TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

БЕСА против буџет кој е дискриминаторски и не ги решава старите проблеми

Фактор - 10.12.2017

Главната албанска опозициска партија остро се спротиставува на носење на буџет кој според нив е дискриминаторски и не се презема ништо за да се решат проблемите на Албанците досега. Пратеникот на „Беса“, Фадил Зендели, вели дека буџетот што се носи ...

Буџетот пред Законодавно-правната комисија

Нова ТВ - 09.12.2017

Собраниската Законодавно-правна комисија денеска ќе одржи три последователни седници. На дневен ред се Предлог буџетот на Република Македонија за 2018 година, предлог законите за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2018 година, за ...

Буџетот пред Законодавно-правната комисија

24 Вести - 09.12.2017

Собраниската Законодавно-правна комисија денеска ќе одржи три последователни седници. На дневен ред се Предлог буџетот на Република Македонија за 2018 година, предлог законите за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2018 година, за ...

Буџетот пред Законодавно-правната комисија

Алсат-М - 09.12.2017

Собраниската Законодавно-правна комисија денеска ќе одржи три последователни седници. На дневен ред се Предлог буџетот на Република Македонија за 2018 година, предлог законите за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2018 година, за ...

Буџет 2018, министерот и пратениците со различни ставови

Алсат-М - 09.12.2017

За власта развоен, а за опозицијата дискриминаторски и неразвоен е Буџетот за наредната година. Според опозициската БЕСА, иако власта покажа добра волја и прифати шест од вкупно 279 предложени амандмани на ВМРО – ДПМНЕ и на БЕСА, според пратеникот ...

Амандмани за буџетот

24 Вести - 09.12.2017

Комисијата за финансирање и буџет прифати шест од вкупно 279 амандмани за предлог буџетот за 2018 година. Од нив четири се од ВМРО-ДПМНЕ и два од Беса. Амандманите на ВМРО-ДПМНЕ се за субвенционирање на печки на пелети за кои се предвидени 5 милиони ...

БЕСА обвинува дека буџетот е дискриминаторски

Фокус - 09.12.2017

Пратеникот на „Беса“, Фадил Зендели, вели дека буџетот што се носи во собранието за следната година е дискриминаторски, иако парламентарното мнозинство прифати 6 амандмани од опозицијата. -Може да се каже дека буџетот е дискриминаторски бидејќи не ...

Предлог- буџетот пред Законодавно-правната комисија

МРТ - 09.12.2017

Расправата по Предлог-буџетот за 2018 година заврши во матичната Комисија за финансирање и буџет. Од поднесените 279 амандмани беа прифатени шест, од кои четири од ВМРО-ДПМНЕ. Од четирите амандмани од ВМРО-ДПМНЕ два се целосно прифатени, а два се ...

Буџетот пред Законодавно-правната комисија

Сител - 09.12.2017

Собраниската Законодавно-правна комисија денеска ќе одржи три последователни седници. На дневен ред се Предлог буџетот на Република Македонија за 2018 година, предлог законите за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2018 година, за ...

Буџетот пред Законодавно-правната комисија

Канал5 - 09.12.2017

Собраниската Законодавно-правна комисија денеска ќе одржи три последователни седници. На дневен ред се Предлог буџетот на Република Македонија за 2018 година, предлог законите за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2018 година, за ...

Предлог-буџетот пред Законодавно-правната комисија

А1 On - 09.12.2017

Денеска ќе се одржат три последователни седници на собраниската Законодавно-правна комисија каде што на една од нив на дневен ред е предлог-буџетот на Република Македонија за 2018 година. Освен тоа, Законодавно-правната комисија ќе расправа и за ...

Буџетот доби зелено светло, но за Беса е дискриминаторски

ТВ21 - 09.12.2017

Членовите на законодавната комисија дадоа зелено светло за буџетот за 2018 година. Од 70 амандамани кои беа поднесени од Движењето Беса, само два беа прифатени. За депонијата во Струга ќе се доделат 12 милион денари, а за детски парк во населба ...

Буџетот пред Законодавно-правната комисија...

Н.Македонија - 09.12.2017

Буџетот пред Законодавно-правната комисија Собраниската Законодавно-правна комисија денеска ќе одржи три последователни седници. На дневен ред се Предлог буџетот на Република Македонија за 2018 година, предлог законите за извршување на Буџетот на ...

Буџетот пред Законодавно-правната комисија

Слободен Печат - 09.12.2017

Собраниската Законодавно-правна комисија денеска ќе одржи три последователни седници. На дневен ред се Предлог буџетот на Република Македонија за 2018 година, предлог законите за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2018 година, за ...

Предлог-буџетот повторно на дневен ред

Press24 - 09.12.2017

Собраниската Законодавно-правна комисија денеска ќе одржи три последователни седници. На дневен ред се Предлог буџетот на Република Македонија за 2018 година, предлог законите за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2018 година, за ...

Буџетот пред Законодавно-правната комисија

CivilMedia - 09.12.2017

Собраниската Законодавно-правна комисија денеска ќе одржи три последователни седници. На дневен ред се Предлог буџетот на Република Македонија за 2018 година, предлог законите за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2018 година, за ...

Буџетот пред Законодавно-правната комисија

Локално - 09.12.2017

Собраниската Законодавно-правна комисија денеска ќе одржи три последователни седници. На дневен ред се Предлог буџетот на Република Македонија за 2018 година, предлог законите за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2018 година, за ...

Предлогот за Буџетот ја мина матичната комисија, Беса го оцени за етнички дискриминаторски

Нетпрес - 09.12.2017

Членовите на законодавната комисија во чијашто работа во продолжението не учествува пратениците од ВМРО-ДПМНЕ, дадоа зелено светло за предлогот за Буџетот за 2018 година, а од 72 амандамани кои беа поднесени од Движењето Беса, само два беа ...

Буџет 2018, министерот и пратениците со различни ставови

Локално - 09.12.2017

За власта развоен, а за опозицијата дискриминаторски и неразвоен е Буџетот за наредната година. Според опозициската БЕСА, иако власта покажа добра волја и прифати шест од вкупно 279 предложени амандмани на ВМРО – ДПМНЕ и на БЕСА, според пратеникот ...

Буџетот пред Законодавно-правната комисија

Канал 77 - 09.12.2017

Собраниската Законодавно-правна комисија денеска ќе одржи три последователни седници. На дневен ред се Предлог буџетот на Република Македонија за 2018 година, предлог законите за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2018 година, за ...

Буџетот утре пред законодавно-правната комисија

Алсат-М - 08.12.2017

По зеленото светло од Комисијата за финансирање и буџет утре државната каса треба да ја одобрат и членовите на Законодавно – правната комисијата. Потоа документот ќе се даде на разгледување во Владата.

Буџетот утре пред законодавно-правната комисија...

Н.Македонија - 08.12.2017

Буџетот утре пред законодавно-правната комисија По зеленото светло од Комисијата за финансирање и буџет утре државната каса треба да ја одобрат и членовите на Законодавно – правната комисијата. Потоа документот ќе се даде на разгледување во Владата.

Комисија за буџет: Уште 100 амандмани за разгледување, прифатени шест

Нова ТВ - 07.12.2017

Денеска продолжува седницата на Комисијата за финансирање и буџет, на која се води амандманска расправа за предлог-буџет за 2018 година. Останаа уште околу 100 аманмани за кои пратениците треба да расправаат.

Власта прифати четири амандмани од ВМРО-ДПМНЕ за Буџетот

Фокус - 07.12.2017

Комисијата за финансирање и буџет денеска, два дена пред крајниот рок ја заврши амандманската расправа по Предлог буџетот за 2018 година. Од вкупно 279 амандмани поднесни од опозицијата беа усвоени шест, од кои четири од пратениците од ВМРО-ДПМНЕ ...

Заврши амандманската расправа за буџетот, предлогот се враќа во Влада

Р.С.Европа - 07.12.2017

Комисијата за финансирање и буџет два дена пред крајниот рок ја заврши амандманската расправа по Предлог буџетот за 2018 година и од вкупно 279 амандмани поднесни од опозицијата усвои шест од кои четири од пратениците од ВМРО-ДПМНЕ што не беа ...

Прифатени четири амандмани на ВМРО-ДПМНЕ за предлог-буџетот

Фокус - 07.12.2017

Комисијата за финансирање и буџет на вчерашната седница за предлог-буџетот за 2018 година прифати четири амандмани на ВМРО-ДПМНЕ и два од пратениците на БЕСА. За време на вчерашната расправа која заврши околу 21 часот, беа разгледани околу 170 ...

Амандманска расправа за буџетот за 2018

24 Вести - 07.12.2017

Комисијата за финансирање разгледа над 100 амандмани. Беса повлече три од амандманите, а останатите беа отфрлени. Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ и денеска не учествуваа во работата на комисијата .

Заврши амандманската расправа на комисијата за буџетот

24 Вести - 07.12.2017

Комисијата за финансирање на буџет, заврши со амандманската расправа за буџетот за 2018-та. Опозицијата ја бојкотираше комисијата. Од вкупно поднесените 279 амандмани беа прифатени 4 од ВМРО-ДПМНЕ и 2 од БЕСА.

Заврши амандманската расправа за Предлог буџетот за 2018 година

Алсат-М - 07.12.2017

Комисијата за финансирање и буџет два дена пред крајниот рок ја заврши амандманската расправа по Предлог буџетот за 2018 година и од вкупно 279 амандмани поднесни од опозицијата усвои шест од кои четири од пратениците од ВМРО-ДПМНЕ што не беа ...

Власта денеска не беше расположена за прифаќање амандмани

Алсат-М - 07.12.2017

„ Амандманот не се прифаќа“ е фразата која најчесто можеше да се чуе на расправата за Предлог буџетот за 2018 година. За разлика од вчера, власта денеска не даде зелено светло за ниту еден од амандманите поднесени од БЕСА и од ВМРО ДПМНЕ.

Заврши амандманската расправа за Предлог буџетот за 2018, усвоени 6 амандмани од опозицијата

Либертас - 07.12.2017

Комисијата за финансирање и буџет два дена пред крајниот рок ја заврши амандманската расправа по Предлог буџетот за 2018 година и од вкупно 279 амандмани поднесни од опозицијата усвои шест од кои четири од пратениците од ВМРО-ДПМНЕ што не беа ...

Заврши амандманската расправа за предлог-буџетот

А1 On - 07.12.2017

На два дена пред крајниот рок денеска заврши амандманската расправа во Комисијата за финансирање и буџет по предлог-буџетот за 2018 година. Од вкупно 279 амандмани, Комисијата усвои шест, од кои четири од пратениците на ВМРО-ДПМНЕ кои не ...

Заврши амандманската расправа за Предлог буџетот за 2018 година

Сител - 07.12.2017

Комисијата за финансирање и буџет два дена пред крајниот рок ја заврши амандманската расправа по Предлог буџетот за 2018 година и од вкупно 279 амандмани поднесни од опозицијата усвои шест од кои четири од пратениците од ВМРО-ДПМНЕ што не беа ...

Заврши амандманската расправа за Предлог буџетот за 2018 година

+инфо - 07.12.2017

Предлог буџетот повторно се враќа на разгледување во Владата по што ќе биде ставен на собраниска седница. Комисијата за финансирање и буџет два дена пред крајниот рок ја заврши амандманската расправа по Предлог буџетот за 2018 година и од вкупно 279 ...

Заврши амандманската расправа за Предлог буџетот за 2018 година

Канал5 - 07.12.2017

Комисијата за финансирање и буџет два дена пред крајниот рок ја заврши амандманската расправа по Предлог буџетот за 2018 година и од вкупно 279 амандмани поднесни од опозицијата усвои шест од кои четири од пратениците од ВМРО-ДПМНЕ што не беа ...

Како „копи-пејст“, „препишани“ и „излишни“, не поминаа 95 амандмани за буџетот

Либертас - 07.12.2017

„Не се прифаќа“. „За побараното со овој амандман веќе се предвидени пари во буџетот за 2018 година“. „Општините треба да аплицираат во соодветното министерство и ќе добијат пари од буџетот“.

Амандманска расправа за Буџетот во 2018

+инфо - 07.12.2017

Останати за разгледување се околу 100 аманмани за кои пратениците треба да расправаат. Комисијата за финансирање и буџет ја продолжи расправата по амандманите на Предлог- буџетот за 2018 година.

Предлог-буџетот се враќа во Влада

Макфакс - 07.12.2017

Амандманската расправа на Комисијата за финансирање и буџет заврши денеска, по што предлог-буџетот повторно се враќа во Влада. Откако ќе биде разгледан, предлогот ќе биде ставен на дневен ред на пленарна седница во Собранието.

Од 211 амандмани на ВМРО-ДПМНЕ за буџетот, 200 се за кратење пари од филхармонијата

Сакам да кажам - 07.12.2017

Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ поднесоа 211 амандмани на Предлог-буџетот за 2017 година, од нив, во 200 се бара кратење на средства од Македонската филхармонија. И денес во Собранието заседаваше Комисијата за финансирање и буџет, на која што не ...

Амандманската расправа за буџетот може да заврши и денеска

Тера - 07.12.2017

На осмиот ден од расправата за буџетот за 2018 во Комисијата за финансирање и буџет, заврши општиот претрес и продолжува амандманската расправа. Во текот на амандманската расправа, досега се прифатени амандманите поднесен од ВМРО-ДПМНЕ, кој што се ...

Заврши амандманската расправа за предлог-буџетот за 2018 година...

Н.Македонија - 07.12.2017

Заврши амандманската расправа за предлог-буџетот за 2018 година Комисијата за финансирање и буџет два дена пред крајниот рок ја заврши амандманската расправа по предлог-буџетот за 2018 година и од вкупно 279 амандмани поднесни од опозицијата усвои ...

Заврши амандманската расправа за Предлог буџетот за 2018 година

Локално - 07.12.2017

Комисијата за финансирање и буџет два дена пред крајниот рок ја заврши амандманската расправа по Предлог буџетот за 2018 година и од вкупно 279 амандмани поднесни од опозицијата усвои шест од кои четири од пратениците од ВМРО-ДПМНЕ што не беа ...

АМАНДМАНСКАТА РАСПРАВА ЗАВРШИ: Предлог буџетот повторно се враќа во Владата

Фактор - 07.12.2017

Предлог-буџетот повторно се враќа во Владата. Амандманската расправа на Комисијата за финансирање и буџет заврши денеска. Откако ќе биде разгледан, предлогот ќе биде ставен на дневен ред на пленарна седница во Собранието.

Заврши амандманската расправа за Предлог буџетот за 2018 година

Стандард - 07.12.2017

Комисијата за финансирање и буџет два дена пред крајниот рок ја заврши амандманската расправа по Предлог буџетот за 2018 година и од вкупно 279 амандмани поднесни од опозицијата усвои шест од кои четири од пратениците од ВМРО-ДПМНЕ што не беа ...

Заврши амандманската расправа за Предлог буџетот за 2018 година

Слободен Печат - 07.12.2017

Комисијата за финансирање и буџет два дена пред крајниот рок ја заврши амандманската расправа по Предлог буџетот за 2018 година и од вкупно 279 амандмани поднесни од опозицијата усвои шест од кои четири од пратениците од ВМРО-ДПМНЕ што не беа ...

Како „копи-пејст“, „препишани“ и „излишни“, не поминаа 95 амандмани за буџетот

iPortal - 07.12.2017

Не се прифаќа“. „За побараното со овој амандман веќе се предвидени пари во буџетот за 2018 година“. „Општините треба да аплицираат во соодветното министерство и ќе добијат пари од буџетот“.

Комисијата отфрли 95 амандмани за предло-буџетот за 2018 година

Позитив.мк - 07.12.2017

Не се прифаќа“. „За побараното со овој амандман веќе се предвидени пари во буџетот за 2018 година“. „Општините треба да аплицираат во соодветното министерство и ќе добијат пари од буџетот“.

Предлог-буџетот се враќа во Влада

Орбис - 07.12.2017

Амандманската расправа на Комисијата за финансирање и буџет заврши денеска, по што предлог-буџетот повторно се враќа во Влада. Откако ќе биде разгледан, предлогот ќе биде ставен на дневен ред на пленарна седница во Собранието.

Заврши амандманската расправа за Предлог буџетот за 2018 година

Press24 - 07.12.2017

Комисијата за финансирање и буџет два дена пред крајниот рок ја заврши амандманската расправа по Предлог буџетот за 2018 година и од вкупно 279 амандмани поднесни од опозицијата усвои шест од кои четири од пратениците од ВМРО-ДПМНЕ што не беа ...

Комисијата за буџет ќе ги разгледа преостанатите 100 амандмани

Позитив.мк - 07.12.2017

Третото продолжение на 12. седница на Комисијата за финансирање и буџет, на која се води амандманска расправа за предлог-буџет за 2018 година, е закажано за во 11 часот. Останаа уште околу 100 аманмани за кои пратениците треба да расправаат.

Предлог-буџетот се враќа во Влада

Вечер - 07.12.2017

Амандманската расправа на Комисијата за финансирање и буџет заврши денеска, по што предлог-буџетот повторно се враќа во Влада. Откако ќе биде разгледан, предлогот ќе биде ставен на дневен ред на пленарна седница во Собранието.

Прифатени четири амандмани на ВМРО-ДПМНЕ за предлог-буџетот

Локално - 07.12.2017

Комисијата за финансирање и буџет на вчерашната седница за предлог-буџетот за 2018 година прифати четири амандмани на ВМРО-ДПМНЕ и два од пратениците на БЕСА. За време на вчерашната расправа која заврши околу 21 часот, беа разгледани околу 170 ...

Комисиската расправа за буџетот закажана за 11 часот, останаа уште 100 амандмани

Мета - 07.12.2017

Третото продолжение на 12. седница на Комисијата за финансирање и буџет, на која се води амандманска расправа за предлог-буџет за 2018 година, е закажано за во 11 часот. Останаа уште околу 100 аманмани за кои пратениците треба да расправаат.

Заврши амандманската расправа, буџетот за 2018 се враќа во Влада, па оди во Собрание

Мета - 07.12.2017

Комисијата за финансирање и буџет денеска ја заврши амандманската расправа по предлог-буџетот за 2018 година. Денеска беше третото продолжение на 12. седница која почна на 27 ноември, а комисиската расправа за предлог-буџетот, неколку пати беше ...

Како „копи-пејст“, „препишани“ и „излишни“, не поминаа 95 амандмани за буџетот

Мета - 07.12.2017

„Не се прифаќа“. „За побараното со овој амандман веќе се предвидени пари во буџетот за 2018 година“. „Општините треба да аплицираат во соодветното министерство и ќе добијат пари од буџетот“.

Амандманската расправа за буџетот завршува денеска во матичната комисија

Алфа - 07.12.2017

Власта продолжува во отсуство на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ да расправа за предлог буџетот за наредната година, а меѓу другите и за амандманите поднесени од оваа партија. Власта продолжува во отсуство на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ да ...

Ковачевски: Амандманската расправа за буџетот може да заврши и утре

Нова ТВ - 06.12.2017

На седмиот ден од расправата за буџетот за 2018 во Комисијата за финансирање и буџет, денеска заврши општиот претрес и продолжува амандманската расправа. Во текот на амандманската расправа, досега е прифатен еден амандман поднесен од ВМРО-ДПМНЕ, кој ...

Буџет; Прифатен амандман на ВМРО-ДПМНЕ

Алсат-М - 06.12.2017

Во текот на амандманската расправа за Буџетот за 2018 година, досега е прифатен еден амандман поднесен од ВМРО-ДПМНЕ, кој што се однесува на субвенционирање на печки за пелети. Со комисијата претседава пратеникот од СДСМ, назначен од претседателот ...

Буџетот може да биде донесен следната недела

Алсат-М - 06.12.2017

Власта денеска прифати само четири од вкупно 200 предложени амандмани на опозициската ВМРО – ДПМНЕ. Два од прифатените амандмани се прифатени како што се предложени, а останатите два ќе треба да се видоизменат.

Прифатени два амандмани на ВМРО-ДПМНЕ на комисиската расправа за буџетот

Либертас - 06.12.2017

На амандманската расправа за предлог-буџетот за 2018 година, пратениците прифатија два амандмани поднесени од ВМРО-ДПМНЕ, која и денеска не присуствува на расправата, а отфрлени се осум. Прифатените амандмани се со изменет текст и се однесуваат на ...

Почна амандманската расправа за буџетот

Макфакс - 06.12.2017

Комисијата за буџет и финансирање ја заврши општата расправа по предлог-буџетот за 2018 година и почна со претрес по поднесените 279 амандмани, најголем дел од опозициската ВМРО-ДПМЕ. Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ и денеска не беа присутни на седницата ...

Комисијата разгледа 80 амандмани за предлог-буџетот

+инфо - 06.12.2017

Движењето Беса, за време на расправата во комисијата, повлече шест амандмани. На амандманската расправа за предлог-буџетот за 2018 година во Комисијата за финансирање и буџет, за два часа, беа одбиени 59 амандмани, со што, вкупниот број на одбиени ...

Прифатени два амандмана на ВМРО-ДПМНЕ на буџетот за 2018 година

+инфо - 06.12.2017

Министерството за финансии ги прифати амандманите на ВМРО-ДПМНЕ за субвенционирање на печки за пелети и за ТИРЗ Куманово Комисија за финансирање и буџет во која се води расправа по поднесените амандмани на ВМРО-ДПМНЕ на Предлог- буџетот за 2018 ...

Заврши општата расправа по Предлог- буџетот за 2018

+инфо - 06.12.2017

Попладнево почнува амандманската расправа. Поднесени се 279 амандмани на буџетот за 2018 година. Комисијата за финасирање и буџет го заврши општиот претрес по Предлог- буџетот за 2018 година.

СДСМ прифати амандмани на ВМРО-ДПМНЕ за буџетот, иако тие бојкотираат

Сакам да кажам - 06.12.2017

Собраниската Комисија за финансирање и буџет досега прифати два амандмани на ВМРО-ДПМНЕ за субвенционирање на печки за пелети и за ТИРЗ Куманово, иако пратениците на опозицијата ја бојкотираат комисиската расправа за буџетот поради притворите на ...

Екпресна завршница на комисиската расправа, брз и амандманскиот претрес

МРТ - 06.12.2017

Заврши општата, почна амандманската расправа за Предлог- буџетот за 2018-та година. Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ не учествуваат, иако им се прифатени неколку предлози. Можно е надлежната собраниска комисија уште утре да ја заврши работата.

Почна амандманската расправа за буџетот

Точка - 06.12.2017

Комисијата за буџет и финансирање ја заврши општата расправа по предлог-буџетот за 2018 година и почна со претрес по поднесените 279 амандмани, најголем дел од опозициската ВМРО-ДПМЕ. Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ и денеска не беа присутни на седницата ...

Кога ќе биде донесен буџетот?

Фактор - 06.12.2017

Можно е веќе наредната недела во Парламентот да се изгласа Буџетот за наредната година. Власта денеска прифати само два од предложени амандмани на опозициската ВМРО – ДПМНЕ. Два од прифатените амандмани се прифатени како што се предложени, а ...

Прифатен амандман на ВМРО-ДПМНЕ за Буџетот

Локално - 06.12.2017

Во текот на амандманската расправа за Буџетот за 2018 година, досега е прифатен еден амандман поднесен од ВМРО-ДПМНЕ, кој што се однесува на субвенционирање на печки за пелети. Со комисијата претседава пратеникот Васко Ковачевски од СДСМ, назначен ...

Екпресна завршница на комисиската расправа, брз и амандманскиот претрес

Бриф - 06.12.2017

Експресно за само два дена, без опозициски реплики и жестока дебата заврши општата расправа по Предлог- буџетот за в година. Празни останаа столчињата резервирани за пратениците од опозициската ВМРО-ДПМНЕ. Продолжи амандманската.

На расправата за буџет за 2018 засега прифатен еден амандман на ВМРО

Press24 - 06.12.2017

На седмиот ден од расправата за буџетот за 2018 во Комисијата за финансирање и буџет, денеска заврши општиот претрес и продолжува амандманската расправа. Во текот на амандманската расправа, досега е прифатен еден амандман поднесен од ВМРО-ДПМНЕ, кој ...

Прифатени два амандмани на ВМРО-ДПМНЕ на комисиската расправа за буџетот

Мета - 06.12.2017

На амандманската расправа за предлог-буџетот за 2018 година, пратениците прифатија два амандмани поднесени од ВМРО-ДПМНЕ, која и денеска не присуствува на расправата, а отфрлени се осум. Прифатените амандмани се со изменет текст и се однесуваат на ...

Ковачевски: Комисијата за буџет може и утре да ја заврши работата

Мета - 06.12.2017

Општиот претрес на предлог-буџетот за 2018 година на Комисијата за финансирање и буџет заврши и попладнево продолжува амандманската расправа. Денеска е седмиот ден од комисиската расправа и остануваат уште три дена до законскиот рок од 10 дена, до ...

Прифатени два амандмани на ВМРО-ДПМНЕ на расправата за буџетот за 2018 година

Press24 - 06.12.2017

На седмиот ден од расправата за буџетот за 2018 во Комисијата за финансирање и буџет, денеска заврши општиот претрес и продолжува амандманската расправа. Во текот на амандманската расправа, досега се прифатени два амандмани поднесен од ВМРО-ДПМНЕ, ...

Започна амандманската распрва за буџетот

Вечер - 06.12.2017

Комисијата за буџет и финансирање ја заврши општата расправа по предлог буџетот за 2018-та година и започна со претрес по поднесените 279 амандмани, најголем дел од опозициската ВМРО-ДПМЕ.

Комисијата разгледа 80 амандмани за предлог-буџетот, со работа ќе продолжи во 18.30 часот

Мета - 06.12.2017

На амандманската расправа за предлог-буџетот за 2018 година во Комисијата за финансирање и буџет, за два часа, беа одбиени 59 амандмани, со што, вкупниот број на одбиени амандмани на денешната расправа до 18 часот е 67.

Разгледани 170 амандмани за предлог-буџетот, расправата продолжува утре во 11 часот

Мета - 06.12.2017

На второто продолжение на 12. седница на Комисијата за финансирање и буџет, која се одвиваше и после 18 часот, беа разгледани околу 170 амандмани на предлог-буџетот, од вкупно 279, кои се предложени од ВМРО-ДПМНЕ и Беса.

Продолжи расправата за Предлог- буџетот, членовите на ВМРО-ДПМНЕ не присуствуваа

МРТ - 05.12.2017

Во Комисијата за финансирање и буџет продолжи расправата за Предлог- државната каса за 2018 година. Не присуствуваа членовите од ВМРО-ДПМНЕ... Завршија надмудрувањата на релација опозиција- власт и продолжи со работа Комисијата за финансирање и ...

Расправата за буџетот мина без опозицијата – СДСМ без забелешки, само со пофалби за буџетот

Позитив.мк - 05.12.2017

Комисијата за финансирање и буџет ја прекина денешната седница и го закажа нејзино продолжение за утре во 11 часот. По една недела пауза комисијата денеска продолжи да работи без присуство на опозициската ВМРО-ДПМНЕ, која засега се уште нема ...

Ковачевски: Наша обврска како владејачко мнозинство е да обезбедиме општа и амандманска расправа за Буџетот

iPortal - 05.12.2017

Изјава за медиуми, Васко Ковачевски, пратеник во Собранието на Р.Македонија Скопје, 05.12.2017 Со овластување дадено од претседателот на Собранието Талат Џафери, од денеска јас ќе претседавам со Комисијата за финансирање и буџет.

Расправата за буџетот продлжува утре – ќе се разгледуваат предложените амандмани

Мета - 05.12.2017

Комисијата за финансирање и буџет ја прекина денешната седница и го закажа нејзино продолжение за утре во 11 часот. По една недела пауза комисијата денеска продолжи да работи без присуство на опозициската ВМРО-ДПМНЕ, која засега се уште нема ...