TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонија го положи тестот на изборите

Утрински - 17.09.2002

Прелиминарен извештај на меѓународните набљудувачи на изборите во нашава земја ТАМАРА ГРНЧАРОСКА "Македонското општество го положи тестот", изјави Кимо Килјунен, потпретседателот на Парламентарното собрание на ОБСЕ и специјален координатор на претседавачот на ОБСЕ за парламентарните избори во ...

Македонија го положи тестот

Вест - 17.09.2002

МЕЃУНАРОДНИТЕ НАБЉУДУВАЧИ ГИ ОЦЕНИЈА ИЗБОРИТЕ КАКО СОГЛАСНИ СО ЕВРОПСКИТЕ СТАНДАРДИ Парламентарните избори беа во голем дел спроведени според заложбите и меѓународните стандарди за демократски избори, и ги исполнуваат меѓународните услови за легитимност Македонското општество го положи тестот.

Македонија го положи тестот за демократија

Дневник - 17.09.2002

ОЦЕНИ НА МЕЃУНАРОДНАТА ЗАЕДНИЦА Меѓународната заедница позитивно ги оцени парламентарните избори во Македонија и соопшти дека тие биле легитимни и главно изведени во согласност со обврските за слободни и праведни избори. Претставниците на набљудувачката мисиите на ОБСЕ, ЕУ и на Советот на Европа ...

ОБСЕ: „Македонија го положи тестот“

А1 - 16.09.2002

Македонија го положи тестот, според амбасадорот на ОБСЕ, изборите добија оценка 4, а граѓаните 5. Припадници на најголемата набљудувачка мисија во Европа, оценуваат дека изборите биле фер, слободни и демократски. Според портпаролот на ОБСЕ, Крег Џенес, општата оценка за изборите овде и во странство ...