TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мобилните оператори чекаат пониски цени за поврзување со Телеком

Утрински - 13.05.2006

†Мобимак" и †Космофон" купуваат време за да се интерконектираат со телекомуникациската компанија ВЕРЧЕ ГЕОРГИЕВСКА Двата мобилни оператора ќе потпишат нов договор со "Македонски телекомуникации" за мрежно поврзување откако ќе се намалат цените за интерконекција.

„Телеком" и „Мобимак" за три месеци со профит од 44,4 милиони евра

Утрински - 12.05.2006

Унгарците ги презентираа финансиските резултати за компаниите во Македонииа остварени за првиот квартал Финиширањето на ребрендирањето на мобилниот оператор се пролонгира за да не се совпаднат завршните активности со изборите во иули ВЕРЧЕ ГЕОРГИЕВСКА "Македонски телекомуникации" и "Мобимак" за ...

На телекомот ќе му конкурираат 13 оператори

Време - 12.05.2006

КОМУНИКАЦИИ Тринаесет фирми ќе му конкурираат на телекомот откако потпишале договори за пристап до мрежата на оваа компанија. Иако се регистрирани за давање различни услуги во фиксната телефонија и Интернет, се претпоставува дека засега, поради високите цени за интерконекција, алтернативните ...

Телекомот и „Мобимак“ со 44,4 милиони евра профит

Дневник - 12.05.2006

Ако продолжиме со ова темпо, очекувам годинава да биде уште поуспешна од лани, кога забележавме најдобри финансиски резултати досега, вели Рубин Зарески, директор на „Мобимак“ „Македонски телекомуникации“ и „Мобимак“ оствариле профит пред оданочување од 44,4 милиони евра во првите три месеци од ...

За 3 месеци - 17 милиони евра профит за „Мобимак“

Време - 12.05.2006

УНГАРЦИТЕ БЕЛЕЖАТ ДОБАР ПРИХОД Според вчерашниот извештај на унгарски „Маѓар телеком“, добивката пред оданочување на оваа компанија само за првите три месеци од годинава е 17 милиони евра, што е за осум отсто поголема од добивката остварена истиот период лани.

„Телеком“ предвидува јунско поскапување на фиксната телефонија

А1 - 11.05.2006

Власта останува пасивен набљудувач на алчните бизнис амбиции на Унгарците во „Телекомот“. Менаџментот полека, но сигурно го реализира бизнис планот кој предвидува ново поскапување на локалната фиксна телефонија во јуни. Сега сака да ја намали цената на меѓународниот импулс, што во бизнис ...

Девидендата од Телеком ќе биде приближно колку и минатогодишната

Канал5 - 11.05.2006

Висината на дивидендата од Телеком ќе биде разумна и во согласност со ланската кога државата инкасираше 45 милиони евра. Висината на дивидендата од Телеком ќе биде разумна и во согласност со ланската кога државата инкасираше 45 милиони евра.

Телеком, Мобимак и Космофон без тезги

Вечер Прес - 10.05.2006

"Македонски телекомуникации" и двата мобилни оператори Мобимак и Космофон не се претставуваат на 12. Меѓународен саем на компјутери и телекомуникациска опрема "ИНФОКОМ 2006". Ова е втора година како операторите немаат интерес да ги претстават своите нови производи, поради што се претпоставува дека ...

Телеком нема да го испочитува законскиот рок за исплата на парите од дивидендата

Канал5 - 09.05.2006

Парите од дивидендата од Телеком нема да бидат исплатени пред законскиот рок кој истекува на крајот од месецов. Неизвесно е дали прашањето воопшто и ќе биде поставено на седницата на бордот на директори на компанијата што ќе се одржи в петок.

Бордот на Телеком помина без расправа за дивидендата

Канал5 - 09.05.2006

Бордот на директори на Телеком помина без расправа за дивидендата. Прашањето воопшто и не било ставено на дневен ред. Ревидираните финансиски извештаи биле заглавени во Маѓар Телеком. Бордот на директори на Телеком помина без расправа за дивидендата.

Финансиска проневера во „Маѓар телеком“ ја кочи поделбата на дивидендата

Макфакс - 09.05.2006

(Утрински весник) – четврток, 04.05.2006 Унгарците и Владата не можат да се договорат колку пари ќе добијат од приходот на "Телеком" Прашањето за дивидендата ќе остане отворено се додека не заврши истрагата во една од компаниите-ќерки на „Маѓар телеком“ Владата се уште не знае колкава дивиденда ќе ...

Почнува усогласувањето на телекомуникациските оператори со новиот закон

Канал5 - 08.05.2006

Владата утре ќе објави меѓународен тендер за избор на консултантска куќа што ќе посредува во усогласувањето на концесиските договори на операторите во фиксната и во мобилната телефонија во согласност со Законот за електронски комуникации.

Конкурентите за фиксни оператори ќе почекаат за либерализацијата во фиксната телефонија

Канал5 - 08.05.2006

Дваесет компании досега се регистрирале во Агенцијата за телекомуникации, од кои дел сакале да бидат фиксни оператори, а дел планирале да градат мрежи за давање на услуги во телекомуникацискиот сектор. Дваесет компании досега се регистрирале во Агенцијата за телекомуникации, од кои дел сакале да ...