TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Косовците гневни на Анан

Време - 19.02.2005

ПО НЕГАТИВНИТЕ ОЦЕНИ ВО ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ Косовските власти гневно ги отфрлија тврдењата на Обединетите нации дека Косово не напредувало доволно за да може да почнат преговори за независност, како што порача генералниот секретар на ОН Кофи Анан.

Анан повика на окончување на пеколот во Дарфур

Утрински - 18.02.2005

Генералниот секретар на Обединетите нации бара итна акција ОБЕДИНЕТИ НАЦИИ - Генералниот секретар на ОН, Кофи Анан, во средата повика на итна акција за окончување на, како што тој го нарече, пеколот на земјата во суданскиот западен регион Дарфур.

Суданските власти и бунтовниците на Дарфур седнаа на преговори

Вест - 18.02.2005

Н'ЏАМЕНА/ОН, 18 февруари (Ројтерс) - Суданските власти и бунтовниците во Дарфур вчера се сретнаа за преговори откако генералниот секретар на ОН Кофи Анан повика да се преземат поцврсти мерки за да му се стави крај Н'ЏАМЕНА/ОН, 18 февруари (Ројтерс) - Суданските власти и бунтовниците во Дарфур вчера ...

Косовската влада вели извештајот на Анан за покраината е нереален

Вест - 18.02.2005

ПРИШТИНА, 18 февруари - Косовската влада и претставниците на албанските партии го оценија како нереален најновиот извештај на генералниот секретар на ОН Кофи Анан во кој се наведува дека Србите на Косово живеат во страв. Владиниот портпарол Арбен Чирези оцени дека и покрај опструкциите на Белград ...

Анан: Косовските Срби живеат во страв

Вест - 17.02.2005

ЊУЈОРК, 17 февруари - "Србите на Косово живеат во страв, а тоа е уште подлабоко етнички поделено", оцени генералниот секретар на Обединетите нации Кофи Анан во извештајот што го достави до Советот за безбедност на ОН за состојбата на Косово во периодот од ноември минатата до крајот на јануари ...

Косовските Срби живеат во страв

Дневник - 17.02.2005

ОЦЕНКА НА ГЕНЕРАЛНИОТ СЕКРЕТАР НА ОН Србите на Косово живеат во страв, оцени генералниот секретар на Обединетите нации Кофи Анан, јави МИА. Во извештајот што Анан го достави до Советот за безбедност на ОН за состојбата на Косово во периодот од ноември минатата до крајот на јануари оваа година, се ...

Анан: „Србите на Косово живеат во страв“

А1 - 16.02.2005

„Србите на Косово живеат во страв, а тоа е уште подлабоко етнички поделено“, оцени генералниот секретар на Обединетите нации Кофи Анан во извештајот што го достави до Советот за безбедност на ОН за состојбата на Косово во периодот од ноември минатата до крајот на јануари оваа година.