TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шредер се обидува да им се додвори на партиските членови

Утрински - 18.11.2003

Партиска конвенција на социјалдемократите во Германија Бохум - Социјалдемократската владејачката партија во Германија почна со својата партиска конвенција која се одржува на две години во западногерманскиот град Бохум откако нејзиниот лидер, канцеларот Герхард Шредер се обидува да ги спроведе ...

Нестабилен Балкан, нестабилна Европа

Дневник - 18.11.2003

ИНТЕРВЈУ НА ГЕРХАРД ШРЕДЕР ЗА "УТРИНСКИ ВЕСНИК" Исполнувањето на критериумите на ЕУ е тешка работа, вели Шредер Сојузна Република Германија е за активна политика на Европската Унија во Југоисточна Европа и за приближување на тие држави кон Унијата.

Шредер: Патот кон ЕУ е тешка задача што сами треба да си ја завршите

Вест - 18.11.2003

"Европската унија пред десет години ги дефинираше критериумите што важат за земјите кои сакаат да станат членки на Унијата. Исполнувањето на тие критериуми најнапред е задача на секоја поединечна држава, а Германија и Европската унија притоа можат да помогнат", изјави сојузниот канцелар на СР ...

На Македонија и е рано за во ЕУ

А1 - 17.11.2003

Премногу и е рано на Македонија за апликација во ЕУ, реформите сеуште ги чекаме со оваа порака извори на А1 ја дефинираат средбата Трајковски-Шредер во Берлин минатава недела. Всушност и самиот Шредер во интервју за утрешен, „Утрински весник“ е прецизен во овој контекст.

Охрабрувачки пораки од Германија: Поднесете апликација за ЕУ, ќе ви помогнеме

Канал5 - 17.11.2003

”Германија би била последната држава што би се противела на нашата автономна одлука за поднесување апликација за членство во Европската унија”, изјави вчера претседателот Борис Трајковски по враќањето од официјалната посета на Сојузна Република Германија, ”Германија би била последната држава што би ...

Поднесете апликација за ЕУ, ќе ви помогнеме

Вест - 17.11.2003

ОХРАБРУВАЧКИ ПОРАКИ ОД ГЕРМАНИЈА По средбата со претседателот Трајковски во петокот во Берлин, канцеларот Герхард Шредер соопшти дека е договорено на ниво на експерти од министерствата на двете држави да се седне на една маса и да се разговара "Германија би била последната држава што би се ...

Иднината на Македонија е во Европа

Утрински - 17.11.2003

Интервју на германскиот канцелар Герхард Шредер за "Утрински" Како резултат на историската одговорност се заложивме за активна политика на Европската унија во Југоисточна Европа и за приближување на тие држави кон Унијата. Земјите од Западен Балкан се дел од Европа и нивната политичка иднина се ...