TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Воената болница влезе во машина

Време - 11.06.2009

Менче А. Точи Акцискиот план за трансформација на Воената болница во општа и на Градската болница во ургентен хируршки центар вчера почна да се подготвува, најави министерот за здравство Бујар Османи по ...

Воената болница ја разбуди Пандора

Време - 11.06.2009

Воената болница не остана само проект на хартија. Тоа што се подготвуваше 20 години, а во последните пет интензивно се подгреваше владата го реши за само два дена.

Новата градска болница филтер за клиниките

Утрински - 11.06.2009

Со трансформацијата на Воена болница во цивилна болница ќе се ограничи упатувањето на болните кон клиниките, а ќе се усложни и нивното лекување.

По дијагноза прво во Воена болница

Дневник - 11.06.2009

Мора да се запази хиерархијата во здравствениот систем, а единствено во Скопје пациентите од матичен лекар одеа директно на клиника, вели министерот Османи Пациентите од Скопје нема да може да одат на клиника ...

Воената болница ќе стане цивилна

Време - 10.06.2009

Воената болница ќе се трансформира во општа болница за градот Скопје, а сегашната хирургија „Св. Наум Охридски“ ќе стане градски ургентен центар, информира премиерот Никола Груевски по вчерашната средба со ...

Воена станува Градска болница

Вест - 10.06.2009

Воена болница ќе стане Градска. До крајот на годинава, сегашната Градска хируршка болница треба да се трансформира во Ургентен центар, и тоа само за потребите на главниот град.

Воената болница ќе стане градска болница

Утрински - 10.06.2009

Воената болница ќе стане градска општа болница за потребите на целокупното население во Скопје. Во неа ќе може да се лекува секој здравствен осигуреник, кој има потреба од хируршки, очни, гинеколошки, нервни, ...

Воена станува нова Градска болница

Н.Македонија - 10.06.2009

Воената болница ќе се трансформира во општа болница за градот Скопје, а сегашната хируршка болница “Свети Наум Охридски“ ќе стане градски ургентен хируршки центар, информира премиерот Никола Груевски по ...

При трансформацијата, воена и градска болница ќе се соочат со недостаток на лекарски кадар

Канал5 - 10.06.2009

Ден по официјалната одлука на Владата за трансформација на воената на градската болница, на виделина излегоа проблемите со кои би се соочиле болниците ако не се реагира навреме - дефицит на медицински кадар во ...

Воена и градска подготвуваат план за трансформација

Сител - 10.06.2009

Трансформацијата на Воена во градска болница ќе значи почитување на хиерархијата во здравствениот систем. Скопските пациенти ќе бидат ограничени и нема да можат за секоја болест да трчаат во Клиничкиот центар.

Ќе нема листи на чекање за операција

Вечер Прес - 10.06.2009

Според министерот за здравство Бујар Османи ќе има филтер меѓу примарното и терцијалното здравство, односно Клиничкиот центар ќе биде растоварен од пациенти кои можат да добијат услуга и во секундарното ...

Стартува трансформацијата на Воената болница

Нетпрес - 10.06.2009

Од денеска почнува изработката на акциониот план за трансформација на Воената болница во општа, и на Градската болница во ургентен хируршки центар.

Воената болница ќе се трансформира во општа

А1 - 09.06.2009

Воената болница ќе се трансформира во општа болница за градот Скопје, а сегашната хируршка болница „Св. Наум Охридски“ ќе стане градски ургентен хируршки центар.

Османи за А1: Добиваме поквалитетно здравство

А1 - 09.06.2009

Гостин на А1 вестите беше министерот за здравство, Бујар Османи. Според него трансформацијата на Градска болница во ургентен центар, додека Воена болница во општа е најдобро решение.

Воената болница станува општа, градска

Форум - 09.06.2009

Воената болница да се трансформира во градска општа болница за Скопје, одлучи Владата, а досегашната градска болница Св. Наум Охридски да биде градска хируршка болница Воена болница преминува во општа, градска ...

Воената болница ќе стане општа болница за град Скопје

Алсат-М - 09.06.2009

Воената болница ќе се трансформира во општа болница за градот Скопје, а сегашната хируршка болница „Св. Наум Охридски“ ќе стане градски ургентен хируршки центар.

Воена ќе стане Градска

Дневник - 09.06.2009

болница Градската ќе стане ургентен центар, а во кругот на Воената болница ќе бидат изградени уште две-три приватни болници Воената болница ќе се трансформира во општа болница за градот Скопје до крајот на ...

Воената болница ќе се трансформира во општа болница за град Скопје

Кирилица - 09.06.2009

Воената болница ќе се трансформира во општа болница за градот Скопје, а сегашната хируршка болница „Св. Наум Охридски“ ќе стане градски ургентен хируршки центар, информира премиерот Никола Груевски по ...

Воената болница ќе се трансформира во општа болница за град Скопје

МРТ - 09.06.2009

Воената болница ќе се трансформира во општа болница за градот Скопје, а сегашната хируршка болница „Св. Наум Охридски“ ќе стане градски ургентен хируршки центар, информира премиерот Никола Груевски по ...

Трансформација на Воената во општа болница

Канал5 - 09.06.2009

Воената болница преминува во општа болница за Скопје. Големата трансформација според прогнозите на министерството за здравство и Владата треба да заврши до крајот на годинава.

Воената ќе биде градска болница, а градска - ургентен центар

Сител - 09.06.2009

Воената болница ќе биде градска општа болница, а Градската ургентен хирушки центар за Скопје. Вака одлучи Владата откако со години се бараше модел за трансформација на Воена, за на крај да биде дел од јавното ...

Воената болница ќе се транформира во Градска општа болница

Вечер Прес - 09.06.2009

Сегашната Градска хируршка болница "Свети Наум Охридски" ќе се реформира во Ургентен хируршки центар, кој исто така ќе работи за потребите на граѓаните на Градот Скопје Воената болница ќе се трансформира во ...

Воената болница ќе се трансформира во градска општа болница

Нетпрес - 09.06.2009

Владата, со министерството за здравство и за одбрана, денес излезе со предлог до Воената болница да се трансформира во градска општа болница за градот Скопје. Сегашната градска хируршка болница “Св.