односно 187 милиони евра помалку. Странските директни инвестиции во третиот квартал од 2019 година изнесуваат очајни 62 милиони евра.

ВМРО-ДПМНЕ: Странските директни инвестиции во третиот квартал од 2019 година изнесуваат очајни 62 милиони евра

Опсервер - 30.11.2019

Македонската економија тоне. Споредбено со лани директните странски инвестиции бележат пад од 164 проценти, односно 187 милиони евра помалку. Странските директни инвестиции во третиот квартал од 2019 година изнесуваат очајни 62 милиони евра.

ВМРО-ДПМНЕ: Економијата тоне, странските инвестиции бележат пад

Вечер Прес - 30.11.2019

Македонската економија тоне. Споредбено со лани директните странски инвестиции бележат пад од 164 проценти, односно 187 милиони евра помалку. Странските директни инвестиции во третиот квартал од 2019 година изнесуваат очајни 62 милиони евра, соопшти ...

Заев со позитивна оценка за економијата, опозицијата вели дека економијата тоне

4NEWS - 30.11.2019

По две години сериозни економски политики и реформи граѓаните почнаа да ги чувствуваа придобивките, истакна премиерот Заев во обраќање до јавноста. Повисоките плати, намалените трошоци , зголемената помош за ранливите категории го подобрија ...

ВМРО-ДПМНЕ: Македонската економија тоне

Centar - 30.11.2019

Македонската економија тоне. Споредбено со лани директните странски инвестиции бележат пад од 164 проценти, односно 187 милиони евра помалку. Странските директни инвестиции во третиот квартал од 2019 година изнесуваат очајни 62 милиони евра.

ВМРО-ДПМНЕ: Политичка кариера на Заев е завршена, правдата ќе чукне и на неговата врата

4NEWS - 30.11.2019

Македонската економија тоне. Споредбено со лани директните странски инвестиции бележат пад од 164 проценти, односно 187 милиони евра помалку. Странските директни инвестиции во третиот квартал од 2019 година изнесуваат очајни 62 милиони евра.

ВМРО-ДПМНЕ: Македонската економија тоне

24Инфо - 30.11.2019

Македонската економија тоне. Споредбено со лани директните странски инвестиции бележат пад од 164 проценти, односно 187 милиони евра помалку. Странските директни инвестиции во третиот квартал од 2019 година изнесуваат очајни 62 милиони евра.

ВМРО-ДПМНЕ: Споредбено со лани директните странски инвестиции бележат пад од 164 проценти

MakPress - 30.11.2019

Македонската економија тоне. Споредбено со лани директните странски инвестиции бележат пад од 164 проценти, односно 187 милиони евра помалку. Странските директни инвестиции во третиот квартал од 2019 година изнесуваат очајни 62 милиони евра.

ВМРО-ДПМНЕ: Заев не прифаќа статус кандидат мандатар зашто знае дека ќе изгуби

Канал5 - 29.11.2019

Зоран Заев бега затоа што мисли дека од опозиција, пратеничкиот имунитет ќе му биде спас од кривичен прогон за криминалот, рекетот и корупцијата што ги прави. Зоран Заев знае дека ќе изгуби на 12 април и затоа бега од предлогот на претседателот ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев мисли дека од опозиција, пратеничкиот имунитет ќе му биде спас од кривичен прогон за криминалот

А1 On - 29.11.2019

„Зоран Заев знае дека ќе изгуби на 12 април и затоа бега од предлогот на претседателот Христијан Мицкоски, лидерите кои имаат намера да бидат премиер да имаат статус на кандидат мандатар, при што тој што ќе изгуби ќе си замине од политиката и нема ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев знае дека ќе изгуби на 12-ти април и затоа бега од предлогот на Мицкоски за кандидат мандатар

Курир - 29.11.2019

Зоран Заев знае дека ќе изгуби на 12-ти април и затоа бега од предлогот на претседателот Христијан Мицкоски, лидерите кои имаат намера да бидат премиер да имаат статус на кандидат мандатар, при што тој што ќе изгуби ќе си замине од политиката и нема ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев не прифаќа статус кандидат мандатар зашто знае дека ќе изгуби

Сител - 29.11.2019

Зоран Заев знае дека ќе изгуби на 12 април и затоа бега од предлогот на претседателот Христијан Мицкоски, лидерите кои имаат намера да бидат премиер да имаат статус на кандидат мандатар, при што тој што ќе изгуби ќе си замине од политиката и нема да ...

Заев убеден: Ќе победиме на изборите со разлика меѓу 60 и 120 илјади гласови

Centar - 29.11.2019

Со разлика од 60.000 до 120.000 ќе ве победиме на следните парламентарни избори идната година, рече претседателот Зоран Заев одговарајќи на пратеничко прашање дали ќе се повлече од политиката и од лидерската позиција во партијата, ако не победи на ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев не прифаќа статус кандидат мандатар зашто знае дека ќе изгуби

4NEWS - 29.11.2019

Зоран Заев знае дека ќе изгуби на 12 април и затоа бега од предлогот на претседателот Христијан Мицкоски, лидерите кои имаат намера да бидат премиер да имаат статус на кандидат мандатар, при што тој што ќе изгуби ќе си замине од политиката и нема да ...

ВМРО-ДПМНЕ: Зоран Заев знае дека ќе изгуби на 12 април и затоа бега од предлогот на претседателот Христијан Мицкоски

Опсервер - 29.11.2019

Зоран Заев знае дека ќе изгуби на 12 април и затоа бега од предлогот на претседателот Христијан Мицкоски, лидерите кои имаат намера да бидат премиер да имаат статус на кандидат мандатар, при што тој што ќе изгуби ќе си замине од политиката и нема да ...

Заев: Слушајте ме внимателно господине Ѓорчев, со 60.000 до 120.000 гласови разлика ќе ве победиме на избори

AKO - 29.11.2019

Ова премиерот Заев го изјави од собраниската говорница на вчерашните пратенички прашања, одговарајќи му на пратеникот на ВМРО ДПМНЕ, Владимир Ѓорчев. „Тоа ќе се случи не затоа што сум прогнозер, туку заради вашите политики, а заради искрените, ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев знае дека ќе изгуби на 12 април и затоа бега од предлогот на претседателот Мицкоски

MakPress - 29.11.2019

Зоран Заев знае дека ќе изгуби на 12 април и затоа бега од предлогот на претседателот Христијан Мицкоски, лидерите кои имаат намера да бидат премиер да имаат статус на кандидат мандатар, при што тој што ќе изгуби ќе си замине од политиката и нема да ...

Ќе ве победиме со 60-120 илјади гласови разлика, му кажа Заев на Ѓорчев во собранието

Сакам да кажам - 28.11.2019

Меѓу 60 и 120 илјади гласови разлика ќе ве победиме на претстојните парламентарни избори, му одговори премиерот Зоран Заев на пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Влатко Ѓорчев на седницата за пратенички прашања.

ВМРО-ДПМНЕ: Зоран Заев сака да остане пратеник за да може да се крие зад пратеничкиот имунитет

Канал5 - 28.11.2019

Зоран Заев бега и не го прифаќа предлогот на претседателот Христијан Мицкоски, за воведување систем на кандидат за мандатар, по што лидерот кој ќе изгуби на парламентарните избори ќе треба да си даде оставка.

Заев: На изборите во април ќе победиме со разлика од 60.000 до 120.000 илјади гласови

Канал5 - 28.11.2019

На следните избори јас ќе бидам кандидат за премиер, во последните две години донесовме историски одлуки за нашата држава и немам дилеми дали ќе победиме, истакна премиерот Зоран Заев одговарајќи на пратеничко прашање во Собранието.

Заев: На изборите во април ќе победиме со разлика од 60.000 до 120.000 илјади гласови

Алсат-М - 28.11.2019

На следните избори јас ќе бидам кандидат за премиер, во последните две години донесовме историски одлуки за нашата држава и немам дилеми дали ќе победиме, истакна премиерот Зоран Заев одговарајќи на пратеничко прашање во Собранието.

Заев до Ѓорчев: Неопределените се ежат од помислата Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ да дојдат на власт

Фокус - 28.11.2019

Премиерот Зоран Заев одговарајќи му на на пратеничко прашање на Влатко Ѓорчев му порача дека ќе ги победат на изборите. -Меѓу 60 и 120 илјади гласови разлика ќе ве победиме на претстојните парламентарни избори, коалицијата на СДСМ наспроти ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев сака да се крие зад пратеничкиот имунитет, затоа не го прифаќа предлогот на Мицкоски

Фокус - 28.11.2019

Зоран Заев бега и не го прифаќа предлогот на претседателот Христијан Мицкоски, за воведување систем на кандидат за мандатар, по што лидерот кој ќе изгуби на парламентарните избори ќе треба да си даде оставка.

ЗАЕВ НЕМА ДИЛЕМИ: На изборите во април ќе победиме со разлика од 60.000 до 120.000 гласови

Слободен Печат - 28.11.2019

Премиерот рече дека прифаќа ТВ дуел со претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски и дека тоа може да го реализираат во секое време. На следните избори јас ќе бидам кандидат за премиер, во последните две години донесовме историски одлуки за ...

ВМРО-ДПМНЕ: Зоран Заев сака да остане пратеник за да може да се крие зад пратеничкиот имунитет

Сител - 28.11.2019

Зоран Заев бега и не го прифаќа предлогот на претседателот Христијан Мицкоски, за воведување систем на кандидат за мандатар, по што лидерот кој ќе изгуби на парламентарните избори ќе треба да си даде оставка.

Заев: На изборите во април ќе победиме со разлика од 60.000 до 120.000 илјади гласови

Нова ТВ - 28.11.2019

На следните избори јас ќе бидам кандидат за премиер, во последните две години донесовме историски одлуки за нашата држава и немам дилеми дали ќе победиме, истакна премиерот Зоран Заев одговарајќи на пратеничко прашање во Собранието.

ВМРО-ДПМНЕ повторно го повика Заев да го прифати предлогот на Мицкоски

Курир - 28.11.2019

Зоран Заев бега и не го прифаќа предлогот на претседателот Христијан Мицкоски, за воведување систем на кандидат за мандатар, по што лидерот кој ќе изгуби на парламентарните избори ќе треба да си даде оставка, се вели во партиското соопштение на ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев сака да остане пратеник за да може да се крие зад пратеничкиот имунитет

А1 On - 28.11.2019

„Зоран Заев бега и не го прифаќа предлогот на претседателот Христијан Мицкоски, за воведување систем на кандидат за мандатар, по што лидерот кој ќе изгуби на парламентарните избори ќе треба да си даде оставка.

Заев: Немам мака, на изборите во април ќе победиме со разлика од 60.000 до 120.000 илјади гласови

Press24 - 28.11.2019

На следните избори јас ќе бидам кандидат за премиер, во последните две години донесовме историски одлуки за нашата држава и немам дилеми дали ќе победиме, истакна премиерот Зоран Заев одговарајќи на пратеничко прашање во Собранието.

Заев: Ќе победиме на следните избори со разлика од 120.000

Макфакс - 28.11.2019

Со разлика од 60.000 до 120.000 ќе ве победиме на следните парламентарни избори идната година, рече лидерот на СДСМ, Зоран Заев, одговарајќи на пратеничко прашање дали ќе се повлече од политиката и од лидерската позиција во партијата, ако не победи ...

Заев, толку е сега разликата, ама не водите – толку заостанувате!

+инфо - 28.11.2019

Заев: На изборите во април ќе победиме со разлика од 60.000 до 120.000 илјади ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев се плаши да прифати предлогот на Мицкоски затоа што се плаши дека ќе загуби на 12 април

МКД - 28.11.2019

Зоран Заев бега и не го прифаќа предлогот на претседателот Христијан Мицкоски, за воведување систем на кандидат за мандатар, по што лидерот кој ќе изгуби на парламентарните избори ќе треба да си даде оставка, соопштува ВМРО-ДПМНЕ.

Заев: На изборите во април ќе победиме со разлика од 60.000 до 120.000 илјади гласови

Сител - 28.11.2019

На следните избори јас ќе бидам кандидат за премиер, во последните две години донесовме историски одлуки за нашата држава и немам дилеми дали ќе победиме, истакна премиерот Зоран Заев одговарајќи на пратеничко прашање во Собранието.

Заев: Ќе победиме со разлика од 60.000 до 120.000 илјади гласови

+инфо - 28.11.2019

На следните избори јас ќе бидам кандидат за премиер, во последните две години донесовме историски одлуки за нашата држава и немам дилеми дали ќе победиме, истакна премиерот Зоран Заев одговарајќи на пратеничко прашање во Собранието.

Заев: На изборите ќе победиме со разлика од најмалку 60 илјади гласови, прифаќам ТВ дуел со Мицкоски

МКД - 28.11.2019

На следните избори јас ќе бидам кандидат за премиер. Во последните две години донесовме историски одлуки за нашата држава и немам дилеми дали ќе победиме, истакна премиерот Зоран Заев одговарајќи на пратеничко прашање во Собранието.

Заев: На изборите во април ќе победиме со разлика од 60.000 до 120.000 илјади гласови

Нетпрес - 28.11.2019

На следните избори јас ќе бидам кандидат за премиер, во последните две години донесовме историски одлуки за нашата држава и немам дилеми дали ќе победиме, истакна премиерот Зоран Заев одговарајќи на пратеничко прашање во Собранието.

Дали знае нешто што другите не знаат: Заев е убеден дека ќе победи со 60.000 до 120.000 гласа разлика

PressingTV - 28.11.2019

На следните избори јас ќе бидам кандидат за премиер, во последните две години донесовме историски одлуки за нашата држава и немам дилеми дали ќе победиме, истакна премиерот Зоран Заев одговарајќи на пратеничко прашање во Собранието.

Заев: Ќе победиме со разлика од 60.000 до 120.000 илјади гласови

Либертас - 28.11.2019

На следните избори јас ќе бидам кандидат за премиер, во последните две години донесовме историски одлуки за нашата држава и немам дилеми дали ќе победиме, истакна премиерот Зоран Заев одговарајќи на пратеничко прашање во Собранието.

Заев: На изборите во април ќе победиме со разлика од 60.000 до 120.000 илјади гласови

24Инфо - 28.11.2019

На следните избори јас ќе бидам кандидат за премиер, во последните две години донесовме историски одлуки за нашата држава и немам дилеми дали ќе победиме, истакна премиерот Зоран Заев одговарајќи на пратеничко прашање во Собранието.

Претседателот Заев: Ќе победиме на следните избори!

24Инфо - 28.11.2019

Со разлика од 60.000 до 120.000 ќе ве победиме на следните парламентарни избори идната година, рече претседателот Зоран Заев одговарајќи на пратеничко прашање дали ќе се повлече од политиката и од лидерската позиција во партијата, ако не победи на ...

Заев: По победата на изборите, ќе се посветиме на внатрешните трансформативни процеси

iPortal - 28.11.2019

На следните избори јас ќе бидам кандидат за премиер, во последните две години донесовме историски одлуки за нашата држава и немам дилеми дали ќе победиме, истакна премиерот Зоран Заев одговарајќи на пратеничко прашање во Собранието.

ВМРО-ДПМНЕ: Зоран Заев сака да остане пратеник за да може да се крие зад пратеничкиот имунитет

Либертас - 28.11.2019

Зоран Заев бега и не го прифаќа предлогот на претседателот Христијан Мицкоски, за воведување систем на кандидат за мандатар, по што лидерот кој ќе изгуби на парламентарните избори ќе треба да си даде оставка.

Премиерот во заминување Заев се прогласи за премиер и по изборите

Република - 28.11.2019

Премиерот во заминување Зоран Заев денеска одговараше на пратенички прашања.Тој изгледаше видно нервозен, особено кога говореше за дополнителните пари кои ги земале обвинителите од СЈО. Говорејќи за судските процеси кои се во тек Заев истакна дека ...

ВМРО-ДПМНЕ: Зоран Заев сака да остане пратеник за да може да се крие зад пратеничкиот имунитет

Опсервер - 28.11.2019

Зоран Заев бега и не го прифаќа предлогот на претседателот Христијан Мицкоски, за воведување систем на кандидат за мандатар, по што лидерот кој ќе изгуби на парламентарните избори ќе треба да си даде оставка.

ВМРО-ДПМНЕ: Заев не прифаќа воведување систем на кандидат за мандатар

Локално - 28.11.2019

„Зоран Заев бега и не го прифаќа предлогот на претседателот Христијан Мицкоски, за воведување систем на кандидат за мандатар, по што лидерот кој ќе изгуби на парламентарните избори ќе треба да си даде оставка“, велат од опозициската партија.

ВМРО-ДПМНЕ: Заев мисли дека со пратеничкиот имунитет нема да одговара за Рекет 1 и 2

24Инфо - 28.11.2019

Зоран Заев бега и не го прифаќа предлогот на претседателот Христијан Мицкоски, за воведување систем на кандидат за мандатар, по што лидерот кој ќе изгуби на парламентарните избори ќе треба да си даде оставка.

ВМРО-ДПМНЕ: Ајде Заев охрабри се, пратеничкиот имунитет нема да те спаси за Рекет 1 и Рекет 2

Денешен - 28.11.2019

Зоран Заев бега и не го прифаќа предлогот на претседателот Христијан Мицкоски, за воведување систем на кандидат за мандатар, по што лидерот кој ќе изгуби на парламентарните избори ќе треба да си даде оставка, соопшти денеска опозициската партија.

ВМРО-ДПМНЕ: Зоран Заев сака да остане пратеник за да може да се крие зад пратеничкиот имунитет

Скопје инфо - 28.11.2019

Зоран Заев бега и не го прифаќа предлогот на претседателот Христијан Мицкоски, за воведување систем на кандидат за мандатар, по што лидерот кој ќе изгуби на парламентарните избори ќе треба да си даде оставка.

Заев се прогласи за премиер и по изборите!

PressingTV - 28.11.2019

Премиерот во заминување Зоран Заев денеска одговараше на пратенички прашања.Тој изгледаше видно нервозен, особено кога говореше за дополнителните пари кои ги земале обвинителите од СЈО. Говорејќи за судските процеси кои се во тек, Заев истакна дека ...

Премиерот во заминување е убеден дека на изборите ќе победи од 60.000 до 120.000 гласови разлика

Република - 28.11.2019

На следните избори јас ќе бидам кандидат за премиер, во последните две години донесовме историски одлуки за нашата држава и немам дилеми дали ќе победиме, истакна премиерот Зоран Заев одговарајќи на пратеничко прашање во Собранието.

Заев: СДСМ ќе победи со разлика од 60.000 до 120.000 гласови

Локално - 28.11.2019

На следните избори јас ќе бидам кандидат за премиер, во последните две години донесовме историски одлуки за нашата држава и немам дилеми дали ќе победиме, истакна премиерот Зоран Заев одговарајќи на пратеничко прашање во Собранието.

Заев: На изборите во април ќе победиме со разлика од 60.000 до 120.000 илјади гласови

Бриф - 28.11.2019

На следните избори јас ќе бидам кандидат за премиер, во последните две години донесовме историски одлуки за нашата држава и немам дилеми дали ќе победиме, истакна премиерот Зоран Заев одговарајќи на пратеничко прашање во Собранието.

Заев: Ќе победиме на следните избори со разлика од 120 илјади

Н.Македонија - 28.11.2019

Со разлика од 60.000 до 120.000 ќе ве победиме на следните парламентарни избори идната година, рече лидерот на СДСМ, Зоран Заев, одговарајќи на пратеничко прашање дали ќе се повлече од политиката и од лидерската позиција во партијата ако не победи ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев се плаши затоа не го прифаќа предлогот на Мицкоски за систем на мандатар

MakPress - 28.11.2019

Зоран Заев бега и не го прифаќа предлогот на претседателот Христијан Мицкоски, за воведување систем на кандидат за мандатар, по што лидерот кој ќе изгуби на парламентарните избори ќе треба да си даде оставка.

ЗАЕВ УВЕРЕН ДО КОСКА : На изборите во април ќе победиме со разлика од 60.000 до 120.000 илјади гласови

Магазин - 28.11.2019

На следните избори јас ќе бидам кандидат за премиер, во последните две години донесовме историски одлуки за нашата држава и немам дилеми дали ќе победиме, рече денеска премиерот Зоран Заев.

ВМРО-ДПМНЕ: Зоран Заев и СДСМ се во паника и затоа бегаат од одговорност

Канал5 - 27.11.2019

Зоран Заев да го прифати предлогот на претседатeлот Христијан Мицкоски лидерите на партиите кои се во трка за парламентарни избори да биде со својство кандидат за мандатар, и ако ги изгубат изборите да се повлечат од политиката.

ВМРО-ДПМНЕ: Лидерите на партиите мора да сносат одговорност за своите политики

А1 On - 27.11.2019

„СДСМ и Зоран Заев се во паника и затоа бегаат од одговорност. Зоран Заев да го прифати предлогот на претседатeлот Христијан Мицкоски лидерите на партиите кои се во трка за парламентарни избори да биде со својство кандидат за мандатар, и ако ги ...

ВМРО-ДПМНЕ: Лидерите на партиите мора да сносат одговорност за своите политики

Сител - 27.11.2019

СДСМ и Зоран Заев се во паника и затоа бегаат од одговорност. Зоран Заев да го прифати предлогот на претседатeлот Христијан Мицкоски лидерите на партиите кои се во трка за парламентарни избори да биде со својство кандидат за мандатар, и ако ги ...

ВМРО-ДПМНЕ го повика Заев да го прифати предлогот на Мицкоски

Нетпрес - 27.11.2019

СДСМ и Зоран Заев се во паника и затоа бегаат од одговорност. Зоран Заев да го прифати предлогот на претседатeлот Христијан Мицкоски лидерите на партиите кои се во трка за парламентарни избори да биде со својство кандидат за мандатар, и ако ги ...

ВМРО-ДПМНЕ: Лидерите на партии како кандидати за мандатар, ако изгубат на избори да се повлечат од политиката

МКД - 27.11.2019

ВМРО-ДПМНЕ го повика премиерот и претседател на СДСМ,Зоран Заев да го прифати предлогот на претседатeлот на опозициската партија, Христијан Мицкоски лидерите на партиите кои се во трка за парламентарни избори да бида со својство кандидат за ...

ВМРО-ДПМНЕ: Лидерите на партиите мора да сносат одговорност за своите политики

4NEWS - 27.11.2019

СДСМ и Зоран Заев се во паника и затоа бегаат од одговорност. Зоран Заев да го прифати предлогот на претседатeлот Христијан Мицкоски лидерите на партиите кои се во трка за парламентарни избори да биде со својство кандидат за мандатар, и ако ги ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ и Заев се во паника и затоа бегаат од одговорност

24Инфо - 27.11.2019

СДСМ и Зоран Заев се во паника и затоа бегаат од одговорност. Зоран Заев да го прифати предлогот на претседатeлот Христијан Мицкоски лидерите на партиите кои се во трка за парламентарни избори да биде со својство кандидат за мандатар, и ако ги ...

ВМРО-ДПМНЕ: Лидерите на партиите мора да сносат одговорност за своите политики

Либертас - 27.11.2019

СДСМ и Зоран Заев се во паника и затоа бегаат од одговорност. Зоран Заев да го прифати предлогот на претседатeлот Христијан Мицкоски лидерите на партиите кои се во трка за парламентарни избори да биде со својство кандидат за мандатар, и ако ги ...

ВМРО ДПМНЕ: Ако има храброст Заев да прифати -кој ги изгуби изборите да се повлече од политиката

Скопје1 - 27.11.2019

СДСМ и Зоран Заев се во паника и затоа бегаат од одговорност. Зоран Заев да го прифати предлогот на претседатeлот Христијан Мицкоски лидерите на партиите кои се во трка за парламентарни избори да биде со својство кандидат за мандатар, и ако ги ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев да го прифати предлогот, кој ќе изгуби на изборите да се повлече од политиката

MakPress - 27.11.2019

СДСМ и Зоран Заев се во паника и затоа бегаат од одговорност. Зоран Заев да го прифати предлогот на претседатeлот Христијан Мицкоски лидерите на партиите кои се во трка за парламентарни избори да биде со својство кандидат за мандатар, и ако ги ...