TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ПЕО против бедата и сиромаштијата

Време - 11.11.2005

НАЈАВЕНА НОВА ПАРТИЈА Партија за економска обнова (ПЕО) ќе биде новата политичка опција што ќе се обиде да ги извлече граѓаните од бедата и сиромаштијата, соопштија вчера на конференцијата за печатот членовите на Иницијативниот одбор за формирање на новата партија.

Рамковски не е основач на новата партија, ама ќе гласа за неа

Утрински - 11.11.2005

Промовирана Партијата за економска обнова Партијата за економсска обнова, чие основање беше најавено вчера, ќе се бори за излез од тешката економска криза во која се наоѓа државава. "Бројот на невработените во државата стигна до 400 илјади, трговскиот дефицит до една милијарда и 300 милиони евра, ...

За земјоделството ќе одвоиме 300 милиони евра

Дневник - 11.11.2005

ПРОМОВИРАНА ПАРТИЈАТА ЗА ЕКОНОМСКА ОБНОВА Сточарите ќе добијат бесплатна добиточна храна, лозарите и овоштарите бесплатни садници, тутунарите по едно евро за килограм тутун, а производителите на пченица ќе добијат бесплатно семе, заштитни средства и ѓубре.

Промовирана Партијата за економска обнова

Вест - 11.11.2005

Иницијативниот одбор за формирање на Партијата за економска обнова ја објави декларацијата врз чии принципи ќе биде формирана ова нова политичка опција. Причината поради која се решиле на ваков чекор е излез од тешката економска криза во која се наоѓа Македонија.

Конкуренција во аграрот

Вечер Прес - 11.11.2005

Развојот на домашното производство ќе биде приоритет на новата Партија за економска обнова (ПЕО), чие формирање беше најавено вчера од дваесетината членови на Иницијативниот одбор. "Ако оваа партија добие поддршка од граѓаните, особено внимание ќе му посвети на земјоделството", изјави Ленче ...

Формирана нова - Партија за економска обнова

А1 - 10.11.2005

Нова партија на македонската политичка сцена - За економска обнова. Тоа ќе биде и нејзината заложба, кога граѓаните едвај ги прехрануваат своите семејства. Зад 15 годишното менување на влади останаа 400 илјади невработени, над 60 илјади семејства со минимална социјална помош, уништено домашно ...

Нова партија – за економска обнова

Канал5 - 10.11.2005

Уште еден субјект на политичката сцена. Партија за економска обнова. Ја промовираше Ленче Николовска, уредничката на емисијата „Агро бизнис“ на А1 телевизија. Дали Велија Рамковски, сопственикот на телевизијата, одлучил и политички да дејствува. Уште еден субјект на политичката сцена.

Велија Рамковски не стои зад новата партија, но ќе гласа за неа

Дневник - 10.11.2005

ПАРТИЈА ЗА ЕКОНОМСКА ОБНОВА Сопственикот на телевизијата А1 Велија Рамковски тврди дека не стои зад иницијативата за формирање на новата Партија за економска обнова (ПЕО). Во повеќе дневни весници вчера беше објавена Декларацијата за формирање на партијата, која ќе се фокусира на економско ...