TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Банкарските камати засега не се намалуваат

Утрински - 15.07.2004

Иако спуштањето на стапките на ломбардните заеми е чекор напред во релаксирање на монетарната политика НИНА НИНЕСКА-ФИДАНОСКА Банкарите го поздравуваат најновиот потег на монетарната власт во земјава за намалување на каматните стапки на ломбардните кредити.

Намалена каматата за кредитите за банките

Време - 14.07.2004

СОВЕТ НА НБМ Советот на Народна банка на Македонија (НБМ) вчера донесе одлука за намалување на каматната стапка на ломбардниот кредит, односно кредитот што НБРМ им го одобрува на банките, од 14 на 11 отсто и за зголемување на процентот на дозволеното дневно користење на задолжителната банкарска ...

Каматите на ломбардните кредити намалени од 14 на 11 отсто

Утрински - 14.07.2004

Со одлука на Советот на Народна банка на Македонија на вчерашната седница НИНА НИНЕСКА-ФИДАНОСКА Каматните стапки на ломбардните кредити се намалуваат од 14 на 11 отсто, одлучи вчера Советот на Народна банка. Ломбардните заеми ги користат банките во крајна инстанција, откако ги имаат исцрпено сите ...

НБРМ ја намали каматната стапка на ломбардниот кредит

А1 - 13.07.2004

Народната банка денеска ги намали каматите на кредитите што таа им ги дава на банките во крајна нужност, односно кога тие немаат од каде од друго место да позајмат пари за да не одат во минус. Каматата на овие кредити, која за време на воената 2001 година изнесуваше дури 23 проценти, од денеска е ...