TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Лозарци не им дозволија на газдите да влезат во фабриката

Вест - 08.11.2003

ДЕВЕТТИ НЕУСПЕШЕН ОБИД ЗА ПРЕЗЕМАЊЕ НА БИТОЛСКИ "ЛОЗАР" Близу 300 работници со стапови, вили, лопати и корпи полни со камења ја чуваа фабриката, а околу оградата имаше поставено трактори, но и две цистерни со ЦО2 свртени кон влезот на "Лозар" Тане Николовски и Цветко Панделески и вчера не влегоа во ...

Лозарци продолжуваат да го бранат комбинатот со барикади

Утрински - 08.11.2003

Предавањето на битолски "Лозар" на "ЦИП-продукт" одложено за 1 декември Гоце Каревски БИТОЛА - Извршниот судија на Основниот суд Скопје 2, Радован Бурјаковски, како и неговите колеги, по неколку досегашни обиди, вчера не успеа да го реализира предавањето на агроиндустрискиот комбинат "Лозар" во ...

Стапот посилен од законот

Дневник - 08.11.2003

битолски "Лозар" и вЧера беше неосвоив за "Тутун промет" Две илјади луѓе ги спречија новите газди да влезат во комбинатот Битолски "Лозар" вчера не прејде во рацете на "Тутун промет", иако беше најавено дека ќе се изврши присилно примопредавање на Комбинатот.

Одложено судењето на „А.Д. Лозар“

А1 - 07.11.2003

Денешното судско извршување со кое требаше да се даде на владение „А.Д. Лозар“ од Битола на извршните директори од ново формираната фирма „Лозар пелистерка“. Сопствениците на „Тип продукт“ Тане Николоски и Цветан Панделевски одложено е за 1. Декември.

Лозарци најавуваат дека ќе го бранат комбинатот

Утрински - 06.11.2003

Случај БИТОЛА - Според заклучокот на Основниот суд Скопје 2, денеска во 11 часот треба да се изврши предавањето на АИК "Лозар" во владение на ?ЦИП -продукт", која подолго време инсистира на почитување на нејзиното право да располага со капиталот што го купила на легитимен начин.

Судот утре ќе го освојува битолски "Лозар"

Дневник - 06.11.2003

ТРЕТ ОБИД КОМБИНАТОТ ДА ИМ БИДЕ ПРЕДАДЕН НА ГАЗДИТЕ "Лозарци" најавија дека со сите средства ќе ја бранат фабриката Основниот суд Скопје 2 утре во 11 часот треба да им го предаде во владение битолски АИК "Лозар" на новиот газда - фирмата "Тутун промет".