TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сорос профитира на берзите и покрај кризата

Утрински - 19.11.2008

Вредноста на акциите со кои тргувал е зголемена на речиси 3,84 милијарди долари. ЊуЈорк - Финансиската криза ги направи очајни многу светски богаташи, бидејќи нивниот имот поради драстичниот пад на цената на акциите низ светот значително се намали. Сепак, ваквата ситуација не му попречи на американскиот бизнисмен од унгарско потекло Џорџ Сорос дополнително да се збогати, објавено е во Њујорк.

Светот зијан, Џорџ Сорос ќар

Дневник - 19.11.2008

Светот зијан, Џорџ Сорос ќар. Американскиот бизнисмен од унгарско потекло, Џорџ Сорос, дополнително се збогатил и покрај глобалната финансиската криза, јави Макфакс. Вредноста на акциите со кои тргувал во рамките на „Сорос фонд менаџмент“ на крајот на септември била зголемена речиси на 3,84 милијарди долари, што е четири отсто повеќе отколку кон крајот на јуни.

Сорос се збогатил за време на финансиската криза

Н.Македонија - 19.11.2008

Драстичниот пад на цената на акциите во целиот свет, кој беше предизвикан од глобалната финансиска криза, доведе до намалување на имотот на светските милијардери, но тоа не го спречило американскиот бизнисмен со унгарско потекло, Џорџ Сорос, дополнително да се збогати, јави МИА.

Џорџ Сорос добро се снаоѓа во глобалната финансиска криза

Алфа - 18.11.2008

Финансиската криза ги направи очајни многу светски богаташи, бидејќи нивниот имот поради драстичниот пад на цената на акциите ширум светот значително се намали. Сепак ваквата ситуација не му попречи на американскиот бизнисмен од унгарско потекло Џорџ Сорос дополнително да се збогати, објавено е во Њујорк.

Финансиската криза не го погоди Сорос

Форум - 18.11.2008

Финансиската криза не го попречи американскиот бизнисмен од унгарско потекло Џорџ Сорос дополнително да го зголеми своето богатство проценето на повеќе од 8 милијарди долари, објавено е во Њујорк Многу светски милионери и милијардери се очајни поради светската финансиска криза, бидејќи нивниот имот поради драстичниот пад цените на акциите ширум светот значително се намалил.

Сорос профитира на берзите и покрај кризата

Макфакс - 18.11.2008

Вредноста на акциите со кои е тргувано од страна на „Сорос фонд менаџмент“ и покрај глобалната криза, на крајот на септември била зголемена за близу 3,84 милијарди долари. Вкупното богатство на Џорџ Сорос, кој е американски граѓанин од унгарско потекло, се проценува на осум милијарди долари.

Џорџ Сорос добро се снаоѓа во глобалната финансиска криза

Сител - 18.11.2008

Финансиската криза ги направи очајни многу светски богаташи, бидејќи нивниот имот поради драстичниот пад на цената на акциите ширум светот значително се намали. Сепак ваквата ситуација не му попречи на американскиот бизнисмен од унгарско потекло Џорџ Сорос дополнително да се збогати, објавено е во Њујорк.

На Џорџ Сорос „ништо не му може“ ни глобалната финансиска криза

Кирилица - 18.11.2008

Вредноста на акциите со кои тргувал во рамките на „Сорос фонд менаџмент“, кој е еден вид „хеџ фонд“, е зголемена кон крајот на септември на речиси 3,84 милијарди долари, што е четири отсто повеќе отколку кон крајот на јуни, се наведува во извештајот на Фондот на милијардерот, кој е подготвен за Американската комисија за хартии од вредност ...