TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се бараат средства од државата за програмата за ОИ во Атина

Утрински - 17.10.2003

Седница на Управниот одбор на Македонскиот олимписки комитет Наум Котевски Македонскиот олимписки комитет токму во предолимписката година, кога треба да се реализира програмата на македонските спортисти, кои ќе настапат на ОИ во Атина 2004 година, се соочува со најголеми проблеми во вечно ...

Олимпијците бараат влез во буџетот

Вест - 17.10.2003

УО НА МОК Македонскиот олимписки комитет ќе побара од Владата на РМ буџетски средства за да се финасираат програмите за подготовки и настап на спортстите на Олимпијадата во Атина следната година. МОК се реши по прв пат да побара државни пари за реализација на олимписката програма поради длабокото ...

МОК за олимпијците бара 300.000 евра од буџетот

Дневник - 17.10.2003

седница на УО НА МОК Управниот одбор на МОК реши да побара пари од буџетот на Македонија за реализација на спортските програми на олимпијците што ќе учествуваат на ЛОИ во Атина. Според процените, потребни се 512 илјади евра, од кои МОК може да обезбеди 40 проценти, а за другите тие бараат да влезат ...

МОК за олимпијците ќе бара пари од буџетот

Дневник - 16.10.2003

денеска СЕДНИЦА НА УО НА МОК Управниот одбор (УО) на Македонскиот олимписки комитет (МОК) на денешната седница треба да донесе одлука да побара пари од буџетот на Македонија за олимпијците што ќе учестуваат на претстојните Летни олимписки игри (ЛОИ) во Атина в година.