TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Иванов ја поддржа кампањата против насилството врз жените

Утрински - 06.12.2014

Претседателот Ѓорге Иванов ја поддржа меѓународната кампања против насилството врз жените и девојчињата „Обој го светот во портокалово за 16 дена“. Во пораката што денеска ја објави неговиот Кабинет, претседателот Иванов истакнува дека жената е ...

Иванов ја поддржа кампањата против насилството врз жените

Телеграф - 06.12.2014

Во пораката што денеска ја објави неговиот Кабинет, претседателот Иванов истакнува дека жената е столбот на семејството и нераздвоен дел од политичкиот, општествениот, економскиот и културниот живот во Македонија Претседателот Ѓорге Иванов ја ...

Иванов ја поддржа кампањата против насилството врз жените

Точка - 06.12.2014

Претседателот Ѓорге Иванов ја поддржа меѓународната кампања против насилството врз жените и девојчињата "Обој го светот во портокалово за 16 дена". Во пораката што денеска ја објави неговиот Кабинет, претседателот Иванов истакнува дека жената е ...

Иванов ја поддржа кампањата против насилството врз жените

Здравство24 - 06.12.2014

Претседателот Ѓорге Иванов ја поддржа меѓународната кампања против насилството врз жените и девојчињата „Обој го светот во портокалово за 16 дена“. Во пораката што денеска ја објави неговиот Кабинет, претседателот Иванов истакнува дека жената е ...

Иванов: Жената е столб на семејството

+инфо - 06.12.2014

Претседателот Ѓорге Иванов ја поддржа кампањата против насилство врз жените. - Ви се обраќам за јавно да ја поддржам акцијата „Обој го светот во портокалово за 16 дена“. Акција чија цел е да се сврти вниманието на целото наше општество за ...

Претседателот Иванов ја поддржа кампањата против насилство врз жените

Канал5 - 06.12.2014

Ви се обраќам за јавно да ја поддржам акцијата „Обој го светот во портокалово за 16 дена“. Акција чија цел е да се сврти вниманието на целото наше општество за елиминирање на сите форми на насилство врз жените и девојчињата.

Жената е за галење, не за тепање!

Орбис - 06.12.2014

Битолчанка едвај спасила жива глава при обид на сопругот да ја нападне со ладно оружје. Кога пријавила во полиција, наместо да ја добие побараната заштита, не само што никој не дошол и не интервенирал, туку не бил ни направен записник по кој таа ...

Иванов повика сите да се вклучат во кампањата против насилство врз жените и девојчињата

Sky - 06.12.2014

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов ја поддржа кампањата против насилство врз жените и девојчињата „Обој го светот во портокалово за 16 дена“. Во пораката, Иванов истакна дека правата на жените и девојчињата се неотуѓив дел од ...

Иванов: Достојниот маж се бори против насилството врз жената

Курир - 06.12.2014

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов ја поддржа меѓународната кампања „Обој го светот во пoртокалово за 16 дена“. - Изминатава недела, портокаловата боја стана боја на солидарност и поддршка на правата на жените и девојчињата кои се ...

Иванов ја поддржа кампањата против насилството врз жените

МРТ - 06.12.2014

Во пораката што денеска ја објави неговиот Кабинет, претседателот Иванов истакнува дека жената е столбот на семејството и нераздвоен дел од политичкиот, општествениот, економскиот и културниот живот во Македонија...

Иванов ја поддржа кампањата против насилството врз жените

Сител - 06.12.2014

Претседателот Ѓорге Иванов ја поддржа меѓународната кампања против насилството врз жените и девојчињата „Обој го светот во портокалово за 16 дена“. Во пораката што денеска ја објави неговиот Кабинет, претседателот Иванов истакнува дека жената е ...

Иванов ја поддржа кампањата против насилството врз жените

Нетпрес - 06.12.2014

Претседателот Ѓорге Иванов ја поддржа меѓународната кампања против насилството врз жените и девојчињата „Обој го светот во портокалово за 16 дена“. Во пораката што денеска ја објави неговиот Кабинет, претседателот Иванов истакнува дека жената е ...

Иванов ја поддржа кампањата против насилство врз жените: Борбата треба да трае 365 дена!

Press24 - 06.12.2014

Претседателот Иванов ја поддржа кампањата против насилство врз жените. - Ви се обраќам за јавно да ја поддржам акцијата „Обој го светот во портокалово за 16 дена“. Акција чија цел е да се сврти вниманието на целото наше општество за елиминирање на ...

ИВАНОВ: Борбата против насилството врз жената треба да трае 365 дена во годината

Fox.mk - 06.12.2014

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов преку порака даде поддршка на меѓународната кампања „Обој го светот во портокалово за 16 дена“, против насилството врз жените и девојчињата.

Иванов: Должни сме да го почитуваме и унапредуваме правото на жената

Пулс24 - 06.12.2014

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов ја поддржа меѓународната кампања „Обој го светот во пoртокалово за 16 дена“. - Изминатава недела, портокаловата боја стана боја на солидарност и поддршка на правата на жените и девојчињата кои се ...

Иванов: Стоп за насилството врз жената - СЕГА!

Вечер - 06.12.2014

Претседателот Ѓорге Иванов ја поддржа меѓународната кампања против насилството врз жените и девојчињата „Обој го светот во портокалово за 16 дена". Во пораката што денеска ја објави неговиот Кабинет, претседателот Иванов истакнува дека жената е ...

Иванов ја поддржа кампањата против насилството врз жените

Денешен - 06.12.2014

Претседателот Ѓорге Иванов ја поддржа меѓународната кампања против насилството врз жените и девојчињата „Обој го светот во портокалово за 16 дена“. Во пораката што денеска ја објави неговиот Кабинет, претседателот Иванов истакнува дека жената е ...

Иванов: Борбата против насилството врз жената треба да трае 365 дена во годината

Макфакс - 06.12.2014

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов преку порака даде поддршка на меѓународната кампања „Обој го светот во портокалово за 16 дена“, против насилството врз жените и девојчињата.

Иванов: Борбата против насилството врз жената треба да трае 365 дена

Maxim - 06.12.2014

Претседателот Иванов ја поддржа кампањата против насилство врз жените. - Ви се обраќам за јавно да ја поддржам акцијата „Обој го светот во портокалово за 16 дена“. Акција чија цел е да се сврти вниманието на целото наше општество за елиминирање на ...

Иванов ја поддржа кампањата против насилството врз жените

Lider - 06.12.2014

Претседателот Ѓорге Иванов ја поддржа меѓународната кампања против насилството врз жените и девојчињата „Обој го светот во портокалово за 16 дена“. Во пораката што денеска ја објави неговиот Кабинет, претседателот Иванов истакнува дека жената е ...

Недостигаат прифатни центри за жртвите од семејно насилство

Орбис - 05.12.2014

Новиот Закон за семејно насилство кој треба да започне да се применува од 1 јануари, носи голем број поволности за заштита на жртвите од семејно насилство, но се чини без инфраструктурна поддршка.

Да го „обоиме“ соседството со ненасилство

Пулс24 - 05.12.2014

Форумот на жени ГРОМ-Карпош се приклучи кон интернационалната кампања: „16 дена активизам против насилството врз жените и девојчињата”, која се спроведува на светско ниво, под покровителство на Обединетите нации, во периодот од 25 Ноември до 10 ...

Повик на AVON за грантови – 25.000 долари за најуспешни кампањи против семејно насилство

Stylist - 04.12.2014

По повод интернационалната кампања „16 дена“ за борба против семејното насилство, компанијата AVON објавува повик за грантови за најиновативни кампањи. AVON Фондацијата за жени и организацијата Futures Without Violence го најавија престижното ...

Повик за грантови од АВОН

Убавина и Здравје - 04.12.2014

Повик за грантови – 25.000 долари за најуспешни кампањи против семејно насилство По повод интернационалната кампања „16 дена“ за борба против семејното насилство, компанијата AVON објавува повик за грантови за најиновативни кампањи AVON Фондацијата ...

92 жртви на семејно насилство за половина година во Битола

Орбис - 04.12.2014

И во Битола важи податокот дека најголемиот дел од жртвите на семејно насилство се жени. На СОС телефонот на невладината Семпер, која со години наназад работи на превензија и заштита од семејното насилство годинава за помош се јавиле само женски ...

Авон објавува повик за грантови за најиновативна кампања за борба против семејното насилство

МакМода - 03.12.2014

По повод интернационалната кампања „16 дена“ за борба против семејното насилство, компанијата Авон објавува повик за грантови за најиновативни кампањи. Авон (AVON) Фондацијата за жени и организацијата Futures Without Violence го најавија престижното ...

25.000 долари за најуспешните кампањи против семејно насилство

+инфо - 03.12.2014

По повод интернационалната кампања „16 дена“ за борба против семејното насилство, компанијата „Авон“ објави повик за грантови за најиновативни кампањи. Вкупниот награден фонд е 25.000 долари, а пет невладини организации кои ќе бидат одбрани за ...

Локалниот совет за млади организираше трибина против насилството врз жените

OhridNews - 03.12.2014

Насилството врз жените е сериозен оптштествен проблем на кој во иднина мора да му се даде посериозно значење. Ова беше генералниот заклучок на трибината „Стоп за насилството врз жените и девојчињата“ која се одржа денеска во Охрид, во организација ...

За економското насилство врз жените воопшто не се зборува

Орбис - 03.12.2014

Економското насилство врз жените е сеуште табу тема за која ретко се зборува или пак воопшто не се зборува кај нас. Овој проблем, кога ќе се спомене, обично се третира како да му се случува на друг.

Повик за грантови – 25.000 долари за најуспешни кампањи против семејно насилство

еМагазин - 03.12.2014

AVON Фондацијата за жени и организацијата Futures Without Violence го најавија престижното доделување награди 2015 Avon Communications Awards for Excellence за најдобри комуникациски кампањи фокусирани на борба против насилството врз жените и децата.

Повик за грантови – 25.000 долари за најуспешни кампањи против семејно насилство

Денар - 03.12.2014

AVON Фондацијата за жени и организацијата Futures Without Violence го најавија престижното доделување награди 2015 Avon Communications Awards for Excellence за најдобри комуникациски кампањи фокусирани на борба против насилството врз жените и децата.

Прирачник за работа со жени жртви на семејно насилство

МКД - 02.12.2014

Комерцијална банка АД Скопје во соработка со МППС (Македонска платформа против сиромаштија) и подршка од Принт тим ДОО Скопје, го издаде првиот Прирачник за групна работа со жени жртви на семејно насилство во електронска верзија.

Издаден прирачник за работа со жени жртви на семејно насилство

Фактор - 02.12.2014

Комерцијална банка АД Скопје во соработка со МППС (Македонска платформа против сиромаштија) и подршка од Принт тим ДОО Скопје, го издаде првиот Прирачник за групна работа со жени жртви на семејно насилство во електронска верзија.

Локалниот совет за млади ќе организира трибина против насилството врз жените

OhridNews - 02.12.2014

„Стоп за насилството врз жените и девојчињата“ е насловена трибината која утре ќе ја организира Локалниот совет на млади при општина Охрид. Свое обраќање на трибината која ќе се одржи во малата сала на општината ќе имаат: Ѓорѓи Тодороски, дипломиран ...

Комерцијална банка и МППС издадоа Прирачник за работа со жени жртви на семејно насилство

+инфо - 02.12.2014

Во рамките на меѓународната кампања „16 дена активизам против родовото и семејното насилство“, Комерцијална банка АД Скопје во соработка со Комерцијална банка АД Скопје во соработка со Македонска платформа против сиромаштија ( МППС) и до поддршка од ...

Семејното насилство потекнува од домот

Орбис - 02.12.2014

Новите законски измени кои стартуваат од први јануари, конечно ќе донесат поинаков и подобар пристап кон третирањето на семејното насилство и нсилството врз жените воопшто, бидејќи е сублимиран по австриски модел на родово третирање.

Комерцијална банка издаде Прирачник за работа со жени жртви на семејно насилство

Бизнис Инфо - 02.12.2014

Во рамките на меѓународната кампања – 16 дена активизам против родовото и семејното насилство, Комерцијална банка АД Скопје во соработка со МППС (Македонска платформа против сиромаштија) и поддршка од Принт тим ДОО Скопје, го издаде првиот Прирачник ...

Прирачник за работа со жени жртви на семејно насилство

еМагазин - 02.12.2014

Во рамките на меѓународната кампања „16 дена активизам против родовото и семејното насилство“, Комерцијална банка АД Скопје во соработка со МППС (Македонска платформа против сиромаштија) и подршка од Принт тим ДОО Скопје, го издаде првиот Прирачник ...

Прирачник за работа со жени жртви на семејно насилство

Денар - 02.12.2014

Комерцијална банка АД Скопје во соработка со МППС (Македонска платформа против сиромаштија) и подршка од Принт тим ДОО Скопје, го издаде првиот Прирачник за групна работа со жени жртви на семејно насилство во електронска верзија.

Работилници на тема „Стоп за родовото и семејното насилство“

24 Вести - 01.12.2014

Во рамките на меѓународната кампања „16 дена активизам против родовото и семејното насилство“, женската граѓанска иницијатива Антико во соработка со студентите на Институтот за родови студии, од денеска до 5 декември, ќе реализираат низа работилници ...

Работилници против родовото и семејното насилство

+инфо - 01.12.2014

Во рамките на меѓународната кампања „16 дена активизам против родовото и семејното насилство“, женската граѓанска иницијатива Антико во соработка со студентите на Институтот за родови студии, од денеска до 5.

Работилници на тема „Стоп за родовото и семејното насилство“

Канал5 - 01.12.2014

Во рамките на меѓународната кампања „16 дена активизам против родовото и семејното насилство“, женската граѓанска иницијатива Антико во соработка со студентите на Институтот за родови студии, од денеска до 5 декември, ќе реализираат низа работилници ...

Работилници против родовото и семејното насилство

Точка - 01.12.2014

Во рамките на меѓународната кампања "16 дена активизам против родовото и семејното насилство", женската граѓанска иницијатива Антико во соработка со студентите на Институтот за родови студии, од денеска до 5 декември, ќе реализира низа работилници и ...

Организацијата на жени загрижена од пријавите на семејсно насилство во Велес

Дума - 01.12.2014

Расте бројот на жртви на семејно насилство во Велес. Состојбата особено е алармантна во последнава година, кога во канцеларијата на Организацијата на жени насилство пријавиле значителен број на жени.

Насилство врз жените на секој чекор

Орбис - 01.12.2014

Се повеќе лица во земјава сметаат дека одредените несогласувања можат да ги решат со ќотек или со насилство.Според последните статистики, секоја трета жена е жртва на семејно насилство, но се смета дека бројката е многу поголема, бидејќи секоја ...

Работилници против родовото и семејното насилство

Нетпрес - 01.12.2014

Во рамките на меѓународната кампања „16 дена активизам против родовото и семејното насилство“, женската граѓанска иницијатива Антико во соработка со студентите на Институтот за родови студии, од денеска до 5 декември, ќе реализира низа работилници и ...

„Стоп за родовото и семејното насилство“

Press24 - 01.12.2014

Во рамките на меѓународната кампања „16 дена активизам против родовото и семејното насилство“, женската граѓанска иницијатива Антико во соработка со студентите на Институтот за родови студии, од денеска до 5 декември, ќе реализираат низа работилници ...

Работилници на тема „Стоп за родовото и семејното насилство“

Сител - 01.12.2014

Во рамките на меѓународната кампања „16 дена активизам против родовото и семејното насилство“, женската граѓанска иницијатива Антико во соработка со студентите на Институтот за родови студии, од денеска до 5 декември, ќе реализираат низа работилници ...

„Кумановка“: Економското насилство е најраспространето

Kumanovo News - 01.12.2014

Од организацијата на жени “Кумановка“, велат дека е зголемено насилството врз жените, а тоа го поткрепуваат со фактот дека годинава се регистрирани 43 нови случаи на семејно насилство. Жртвите се од различни возрасни групи, а најчесто ги ...