TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Изјавите на Георгиевски за поделба на државата не се против безбедноста

Време - 12.09.2007

ЗА ЈАВНОТО ОБВИНИТЕЛСТВО Сотир Ристо Изјавите на Георгиевски не ја загрозуваат безбедноста на земјата, смета Јавното обвинителство. Тие додаваат дека ги следат и ги проучуваат изјавите на пратеникот Љубчо Георгиевски во домашниот и во странскиот дневен печат.

Обвинителството ќе го проучува Љубчо

Дневник - 12.09.2007

Обвинителството мора да разговара со Георгиевски и да расчисти дали изјавите ги дава како Македонец или како Бугарин, смета поранешниот државен јавен обвинител Стеван Павлески Обвинителството засега нема да преземе никакви чекори по изјавите на Љубчо Георгиевски за подарување делови од Македонија, ...

Не плашете се од Љубчо

Вечер - 12.09.2007

Ги следиме ваквите изјави. Со оглед на позицијата на Љубчо Георгиевски како политичар во опозиција, а наедно и странски државјанин, сметаме дека неговите изјави во моментов не се подобни и не претставуваат закана за насилно уривање на уставниот поредок, велат во Обвинителството Јавното ...

Делови од Македонија да ги подариме на голема Албанија за да се спасиме

Вест - 11.09.2007

ИНТЕРВЈУ НА ЉУБЧО ГЕОРГИЕВСКИ ЗА БУГАРСКИ "ТРУД" "Пред пет години имав идеја за размена на територии и население со Албанија, но тоа веќе е невозможно. Сега дојдов до нова идеја - одредени делови од Македонија едноставно да и ги подарам на голема Албанија или на т.н.

Љубчо им подарува територии на Албанија и на Косово

Дневник - 11.09.2007

Новото разграничување е спасоносна операција, која ако ја пропуштиме, ќе не' стигне судбината на трета албанска држава или Албанците ќе си земат толку колку што ќе посакаат, истакнува поранешниот премиер Пред пет години сакав да се разменат територија и население со Албанија, а сега стигнав до нова ...

Обвинителството не знае што изјавил Георгиевски?!

Вечер - 11.09.2007

Поранешниот премиер и актуелен пратеник Љубчо Георгиевски преку бугарските медиуми уште еднаш повика на поделба на Македонија, со одделување на Тетово, Гостивар и Дебар кои според него се апсолутно албански градови, како и половина Скопје и Струга.

Љубчо Георгиевски: Македонија треба да се подели

Вест - 10.09.2007

НА ПРОМОЦИЈАТА НА СВОИТЕ НОВИ КНИГИ ВО БУГАРИЈА "Се плашам дека Македонија може да се претвори во Либан. Ако Косово стане независно, Албанците ќе посакаат Голема Албанија. Ако Косово се подели, во Македонија пак ќе има конфликт со Албанците.

Љупчo Георгиевски предлага Македонија да се раздели

Утрински - 10.09.2007

СОФИЈА - Македонија треба да биде разделена, смета поранешниот македонски премиер Љупчо Георгиевски. Тој, како што јавува бугарската новинска агенција БГНЕС, го изјавил ова на промоцијата на своите дела - поетската книга „Градот“ и прозното дело „Со лице кон вистината“.

Љубчо пак предлага поделба на Македонија

Дневник - 10.09.2007

Македонија треба да биде разделена, така што од неа ќе бидат одделени Тетово, Дебар и Гостивар, кои се апсолутно албански, а албански се и половина Скопје и Струга, изјави Љубчо Георгиевски, поранешен премиер, а сега пратеник во македонското Собрание, за бугарската новинска агенција БГНЕС.