TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Полицијата го средува сообраќајниот метеж

Утрински - 21.07.2003

Струмица СТРУМИЦА - Неприспособената брзина и непрописното претекнување на моторните возила се главните прични поради кои улиците и патиштата во Струмичко стануваат сў поопасни. За седум дена се случиле 21 сообраќајна несреќа во кои десет лица биле повредени, а е причинета материјална штета од ...

Одземени 50 мотоцикли

Вест - 21.07.2003

ПРИ КОНТРОЛА НА СТРУМИЧКАТА ПОЛИЦИЈА Поради непрописно движење, пред се по паркови и тротоари, немање возачка дозвола и докажување на сопственост, струмичката полиција, деновиве привремено одзедла околу 50-тина велосипеди на мотор и мотоцикли, со кои претежно управувале малолетни лица.