TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Топењето на снегот ја прекина настава во училиштата

Утрински - 18.01.2002

Проблеми со парните инсталации и прокиснувања на училишните покриви Учениците во некои училишта беа принудени да заминат на нов одмор Пукање на цевки од водоводната мрежа и од инсталации на парното греење, радијатори, прокиснување на покриви се проблеми со кои деновиве се соочуваат поголем број ...

Парно нема, вода нема, учениците си учат

Утрински - 17.01.2002

Првиот училиштен ден во новата година во Прилеп ПРИЛЕП - И покрај барањата на голем број родители за одлагање на продолжението од учебната година, поради проблемите со водоснабдувањето, вчера во сите основни и средни училишта во Прилеп учениците се најдоа во ученичките клупи.

Снегот и греењето го продолжи распустот

Утрински - 17.01.2002

Настава По зимскиот распуст што поради лошите временски услови во земјава почна на 24 декември, вчера поголем број основни и средни училишта продолжија со настава. Продолжување на зимскиот распуст најавија некои училишта во земјава, кои имаат проблеми со канализациските и водоводните инсталации, ...

Снегот го продолжи распустот на учениците

Дневник - 17.01.2002

ВО ГОЛЕМ БРОЈ УЧИЛИШТА Министерот Новковски вети настава во сите училишта до понеделник Во поголем број училишта во земјава наставата вчера не почна поради дефекти во системите за парно греење, испукани водоводни и канализациски цевки, прокиснати покриви, поради слабата струја и други проблеми ...

Прилепчани и без вода и без образование

А1 - 16.01.2002

Поради недостиг на вода и смрзнување на санитарните јазли, продолжението на наставата во Прилеп се одвива отежнато во сите основни и средни училишта. Во основното училиште „Гоце Делчев“ нема вода и парно греење. Затоа децата денеска дојдоа и си заминаа од студените училници.

Распуст додека не се реши водоснабдувањето

Утрински - 15.01.2002

Петиција на 140 родители на ученици во Прилеп ПРИЛЕП - Преку 140 родители на деца-ученици во основните училишта во Прилеп, вчера потпишаа петиција упатена до Министерството за образование, во која бараат зимскиот распуст за училиштата во Прилеп да биде продолжен, с? до решавањето на проблемот со ...