TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Општина Карпош сама си го средува зеленилото по населбите

Вест - 19.06.2002

Општина Карпош деновиве се зафати со целосно чистење на населбите Влае, Карпош 4 и Тафталиџе. Градоначалникот на Општината Стевчо Јакимовски вели дека по населбите се коси тревата која е порасната и до 2 метра и се се метат јавните површини.

Карпошевци бараат нови паркиралишта и средување на старите

Вест - 19.06.2002

ПАРКИНГ ПРОСТОРОТ СТАНУВА СЕ ПОГОЛЕМ ПРОБЛЕМ ВО СКОПЈЕ Жителите од Карпош 3 се жалат дека во нивната населба е тесно за паркирање, и на градоначалникот на Општина Карпош му даваат неколку предлога каде се може да изгради нови паркиралишта Жителите од месната заедница Карпош 3 се жалат дека во ...

Нови светилки во Тафталиџе и во Карпош 1

Вест - 18.06.2002

Општина Карпош почна со улично осветлување во МЗТафталиџе 2. Поставени се 18 нови канделабрии на локалитет помеѓу кула 6, 8 и 10 како и кај руските згради 9 и 10. Како што вели градоначалникот на Општината Стевчо Јакимовски, за таа цел се сретнале со граѓаните од МЗ Тафталиџе 2, како и со ...

Осветлени Тафталиџе 2 и Карпош 1

Утрински - 17.06.2002

Општина Карпош Во населбата Тафталиџе 2 се поставени 18 канделабри лоцирани меѓу зградите во близина на последната автобуска постојка на бројот 24. Меѓу зградите се направени и пешачки патеки од бехатон-коцки во должина од 201 метар. Инвестицијата на Општината во оваа населба чини 1.310.000 денари.