TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Новинарите во панцири против заканите

Дневник - 21.05.2002

ДЕФИЛЕ НА СЕДМАТА СИЛА ВО СКОПЈЕ Околу 300 македонски новинари, облечени во панцири и со шлемови на главите, вчера во Скопје мирно протестираа против загрозувањето на нивната безбедност и против секојдневните закани и притисоци што врз нив ги вршат носителите на политичката моќ.

Новинарите ќе го бојкотираат министерот Бошковски

Утрински - 21.05.2002

Мирно дефиле на македонската седма сила пред Владата и Собранието "Новинарско перо во панцир" беше мотото на македонските новинари кои вчера излегоа пред Владата и Собранието во знак на протест против загрозување на безбедноста и животот на новинарите при извршувањето на нивните професионални ...

Новинарите во панцир

Вест - 21.05.2002

МЕДИУМИТЕ ПРОТЕСТИРАА ПОРАДИ ЗАГРОЗЕНИТЕ СЛОБОДА И БЕЗБЕДНОСТ Точно на пладне, новинарите, со панцири и шлемови, протестираа против загрозувањето на животите на новинарите, како и против сите видови притисоци и закани кои ја загрозуваат слободата на медиумите Настапите на министерот за внатрешни ...

Новинарското перо во панцир

А1 - 20.05.2002

Над две стотини новинари од државните и од приватните медиуми во Македонија денеска напладне одржаа едночасовен мирен протест под мотото „Новинарското перо во панцир“ во организација на Здружението на новинарите, кревајќи го својот глас поради загрозувањето на безбедноста и животот на новинарите ...

Протест на новинарите во Скопје

Утрински - 20.05.2002

Денеска Здружението на новинарите на Македонија, под мотото "Новинарското перо во панцир" за денеска најави мирен протест, поради загрозувањето на безбедноста и животот на новинарите при нивното извршување на професионалните обврски.