TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

"Гревовите" на генералот со две ѕвезди

Дневник - 26.05.2001

Христо Иванов-Има ли шпионажа во АРМ Пензионираниот американски генерал со две ѕвезди Рич Грифит беше обвинет дека игра двојна улога - дека и помага на македонската армија во нејзината реформа, но и дека на ОНА и пренесува доверливи податоци.

Сите го бараат Јуда

Вест - 24.05.2001

КОЈ Е КРТОТ ВО СОВЕТОТ ЗА НАЦИОНАЛНА БЕЗБЕДНОСТ Седницата на Советот за безбедност поминала во мачна атмосфера - секој се сомневал во секого. Во Владата велат дека со генералот Грифитс, задолжен и за обуката на АРМ, но и за Косовскиот заштите корпус контактираат сите, не само генералот Андревски ...

Не сум предавник!

Вест - 23.05.2001

НАЧАЛНИКОТ НА ГЕНЕРАЛШТАБОТ НАЈАВУВА КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ "А1" ЗА ВЕСТА ДЕКА Е КРТ ВО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОДБРАНА Генералот Андревски, во демантот изразува разочарување од однесувањето на одредени структури за кои вели дека се претвориле во дел од специјалната војна, насочена против Македонија.

Андревски против Андревски

Дневник - 23.05.2001

Коментар-Катерина Блажевска По четириесет години во строга војничка униформа, со кариера растргната меѓу скромните војнички маренди, железната дисциплина, тешките цокули и подоцнежните сериозни генерал-потполковнички обврски, не е едноставно да се поверува оти тоа некој би го жртвувал (не се знае ...