TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Тетовскиот универзитет се ослободува од канџите на УЧК

Време - 02.12.2005

ЧЕТАТА НА КОМАНДАНТ БАЦИ УПРАВУВА ПРАЗНА ЗГРАДА Мери Јордановска Никогаш повеќе нема да се вратиме во зградата на „Тетово табак“, а обезбедувачите нема да добијат вработувања, потврдија вчера за „Време“ официјални претставници од тетовскиот универзитет, по драмата што се случуваше таму во ...

Командант Баци го преселил тетовскиот универзитет

Време - 01.12.2005

ДРАМА НА ТРЕТИОТ ДРЖАВЕН УНИВЕРЗИТЕТ Мери Јордановска Селидбата и драмата што деновиве се случуваат на тетовскиот универзитет се поради конфликт меѓу ректорот Неџбедин Беадини и Изаир Самии, алијас командант Баци, под чија надлежност е обезбедувањето на универзитетот.

За тетовскиот Монопол заинтересирани странски инвеститори

Утрински - 29.11.2005

По иселувањето на Тетовскиот универзитет од зградите на "Тетово табак° Имаме подготвено концепт за рестартирање и модернизацијата, велат во "Тетово табак“ ГОЈКО ЕФТОСКИ ТЕТОВО - По тригодишна узурпација, вчера тетовскиот Монопол беше празен, без студенти на Тетовскиот универзитет.

Универзитетот се исели од монополот

Дневник - 28.11.2005

тетово Државниот Тетовски универзитет се исели од зградата на "Тетово-табак" откако надлежниот суд донесе извршно решение со кое го санкционира дивото вселување сторено пред две години. Иселувањето е извршено во минатата недела, а од зградата на тетовскиот монопол се иселени администрацијата, ...

Тетовскиот универзитет се враќа во Речица

Време - 28.11.2005

ТРИ ГОДИНИ ПО ОКУПАЦИЈАТА НА ОБЈЕКТОТ „ТЕТОВО ТАБАК“ Тетовскиот универзитет викендов беше иселен од просториите на „Тетово табак“ откако таква правосилна одлука донесоа судските органи. Судската одлука е донесена по тригодишниот спор за сопственоста на имотот на „Тетово табак“.

Тетовскиот универзитет избркан од монополот

Вест - 28.11.2005

ПО ДВЕГОДИШНА УЗУРПАЦИЈА НА ОБЈЕКТОТ НА ТЕТОВО ТАБАК Со помош на надлежните органи, спроведена е извршна судска пресуда и за време на викендот беа изнесени архивата и документацијата на универзитетот од зградата на "Тетово табак".