TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Хумар: До решавање на името, посветете се на реформи

А1 - 12.12.2010

Се додека прашањето со името не биде решено, Македонија треба да останете фокусирани на реформите, посебно во секторот на одбраната.

Интервју - Давид Хумар

Р.С.Европа - 12.12.2010

Во моментот, ние немаме какви било специфични аргументи кои го подржуваат стравот за дестабилизација на Балканот од исламски радикализам.

Генерал Хумар: Останете фокусирани и решете го прашањето за името

Алсат-М - 12.12.2010

Членството во НАТО ќе поддржи нови странски инвестиции во државата, како што тоа беше случај со некои други релативно нови земји-членки, изјави високиот претставник на Алијансата во РМ генерал Давид ...

Хумар: До решавање на името, посветете се на реформи

Алфа - 12.12.2010

Се додека прашањето со името не биде решено, Македонија треба да останете фокусирани на реформите, посебно во секторот на одбраната.

Интервју на високиот претставник на НАТО во Македонија Давид Хумар

Сител - 12.12.2010

Членството во НАТО ќе поддржи нови странски инвестиции во државата, како што тоа беше случај со некои други релативно нови земји-членки, изјави високиот претставник на Алијансата во РМ генерал Давид ...

Хумар: Членството во НАТО носи странски инвестиции

Канал5 - 12.12.2010

-Членството во НАТО ќе поддржи нови странски инвестиции во државата, како што тоа беше случај со некои други релативно нови земји членки, изјави високиот претставник на Алијансата во РМ генерал Давид ...

Генерал Хумар: Oстанете фокусирани на вашиот пат за реформи

Кирилица - 12.12.2010

Членството во НАТО ќе поддржи нови странски инвестиции во државата, како што тоа беше случај со некои други релативно нови земји-членки, изјави високиот претставник на Алијансата во РМ генерал Давид ...

Членството во НАТО не значи автоматски и пари

Вечер Прес - 12.12.2010

Членството во НАТО ќе поддржи нови странски инвестиции во државата, како што тоа беше случај со некои други нови земји-членки, но членството автоматски не значи и пари, вели високиот претставник на ...

Хумар: Членството во НАТО ќе поддржи нови странски инвестиции

Нетпрес - 12.12.2010

Високиот претставник на Алијансата во Македонија, генерал Давид Хумар рекол дека членството во НАТО ќе поддржи нови странски инвестиции во државата.

Хумар: Членството во НАТО ќе донесе инвестиции

Курир - 12.12.2010

Високиот претставник на НАТО во Македонија Давид Хумар за Радио Слободна Европа, изјави дека членството во НАТО ќе донесе инвестиции во државата, како што тоа беше случај со некои други релативно ...

Хумар: До решавање на името, посветете се на реформи

Макфакс - 12.12.2010

Се додека прашањето со името не биде решено, Македонија треба да останете фокусирани на реформите, посебно во секторот на одбраната. Ова... Copyright 2010 makfax Сите права се задржани.

Хумар - Решете го прашањето со името не заради НАТО, туку заради самите себеси

Inpress - 12.12.2010

Скопје, 12. декември 2010 (ИНПРЕС) Вашата земја ќе ја добие поканата за членство штом се постигне заедничко прифатливо решение за спорот со името во рамките на Обединетите Нации и повика на ...

НАТО = Просперитет

Р.С.Европа - 10.12.2010

Стабилност и мир, а со тоа гаранција за економски просперитет. Ова според експертите, но и според првиот човек на НАТО во Скопје Давид Хумар, го нуди членството во Алијансата.