TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мазутот ги поскапи оранжериските производи за 30 отсто

Утрински - 18.02.2005

Оранжериските производители и годинава се судираат со проблемот на скап и неквалитетен мазут Лабораториите од соседните земји потврдиле дека квалитетот на мазутот не одговара на потребните стандарди АЛЕКСАНДРИЈА СТЕВКОВСКА Последниве месеци цената на мазутот константно се зголемува, а квалитетот е ...

Лошиот и скап мазут го поскапува раниот зеленчук

Време - 18.02.2005

ПОПЛАКИ ОД ОРАНЖЕРИСТИТЕ Македонските производители на оранжериски производи користат скап и неквалитетен мазут за затоплување на стаклениците што ги уништува нивните станици, а производството им го прави скапо и неконкурентно, се жали Групацијата за оранжериско производство при Стопанската комора ...

Пазарите преполни со зеленчук, но никој не купува

А1 - 17.02.2005

За овој период од годината, пазарите се преполни со луѓе и зеленчук. Без муштерии ги затекнавме само тезгите со домати и краставици. Продавачите велат, никој не купува домати од 90 денари и краставици од 120 денари за килограм. „Никој не купува, овие цени се скапи“, велат продавачите.

Скапиот и неквалитетен мазут ќе ги поскапе доматите и пиперките

Канал5 - 17.02.2005

Трошиме ем скап, ем неквалитетен мазут, се пожалија денеска оранжериските работници, според кои пиперките, доматите и краставиците годинава ќе бидат поскапи од лани. Градинарите велат дека и покрај отворениот пазар со нафтени деривати, приморани се д Трошиме ем скап, ем неквалитетен мазут, се ...

Домашните пиперки и домати поскапи од увозните

Дневник - 14.02.2005

ПОРАДИ ВИСОКАТА ЦЕНА НА МАЗУТОТ Домашните раноградинарски производи пролетва ќе бидат поскапи отколку во минатата година бидејќи и цената на мазутот, кој го користат за затоплување на оранжериите, годинава е за 30 отсто повисока.