TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бодо Хомбах кум на парафирањето

Вест - 24.02.2001

На завчерашното парафирање на спогодбата за границата меѓу Македонија и Југославија присуствуваше и специјалниот координатор на Пактот за стабилност , Бодо Хомбах, како и амбасадорите на земјите во регионот во Македонија. Веднаш по петминутното парафирање на спогодбата, прв кој им честиташе на ...

Проекти има, ама ништо од нив без донации и меѓународна помош

Вест - 23.02.2001

ПРЕТХОДНИЦА НА САМИТОТ: ФОРУМ НА МИНИСТРИТЕ ЗА ЕКОНОМИЈА НА ЗЕМЈИТЕ ОД ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА Министрите се договорија една од првите цели на економската политика во регионот да биде склучувањето на договори за слободна трговија и создавање слободна пазарна зона во регионот Одржувањето на вчерашниот ...

Самит на шефовите на државите од регионот

Вест - 20.02.2001

В ЧЕТВРТОК ВО СКОПЈЕ На Самитот на земјите од процесот на Југоисточна Европа што ќе се одржи на 22. и 23. овој месец во Скопје, ќе присуствуваат претседатели, премиери и министри за надворешни работи од земјите од регионот. Грција и Турција ќе ги претставува премиер, Хрватска заменик-премиер, а ...