TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Рамстор“ ќе не тужи пред Арбитражниот суд

Време - 18.07.2009

Државата наместо со една компанија пред Меѓународниот арбитражен суд ќе води спор со две реномирани компании во земјава.

„Рамстор“ ќе бара меѓународна арбитража

Дневник - 18.07.2009

„Рамстор Македонија“ ќе ја обжали одлуката на Комисијата за заштита на конкуренцијата според која на државата треба да и' врати ...

„Рамстор“ е спремен да ја бара правдата пред меѓународна арбитража

Н.Македонија - 18.07.2009

Во компанијата сметаат дека е незаконска одлуката на Комисијата за заштита на конкуренцијата (КЗК) дека компанијата треба да ...

Ќе се жалиме до Управен суд!

Вечер Прес - 18.07.2009

Рамстор Македонија ДОО Скопје ќе поднесе тужба до Управниот суд бидејќи сметаат дека Комисијата за заштита на конкуренцијата ...

Рамстор со тужба против Антимонополската комисија

А1 - 17.07.2009

Менаџментот на „Рамстор“ ќе поднесе тужба пред Управниот суд против одлуката на Антимонополската комисија, според која ...

Милион евра казна за „Рамстор“ за препродажба на земјиштето

Дневник - 17.07.2009

Менаџментот на компанијата „Рамстор Македонија“, која стопанисува со истоимениот трговски центар во Скопје, денеска ќе објави ...

„Рамстор“ ќе тужи

Алфа - 17.07.2009

Турските инвестиции во Македонија ќе бидат доведени во прашање а генерално се праќа негативен сигнал и за идните странски ...

Комисијата за заштита на конкуренцијата бара од Рамстор да вратат милион евра

Канал5 - 17.07.2009

Одлуката на Комисијата за заштита на конкуренција е незаконска и неправилна – вака реагира Рамстор по решението на комисијата ...

„Рамстор“ треба да доплати 1,1 милион евра за парцелата

Н.Македонија - 16.07.2009

Во Комисијата за заштита на конкуренцијата оспоруваат што „Рамстор“ не инвестирал на целата парцела од 20.000 квадрати, која ја ...

Рамстор треба да и врати 1, 1 милиони евра на државата

Алфа - 16.07.2009

Рамстор да плати милион и сто илјади евра. Парите добиени како државна помош во 2003-та година, на сметката на Министерството ...

Рамстор на државата и должи над милион евра!

Вечер Прес - 16.07.2009

Компанијата Рамстор Македонија ДОО Скопје која стопанисува со истоимениот трговски центар, ќе мора во рок од 15 дена на ...