TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дискриминирани и како жени, и како Ромки

Време - 07.12.2007

ИЗВЕШТАЈ НА АМНЕСТИ ИНТЕРНЕШНЕЛ Водечката светска организација за заштита на човековите права Амнести интернешнел ја обвини македонската влада дека системски ги дискриминира ромските жени. - Ромките се двојно дискриминирани во Македонија, еднаш затоа што се жени, а потоа затоа што се Роми - изјави ...

Ромките се двојно дискриминирани

Утрински - 07.12.2007

Амнести интернешенел во својот извештај за минатата година запиша дека во Македонија жените и девојчињата од ромската заедница се двојно дискриминирани - поради етничката припадност и поради нивниот пол. „Владата не успева да воспостави мерки на исполнување на основните човекови права на кои се ...

Ромките двојно дискриминирани

Дневник - 07.12.2007

Македонските власти да ја прекинат постојната дискриминација врз Ромките, кои во Македонија патат од двојна дискриминација - поради нивниот пол и поради нивната етничка припадност . Ова се наведува во најновиот извештај на Амнести интернешнел, наречен „Македонија: неуспехот на Владата да ги заштити ...

Двојна дискриминацаија на Ромките

Вечер - 07.12.2007

Жените Ромки во Македонија страдаат од двојна дискриминација, поради нивниот пол и етничка припадност, се вели во извештајот "Малку по малку ние жените ги учиме нашите права", што вчера во Скопје го претстави македонскиот огранок на "Амнести Интернешнел".

Ромките дискриминирани според пол и етничка припадност

А1 - 06.12.2007

Жените Ромки во Македонија страдаат од двојна дискриминација, поради нивниот пол и етничка припадност, се вели во извештајот „Малку по малку ние жените ги учиме нашите права“ што денеска во Скопје го претстави македонскиот огранок на „Амнести Интернешнл“.

Ромките од Македонија патат од двојна дискриминација

Макфакс - 06.12.2007

Скопје Македонските власти да ја прекинат постоечката дискриминација врз жените Ромки, кои во Македонија патат од двојна дискриминација – поради нивниот пол и поради нивната етничка припадност. Ова се наведува во најновиот извештај на „Амнести Интернешнал“ насловен „Македонија: неуспехот на владата ...