TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Концесии не платиле 48 трговски радиодифузни друштва

Утрински - 26.07.2003

РАДИОДИФУЗИЈА Советот за радиодифузија на вчерашната седница ја разгледа Информацијата за плаќање на надоместок за концесија за вршење на радиодифузна дејност. На седницата е констатирано дека од 127 трговски радиодифузни друштва, 39 го платиле целосно надоместокот, а делумно уплатата ја извршиле ...

Висината на ТВ-претплатата и бројот на обврзниците остануваат исти

Утрински - 26.07.2003

По измените на начинот на наплата на радиодифузната такса Во септемвриските сметки за електрична енергија износот на радиодифузната такса веќе нема да биде прикажан одделно, туку ќе биде вметнат во износот за ангажирана моќност, како што е утврдено во деновиве изгласаните измени на Законот за ...

Манипулативни сметки за радиодифузни струи

Дневник - 25.07.2003

Коментар - Валентина Ангеловска Радиодифузната такса од наредниот месец ќе ја плаќаме како ангажирана моќност во сметките за струја без да ја знаеме нејзината висина. Вака реши Собранието со усвојување на измените на Законот за радиодифузија.

ТВ-претплатата ќе се плаќа маскирана во сметката за струја

Дневник - 25.07.2003

РАДИОДИФУЗИЈА Радиодифузната такса од наредниот месец нема да биде прикажана одделно во сметките за електрична енергија, туку износот на претплатата ќе биде вграден во сметката за струја, односно во ангажираната моќност. Ова значи дека граѓаните практично нема да знаат што плаќаат - колку пари ...

ТВ претплатата се вметнува во ангажирана моќност

Утрински - 24.07.2003

Измени на Законот за радиодифузија Радиодифузната такса отсега нема да биде прикажана одделно во сметките за електрична енергија, туку износот на ТВ-претплатата ќе биде вметнат во делот за ангажирана моќност, така што нема веќе да може да се плаќа делот за потрошена електрична енергија, но не и ...

Радиодифузната такса ќе се плаќа заедно со струјата

А1 - 23.07.2003

Според денешната измена, радиодифузната такса отсега ќе се плаќа заедно со струјата на иста сметка, но нејзиниот износ веќе нема да биде издвоен, туку ќе биде прикажан во вкупниот износ на потрошена струја. За пратениците од опозицијата, ваквиот предлог за собирање на претплатата е неуставен.