TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Етничката делба на Македонија - чиста илузија

Вест - 07.12.2001

ГЕРМАНСКИОТ АМБАСАДОР ВЕРНЕР БУРХАРТ ВО ШЕМШОВО Пукањето во Тетовско е знак дека во регионот се уште има оружје "Никој не треба да има илузија дека Македонија може да се двои на етнички чисти територии. Германија смета дека перспективата на Македонија е во заедничкото живеење на сите етникуми кои ...

Пукотниците во тетовско не стивнуваат

А1 - 06.12.2001

Синоќа околу 20 часот и 35 минути албанските терористи повторно отвориле оган на полицискиот пункт „Жичара“. Поради загрозеност на животите на македонсклите безбедносни сили на провокациите било возвратено. Како и во изминатиот период така и ова деноноќие е пукано во градските населби Блок 82, ...