TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Уште три земји останаа за Протоколот за НАТО, Франција ќе го заврши најдоцна на почетокот на декември

24 Вести - 25.10.2019

Уште три ратификации ја делат Северна Македонија од полноправно членство во НАТО. Дваесет и шест земји, меѓу кои и САД, дадоа зелено светло земјава да се приклучи во Алијансата. Останува тоа наскоро да го сторат уште Франција, Холандија, и Шпанија.

Уште три земји останаа за Протоколот за НАТО

ТВ21 - 25.10.2019

По вчерашната ратификација од Исланд, уште три ратификации ја делат Македонија од полноправно членство во НАТО. Дваесет и шест земји, меѓу кои и САД, дадоа зелено светло земјава да се приклучи во Алијансата.

Уште Франција, Холандија и Шпанија треба да се потпишат за прием на Македонија во НАТО

Фокус - 25.10.2019

Уште три ратификации ја делат Македонија од полноправно членство во НАТО. Дваесет и шест земји, меѓу кои и САД, дадоа зелено светло земјава да се приклучи во Алијансата. Останува тоа наскоро да го сторат уште Франција, Холандија, и Шпанија.

Уште три земји останаа за Протоколот за НАТО, Франција ќе го заврши најдоцна на почетокот на декември

Канал5 - 25.10.2019

Уште три ратификации ја делат Македонија од полноправно членство во НАТО. Дваесет и шест земји, меѓу кои и САД, дадоа зелено светло земјава да се приклучи во Алијансата. Останува тоа наскоро да го сторат уште Франција, Холандија, и Шпанија.

Уште три земји останаа за Протоколот за НАТО, Франција ќе го заврши најдоцна на почетокот на декември

Алсат-М - 25.10.2019

Уште три ратификации ја делат Северна Македонија од полноправно членство во НАТО. Дваесет и шест земји, меѓу кои и САД, дадоа зелено светло земјава да се приклучи во Алијансата. Останува тоа наскоро да го сторат уште Франција, Холандија, и Шпанија.

Уште три земји останаа за НАТО Протоколот

Слободен Печат - 25.10.2019

Франција до декември ќе ни каже „да“. Остануваат уште Холандија и Шпанија. Уште три ратификации ја делат Македонија од полноправно членство во НАТО. Дваесет и шест земји, меѓу кои и САД, дадоа зелено светло земјава да се приклучи во Алијансата.

Уште три земји останаа за Протоколот за НАТО, Франција ќе го заврши најдоцна на почетокот на декември

Сител - 25.10.2019

Уште три ратификации ја делат Северна Македонија од полноправно членство во НАТО. Дваесет и шест земји, меѓу кои и САД, дадоа зелено светло земјава да се приклучи во Алијансата. Останува тоа наскоро да го сторат уште Франција, Холандија, и Шпанија.

ОМД ја поздравува ратификацијата на НАТО-протоколот за македонско членство од страна на американскиот Сенат

Press24 - 25.10.2019

На 22 октомври американскиот Сенат гласаше во корист на ратификување на протоколот за пристап на Македонија во НАТО. Обединетата македонска диајспора (ОМД), како најголемата македонска организација во дијаспората, ја поздравува одлуката на Сенатот ...

Уште три земји останаа да го ратификуваат Протоколот за НАТО

Нова ТВ - 25.10.2019

Уште три ратификации ја делат Македонија од полноправно членство во НАТО. За девет месеци дваесет и шест земји дадоа зелено светло земјава да се приклучи во Алијансата. Останува тоа наскоро да го сторат уште Франција, Холандија, и Шпанија.

Уште три земји останаа за Протоколот за НАТО - Франција ќе го заврши најдоцна на почетокот на декември

Press24 - 25.10.2019

Уште три ратификации ја делат Северна Македонија од полноправно членство во НАТО. Дваесет и шест земји, меѓу кои и САД, дадоа зелено светло земјава да се приклучи во Алијансата. Останува тоа наскоро да го сторат уште Франција, Холандија, и Шпанија.

Уште три земји останаа за Протоколот за НАТО, Франција ќе го заврши најдоцна на почетокот на декември

А1 On - 25.10.2019

Уште три ратификации ја делат Северна Македонија од полноправно членство во НАТО. Дваесет и шест земји, меѓу кои и САД, дадоа зелено светло земјава да се приклучи во Алијансата. Останува тоа наскоро да го сторат уште Франција, Холандија, и Шпанија.

Уште три ратификации ја делат Македонија од полноправно членство во НАТО

Нетпрес - 25.10.2019

Уште три ратификации ја делат Македонија од полноправно членство во НАТО. Дваесет и шест земји, меѓу кои и САД, дадоа зелено светло земјава да се приклучи во Алијансата. Останува тоа наскоро да го сторат уште Франција, Холандија, и Шпанија.

Уште три земјо останаа за Протоколот за НАТО, Франција ќе го заврши најдоцна на почетокот на декември

ММС - 25.10.2019

Уште три ратификации ја делат Северна Македонија од полноправно членство во НАТО. Дваесет и шест земји, меѓу кои и САД, дадоа зелено светло земјава да се приклучи во Алијансата. Останува тоа наскоро да го сторат уште Франција, Холандија, и Шпанија.

Парламентот на Исланд го ратификуваше Протоколот на Македонија за членство во НАТО

Алфа - 25.10.2019

Парламентот на Исланд го ратификуваше Протоколот на Македонија за членство во НАТО. – Веста за 26. ратификација на Протоколот за членство во НАТО, во парламентот на Исланд, ја добив во Брисел, на состаноците на Северноатлантскиот совет.

ОМД ја поздрави ратификацијата на протоколот за членство во НАТО од САД

МКД - 25.10.2019

Обединетата македонска диајспора (ОМД) ја поздравува ратификацијата на НАТО-протоколите за македонско членство од страна на американскиот Сенат. „Македонија требаше да стане полноправна членка на НАТО уште на самитот во Букурешт во 2008, но грчкото ...

Уште три земји останаа за Протоколот за НАТО, Франција ќе го заврши најдоцна на почетокот на декември

Независен - 25.10.2019

Уште три ратификации ја делат Северна Македонија од полноправно членство во НАТО. Дваесет и шест земји, меѓу кои и САД, дадоа зелено светло земјава да се приклучи во Алијансата. Останува тоа наскоро да го сторат уште Франција, Холандија, и Шпанија.

ОМД ја поздравува ратификацијата на НАТО-протоколот за македонско членство од страна на американскиот Сенат

ММС - 25.10.2019

На 22 октомври американскиот Сенат гласаше во корист на ратификување на протоколот за пристап на Македонија во НАТО. Обединетата македонска диајспора (ОМД), како најголемата македонска организација во дијаспората, ја поздравува одлуката на Сенатот ...

Уште Франција, Холандија и Шпанија треба да ни потпишат за прием во НАТО

+инфо - 25.10.2019

Ратификацијата во Франција е во тек и процедурата треба да биде завршена до крајот на ноември или на почетокот на декември, во Шпанија треба да завршат изборите и во декември да се формира ...

ОМД ја поздрави ратификацијата на протоколот за членство во НАТО во американскиот Сенат

Макфакс - 25.10.2019

Обединетата Македонска Диајспора (ОМД), ја поздравува ратификацијата на НАТО протоколите за македонско членство од страна на американскиот Сенат. „Македонија требаше да стане полноправна членка на НАТО уште на самитот во Букурешт во 2008, но грчкото ...

Холандскиот парламент ќе го ратификува протоколот за НАТО на 12. ноември

Сител - 25.10.2019

До декември и Холандија ке се најде на списокот земји кои го ратификуваа протоколот за членство на Македонија во НАТО. Дебатата во холандскиот сенат е закажана за петти ноември, а се очекува протоколот да биде ратификуван на 12 ти истиот месец.

Уште три земји останаа за Протоколот за НАТО, Франција ќе го заврши најдоцна на почетокот на декември

Бриф - 25.10.2019

Уште три ратификации ја делат Северна Македонија од полноправно членство во НАТО. Дваесет и шест земји, меѓу кои и САД, дадоа зелено светло земјава да се приклучи во Алијансата. Останува тоа наскоро да го сторат уште Франција, Холандија, и Шпанија.

Уште Франција, Холандија и Шпанија треба да ни го ратификуваат протокол за прием во НАТO

Либертас - 25.10.2019

Уште три ратификации ја делат Северна Македонија од полноправно членство во НАТО. Дваесет и шест земји, меѓу кои и САД, дадоа зелено светло земјава да се приклучи во Алијансата. Останува тоа наскоро да го сторат уште Франција, Холандија и Шпанија.

ОМД ја поздрави ратификацијата на протоколот за членство во НАТО во американскиот Сенат

24Инфо - 25.10.2019

Обединетата Македонска Диајспора (ОМД), ја поздравува ратификацијата на НАТО протоколите за македонско членство од страна на американскиот Сенат. „Македонија требаше да стане полноправна членка на НАТО уште на самитот во Букурешт во 2008, но грчкото ...

Уште три земји останаа за Протоколот за НАТО

Република - 25.10.2019

Уште три ратификации ја делат Македонија од полноправно членство во НАТО. Дваесет и шест земји, меѓу кои и САД, дадоа зелено светло земјата да се приклучи во Алијансата. Останува тоа наскоро да го сторат уште Франција, Холандија, и Шпанија.

Уште три земји останаа за Протоколот за НАТО, Франција ќе го заврши најдоцна на почетокот на декември

CivilMedia - 25.10.2019

Уште три ратификации ја делат Северна Македонија од полноправно членство во НАТО. Дваесет и шест земји, меѓу кои и САД, дадоа зелено светло земјава да се приклучи во Алијансата. Останува тоа наскоро да го сторат уште Франција, Холандија, и Шпанија.

Парламентот на Исланд го ратификуваше Протоколот на Македонија за членство во НАТО

Вечер Прес - 25.10.2019

Парламентот на Исланд го ратификуваше Протоколот на Македонија за членство во НАТО. – Веста за 26. ратификација на Протоколот за членство во НАТО, во парламентот на Исланд, ја добив во Брисел, на состаноците на Северноатлантскиот совет.

ОМД ја поздрави ратификацијата на протоколот за членство во НАТО во американскиот Сенат

Centar - 25.10.2019

Обединетата македонска диајспора (ОМД) ја поздравува ратификацијата на НАТО-протоколите за македонско членство од страна на американскиот Сенат. „Македонија требаше да стане полноправна членка на НАТО уште на самитот во Букурешт во 2008, но грчкото ...

Уште три земји останаа за Протоколот за НАТО, Франција ќе го заврши најдоцна на почетокот на декември

Вечер Прес - 25.10.2019

Уште три ратификации ја делат Северна Македонија од полноправно членство во НАТО. Дваесет и шест земји, меѓу кои и САД, дадоа зелено светло земјава да се приклучи во Алијансата. Останува тоа наскоро да го сторат уште Франција, Холандија, и Шпанија.

Исланд го ратификуваше Протоколот за членство во НАТО

Тера - 25.10.2019

Исландскиот Парламент го ратификуваше Протоколот на Македонија за членство во НАТО, по што остануваат уште три земји да го ратификуваат Протоколот за членството на земјата во Алијансата и се очекува наскоро тоа да го сторат уште Франција, Холандија ...

Уште три земји останаа за Протоколот за НАТО, Франција ќе го заврши најдоцна на почетокот на декември

Локално - 25.10.2019

Уште три ратификации ја делат Северна Македонија од полноправно членство во НАТО. Дваесет и шест земји, меѓу кои и САД, дадоа зелено светло земјава да се приклучи во Алијансата. Останува тоа наскоро да го сторат уште Франција, Холандија, и Шпанија.

Уште три земји останаа за Протоколот за НАТО, Франција ќе го заврши најдоцна на почетокот на декември

Опсервер - 25.10.2019

Уште три ратификации ја делатМакедонија од полноправно членство во НАТО. Дваесет и шест земји, меѓу кои и САД, дадоа зелено светло земјава да се приклучи во Алијансата. Останува тоа наскоро да го сторат уште Франција, Холандија, и Шпанија.

Останаа уште Франција, Холандија и Шпанија: Исланд го ратификуваше Протоколот за членство на Македонија во НАТО

еМагазин - 25.10.2019

И Парламентот на Исланд го ратификуваше Протоколот за членство на Македонија во НАТО. Остануваат уште три земји што треба да го ратификуваат Протоколот за нашето членство во НАТО: Франција, Холандија и Шпанија.

Уште три ратификации ја делат Северна Македонија од полноправно членство во НАТО

iPortal - 25.10.2019

Уште три ратификации ја делат Северна Македонија од полноправно членство во НАТО. Дваесет и шест земји, меѓу кои и САД, дадоа зелено светло земјава да се приклучи во Алијансата. Останува тоа наскоро да го сторат уште Франција, Холандија, и Шпанија.

Исланд го ратификуваше Протоколот за членство во НАТО

Мета - 25.10.2019

Парламентот на Исланд го ратификуваше Протоколот на Македонија за членство во НАТО. – Веста за 26. ратификација на Протоколот за членство во НАТО, во парламентот на Исланд, ја добив во Брисел, на состаноците на Северноатлантскиот совет.

Уште три земји останаа за Протоколот за НАТО, Франција ќе го заврши најдоцна на почетокот на декември

24Инфо - 25.10.2019

Уште три ратификации ја делат Северна Македонија од полноправно членство во НАТО. Дваесет и шест земји, меѓу кои и САД, дадоа зелено светло земјава да се приклучи во Алијансата. Останува тоа наскоро да го сторат уште Франција, Холандија, и Шпанија.

Уште три земји останаа за Протоколот за НАТО

4NEWS - 25.10.2019

По вчерашната ратификација од Исланд, уште три ратификации ја делат Македонија од полноправно членство во НАТО. Дваесет и шест земји, меѓу кои и САД, дадоа зелено светло земјава да се приклучи во Алијансата.

Уште три ратификации ја делат Македонија од полноправно членство во НАТО

MakPress - 25.10.2019

Уште три ратификации ја делат Македонија од полноправно членство во НАТО. Дваесет и шест земји, меѓу кои и САД, дадоа зелено светло земјава да се приклучи во Алијансата. Останува тоа наскоро да го сторат уште Франција, Холандија, и Шпанија.

И Исланд го ратификуваше протоколот за НАТО, остануваат уште Франција, Холандија и Шпанија

MakPress - 25.10.2019

Парламентот на Исланд попладнево го ратификуваше Протоколот на Македонија за членство во НАТО. – Веста за 26. ратификација на Протоколот за членство во НАТО, во парламентот на Исланд, ја добив во Брисел, на состаноците на Северноатлантскиот совет.

Уште Франција, Холандија и Шпанија треба да дадат зелено светло за прием на Македонија во НАТО

Магазин - 25.10.2019

Само уште три држави треба да дадат зелено светло, односно да потпишат за прием на Македонија во НАТО. Уште три ратификации од Франција, Холандија и Шпанија се потребни за нашата држава да добие полноправно членство во НАТО.

Исланд го ратификува протоколот за членство на земјава во НАТО, остануваат уште Франција, Холандија и Шпанија

Скопје1 - 25.10.2019

И Парламентот на Исланд го ратификуваше Протоколот за членство на Македонија во НАТО. Остануваат уште три земји што треба да го ратификуваат протоколот за полноправно членство во НАТО: Франција, Холандија и Шпанија.

Шпанија уверува: Не се секирајте, ќе ви го ратификуваме протоколот за влез во НАТО

Алсат-М - 24.10.2019

Амбасадорот на Шпанија во Скопје, Емилио Лоренцо Сера, за Алсат најави дека Парламентот во Мадрид ќе биде под прититок што е можно побрзо да го ратификува пристапниот Протокол за членство на Македонија во НАТО.

Исланд го ратификуваше Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО

ТВ21 - 24.10.2019

Веста за 26. ратификација на Протоколот за членство во НАТО, во парламентот на Исланд, ја добив во Брисел, на состаноците на Северноатлантскиот совет. Благодарам за доследноста. Денеска имав успешни средби и со грчкиот колега, Никос Панагиотопулос, ...

Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за НАТО во Сенатот

24 Вести - 24.10.2019

Американскиот државен секретар Мајк Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО. Во неговата изјава, која денеска ја објави Стејт департментот, Помпео потенцира дека усвојувањето на пристапниот Протокол ...

СДСМ: НАТО е реалност, стануваме 30-та членка, сработивме, тоа е прав пат

Канал5 - 24.10.2019

По ратификувањето на протоколот за пристапување во НАТО од страна на Сенатот на САД, нашата држава е де факто 30та членка на Алијансата. 25 земји членки го ратификуваа протоколот за пристапување, тоа е доказ дека реформите се препознаени, тоа е ...

Франција ќе го ратификува Протоколот за НАТО до крајот на ноември или на почетокот на декември

Канал5 - 24.10.2019

Ратификација на Протоколот за пристапување во НАТО во Франција е во тек и процедурата треба да биде завшена до крајот на ноември или почетокот на декември, изјави францускиот амбасадор Кристијан Тимоние.

Бајден на Твитер: Да ја поддржиме евроатлантската интеграција на Западен Балкан

Фокус - 24.10.2019

Поранешниот американски потпретседател Џо Бајден, кој најави дека ќе се кандидира на претседателските избори во САД во 2020 година, на Твитер изрази силна поддршка за ратификацијата на Протоколот за членство на нашата земја во НАТО од страна на ...

Бајден на Твитер ја поздрави ратификацијата на Протоколот во Сенатот на САД

Канал5 - 24.10.2019

Поранешниот американски претседател Џо Бајден денеска на Твитер изрази силна поддршка за интегрирањето на Македонија во НАТО, откако завчера Сенатот го ратификуваше Протоколот за членство во Алијансата.

Исланд го ратификуваше Протоколот за членство на Македонија во НАТО

Канал5 - 24.10.2019

Парламентот на Исланд попладнево го ратификуваше Протоколот на Македонија за членство во НАТО. – Веста за 26. ратификација на Протоколот за членство во НАТО, во парламентот на Исланд, ја добив во Брисел, на состаноците на Северноатлантскиот совет.

Исланд го ратификуваше Протоколот за членство на Македонија во НАТО, остануваат уште три земји

Фокус - 24.10.2019

Парламентот на Исланд попладнево го ратификуваше Протоколот на Северна Македонија за членство во НАТО. – Веста за 26. ратификација на Протоколот за членство во НАТО, во парламентот на Исланд, ја добив во Брисел, на состаноците на Северноатлантскиот ...

Исланд го ратификуваше протоколот за НАТО, останува уште Шпанија

24 Вести - 24.10.2019

Парлементот на Исланд денеска го ратификувал протоколот за членството во НАТО за Северна Македонија, велат од исландскиот парламент за ТВ24. Со оваа ратификација, 28 од 29 земји членки ја завршиле ратификацијата за НАТО или таа е во крајна фаза, и ...

Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за НАТО во Сенатот

Press24 - 24.10.2019

Американскиот државен секретар Мајк Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за членство на Македонија во НАТО. Во неговата изјава, која вчера ја објави Стејт департментот, Помпео потенцира дека усвојувањето на пристапниот Протокол за влез на ...

Тимоние: Нема шанса за нов шок, ратификацијата на Протоколот за НАТО во Франција е во тек

МКД - 24.10.2019

Францускиот амбасадор во земјава, Кристијан Тимоние исклучи уште еден шок од претседателот Емануел Макрон за Македонија, овојпат за членство во НАТО и рече дека ратификација на Протоколот за пристапување во НАТО во Франција е во тек и процедурата ...

Франција ќе го ратификува Протоколот за НАТО до крајот на ноември или почетокот на декември

ММС - 24.10.2019

Ратификација на Протоколот за пристапување во НАТО во Франција е во тек и процедурата треба да биде завшена до крајот на ноември или почетокот на декември – изјави францускиот амбасадор Кристијан Тимоние на денешната прес-конференцијата на која ...

Ратификацијата на Протоколот за НАТО Париз ќе ја заврши до крајот на ноември или почетокот на декември

Нова ТВ - 24.10.2019

Ратификација на Протоколот за пристапување во НАТО во Франција е во тек и процедурата треба да биде завшена до крајот на ноември или почетокот на декември, изјави францускиот амбасадор Кристијан Тимоние на денешната прес-конференцијата на која ...

Франција нема да ја шокира Македонија кога станува збор за НАТО

+инфо - 24.10.2019

Ратификација на Протоколот за пристапување во НАТО во Франција е во тек и процедурата треба да биде завшена до крајот на ноември или почетокот на декември, изјави францускиот амбасадор Кристијан Тимоние на денешната прес-конференцијата на која ...

СДСМ: НАТО е реалност, стануваме 30-та членка, сработивме, тоа е прав пат

А1 On - 24.10.2019

„По ратификувањето на протоколот за пристапување во НАТО од страна на Сенатот на САД, нашата држава е де факто 30та членка на Алијансата. 25 земји членки го ратификуваа протоколот за пристапување, тоа е доказ дека реформите се препознаени, тоа е ...

Амбасадорот на Шпанија: Не грижете се, Шпанија нема да биде проблем

Press24 - 24.10.2019

Амбасадорот на Шпанија во Скопје, Емилио Лоренцо Сера, за Алсат најави дека Парламентот во Мадрид ќе биде под прититок што е можно побрзо да го ратификува пристапниот Протокол за членство на Македонија во НАТО.

СДСМ: НАТО е реалност, стануваме 30-та членка

МКД - 24.10.2019

По ратификувањето на протоколот за пристапување во НАТО од страна на Сенатот на САД, нашата држава е де факто 30-та членка на Алијансата. 25 земји членки го ратификуваа протоколот за пристапување, тоа е доказ дека реформите се препознаени, тоа е ...

Бајден: Силно го поддржувам членството на Северна Македонија во НАТО

+инфо - 24.10.2019

Поранешниот американски претседател Џо Бајден денеска на Твитер изрази силна поддршка за интегрирањето на Северна Македонија во НАТО, откако завчера Сенатот го ратификуваше Протоколот за членство во Алијансата.

Бајден: Силно го поддржувам одобрувањето на членството на Северна Македонија во НАТО

Слободен Печат - 24.10.2019

Бајден е еден од кандидатите за американски претседател од Демократската партија. Поранешниот американски потпретседател Џо Бајден денеска на Твитер изрази силна поддршка за интегрирањето на Северна Македонија во НАТО, откако завчера Сенатот го ...

СДСМ: НАТО е реалност, стануваме 30. членка

Макфакс - 24.10.2019

По ратификувањето на протоколот за пристапување во НАТО од страна на Сенатот на САД, нашата држава е де факто 30-та членка на алијансата. 25 земји членки го ратификуваа протоколот за пристапување, тоа е доказ дека реформите се препознаени, тоа е ...

Прво зачленување во НАТО, па распуштање на парламентот

Независен - 24.10.2019

Премиерот Зоран Заев пресметал дека заокружувањето на процедурата за официјално членство на Северна Македонија во НАТО нема да се наметне како причина за можно пролонгирање на изборниот термин, што партиските лидери го договорија за 12 април ...

Ратификацијата на Протоколот за НАТО Париз ќе ја заврши до крајот на ноември или почетокот на декември

Независен - 24.10.2019

Ратификација на Протоколот за пристапување во НАТО во Франција е во тек и процедурата треба да биде завшена до крајот на ноември или почетокот на декември, изјави францускиот амбасадор Кристијан Тимоние на денешната прес-конференцијата на која ...

Бајден: Силно го поддржувам одобрувањето на членството на Северна Македонија во НАТО

Press24 - 24.10.2019

Поранешниот американски претседател Џо Бајден денеска на Твитер изрази силна поддршка за интегрирањето на Северна Македонија во НАТО, откако завчера Сенатот го ратификуваше Протоколот за членство во Алијансата.

Бајден на Твитер ја поздрави ратификацијата на Протоколот во Сенатот на САД

Нетпрес - 24.10.2019

Поранешниот американски потпретседател Џо Бајден денеска на Твитер изрази силна поддршка за интегрирањето на Северна Македонија во НАТО, откако завчера Сенатот го ратификуваше Протоколот за членство во Алијансата.

Бајден на Твитер: Да ја поддржиме евроатлантската интеграција на Западен Балкан

Нова ТВ - 24.10.2019

Поранешниот американски потпретседател Џо Бајден, кој најави дека ќе се кандидира на претседателските избори во САД во 2020 година, на Твитер изрази силна поддршка за ратификацијата на Протоколот за членство на нашата земја во НАТО од страна на ...

Бајден на „Твитер“ ја поздрави ратификацијата на Протоколот во Сенатот на САД

А1 On - 24.10.2019

Поранешниот американски заменик-претседател Џо Бајден денеска на „Твитер“ изрази силна поддршка за интегрирањето на Северна Македонија во НАТО, откако завчера Сенатот го ратификуваше Протоколот за членство во Алијансата.

Бајден го поздрави ратификувањето на протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО

Макфакс - 24.10.2019

Поранешниот заменик-претседател на САД, Џо Бајден, го поздрави ратификувањето на протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО. Тој истакнува дека земјите од Западен Балкан заслужуваат да бидат дел од Европа.

Исланд го ратификуваше протоколот за членство на Македонија во НАТО

Слободен Печат - 24.10.2019

Со оваа ратификација, 28 од 29 земји членки ја завршиле ратификацијата за НАТО или е во завршна фаза. Генералниот секретар на СДСМ, Љупчо Николовски на својот Фејсбук профил изрази благодарност до исландскиот парламент, бидејќи го ратификувал ...

Исланд го ратификуваше протоколот за членството во НАТО

Press24 - 24.10.2019

Генералниот секретар на СДСМ, Љупчо Николовски на својот Фејсбук профил изрази благодарност до исландскиот парламент, бидејќи го ратификувал протоколот за членството во НАТО за Македонија. - Благодариме Исланд.

Исланд го ратификува протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО

Макфакс - 24.10.2019

Исланд денеска го ратификува протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО, објави генералниот секретар на СДСМ, Љупчо Николовски, на „Фејсбук“. „Благодариме Исланд. Уште еден доказ за нашата успешна надворешна политика.

Исланд го ратификуваше Протоколот за членство на Македонија во НАТО

+инфо - 24.10.2019

Парламентот на Исланд попладнево го ратификуваше Протоколот на Северна Македонија за членство во НАТО. Веста за 26. ратификација на Протоколот за членство во НАТО, во парламентот на Исланд, ја добив во Брисел, на состаноците на Северноатлантскиот ...

Исланд го ратификуваше Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО

Независен - 24.10.2019

Парламентот на Исланд попладнево го ратификуваше Протоколот на Северна Македонија за членство во НАТО. – Веста за 26. ратификација на Протоколот за членство во НАТО, во парламентот на Исланд, ја добив во Брисел, на состаноците на Северноатлантскиот ...

Исланд го ратификуваше Протоколот за членство на С.Македонија во НАТО

Р.С.Европа - 24.10.2019

Исландскиот Парламент денеска го ратификуваше Протоколот на Северна Македонија за членство во НАТО, по што остануваат уште три земји да го ратификуваат Протоколот за членството на земјата во Алијансата и се очекува наскоро тоа да го сторат уште ...

Бајден на Твитер ја поздрави ратификацијата на Протоколот во Сенатот на САД

Независен - 24.10.2019

Поранешниот американски претседател Џо Бајден денеска на Твитер изрази силна поддршка за интегрирањето на Северна Македонија во НАТО, откако завчера Сенатот го ратификуваше Протоколот за членство во Алијансата.

Исланд го ратификуваше протоколот за членството на Северна Македонија во НАТО

Нова ТВ - 24.10.2019

Парлементот на Исланд денеска го ратификуваше протоколот за членството во НАТО за Северна Македонија. – Веста за 26. ратификација на Протоколот за членство во НАТО, во парламентот на Исланд, ја добив во Брисел, на состаноците на Северноатлантскиот ...

Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за НАТО во Сенатот

Р.С.Европа - 24.10.2019

Американскиот државен секретар Мајк Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО. „Силно ја поддржуваме определбата на Северна Македонија кон поблиска интеграција со трансатлантската заедница.

Ратификацијата на Протоколот за НАТО Париз ќе ја заврши до крајот на ноември или почетокот на декември

Сител - 24.10.2019

Ратификација на Протоколот за пристапување во НАТО во Франција е во тек и процедурата треба да биде завшена до крајот на ноември или почетокот на декември, изјави францускиот амбасадор Кристијан Тимоние на денешната прес-конференцијата на која ...

Исланд го ратификуваше Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО

Сител - 24.10.2019

Парламентот на Исланд попладнево го ратификуваше Протоколот на Северна Македонија за членство во НАТО. – Веста за 26. ратификација на Протоколот за членство во НАТО, во парламентот на Исланд, ја добив во Брисел, на состаноците на Северноатлантскиот ...

Исланд го ратификуваше Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО

А1 On - 24.10.2019

Парламентот на Исланд попладнево го ратификуваше Протоколот на Северна Македонија за членство во НАТО. – Веста за 26. ратификација на Протоколот за членство во НАТО, во парламентот на Исланд, ја добив во Брисел, на состаноците на Северноатлантскиот ...

И Исланд го ратификуваше Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО

ММС - 24.10.2019

Парламентот на Исланд попладнево го ратификуваше Протоколот на Северна Македонија за членство во НАТО. – Веста за 26. ратификација на Протоколот за членство во НАТО, во парламентот на Исланд, ја добив во Брисел, на состаноците на Северноатлантскиот ...

Исланд го ратификуваше Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО

Нетпрес - 24.10.2019

Парламентот на Исланд попладнево го ратификуваше Протоколот на Северна Македонија за членство во НАТО. – Веста за 26. ратификација на Протоколот за членство во НАТО, во парламентот на Исланд, ја добив во Брисел, на состаноците на Северноатлантскиот ...

Тимоние: Франција нема да го блокира влезот на Македонија во НАТО

Press24 - 24.10.2019

Франција нема да ја блокира Македонија и за влез во НАТО, уверува францускиот амбасадор во земјава Кристијан Тимоние. Ратификација на Протоколот за пристапување во НАТО во Франција е во тек и процедурата треба да биде завшена до крајот на ноември ...

НАТО е реалност, стануваме 30-та членка, сработивме, тоа е прав пат

24Инфо - 24.10.2019

По ратификувањето на протоколот за пристапување во НАТО од страна на Сенатот на САД, нашата држава е де факто 30та членка на Алијансата. 25 земји членки го ратификуваа протоколот за пристапување, тоа е доказ дека реформите се препознаени, тоа е ...

Бајден: Земјите од Западен Балкан заслужуваат да бидат дел од Европа

iPortal - 24.10.2019

Поранешниот американски претседател Џо Бајден денеска на Твитер изрази силна поддршка за интегрирањето на Северна Македонија во НАТО, откако завчера Сенатот го ратификуваше Протоколот за членство во Алијансата.

Помпео: Ратификацијата во Сенатот чекор на Северна Македонија кон членството во НАТО

Кумановски м. - 24.10.2019

Американскиот државен секретар Мајк Помпео го поздрави ратификувањето на протоколот за пристапувањето на Северна Македонија во НАТО во американскиот Сенат, велејќи дека тој претставува важен чекор за членство во НАТО и ја потенцира посветеноста на ...

Бајден го поздрави ратификувањето на протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО

Точка - 24.10.2019

Поранешниот заменик-претседател на САД, Џо Бајден, го поздрави ратификувањето на протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО. Тој истакнува дека земјите од Западен Балкан заслужуваат да бидат дел од Европа.

Ратификацијата на Протоколот за НАТО Париз ќе ја заврши до крајот на ноември или почетокот на декември

4NEWS - 24.10.2019

Ратификација на Протоколот за пристапување во НАТО во Франција е во тек и процедурата треба да биде завшена до крајот на ноември или почетокот на декември, изјави францускиот амбасадор Кристијан Тимоние на денешната прес-конференцијата на која ...

Бајден на Твитер ја поздрави ратификацијата на Протоколот во Сенатот на САД

Вечер Прес - 24.10.2019

Поранешниот американски претседател Џо Бајден денеска на Твитер изрази силна поддршка за интегрирањето на Северна Македонија во НАТО, откако завчера Сенатот го ратификуваше Протоколот за членство во Алијансата.

Парламентот на Исланд го ратификуваше протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО

iPortal - 24.10.2019

Генералниот секретар на СДСМ, Љупчо Николовски, на својот официјален фејсбук-профил истакна дека денеска парламентот на Исланд го ратификувала протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО.

СДСМ: НАТО е реалност, стануваме 30-та членка, сработивме, тоа е прав пат

Либертас - 24.10.2019

Соопштение на СДСМ По ратификувањето на протоколот за пристапување во НАТО од страна на Сенатот на САД, нашата држава е де факто 30та членка на Алијансата. 25 земји членки го ратификуваа протоколот за пристапување, тоа е доказ дека реформите се ...

Париз ратификацијата на Протоколот за НАТО ќе ја заврши до крајот на ноември или почетокот на декември

24Инфо - 24.10.2019

Ратификација на Протоколот за пристапување во НАТО во Франција е во тек и процедурата треба да биде завшена до крајот на ноември или почетокот на декември, изјави францускиот амбасадор Кристијан Тимоние на денешната прес-конференцијата на која ...

Штотуку пристигна добра вест: Исланд го ратификуваше протоколот за Македонија во НАТО

Centar - 24.10.2019

-Исланд го ратификуваше протоколот за наше членство во #НАТО, соопшти ...

Исланд го ратификуваше протоколот за членство во НАТО

Република - 24.10.2019

Парлементот на Исланд денеска го ратификувал протоколот за членството во НАТО за Северна Македонија, објави „ТВ24“. Со оваа ратификација, 28 од 29 земји членки ја завршиле ратификацијата за НАТО или таа е во крајна фаза, и останува постапката да ...

Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за НАТО во Сенатот

Опсервер - 24.10.2019

Американскиот државен секретар Мајк Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО. Во неговата изјава, која денеска ја објави Стејт департментот, Помпео потенцира дека усвојувањето на пристапниот Протокол ...

Исланд го ратификуваше протоколот за членството на Северна Македонија во НАТО

Локално - 24.10.2019

Генералниот секретар на СДСМ, Љупчо Николовски, на својот официјален фејсбук-профил истакна дека денеска парламентот на Исланд го ратификувала протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО.

И Исланд го ратификуваше протоколот за НАТО

CivilMedia - 24.10.2019

Парлементот на Исланд денеска го ратификуваше протоколот за членството во НАТО за Северна Македонија. Со оваа ратификација, 28 од 29 земји членки ја завршиле ратификацијата за НАТО или таа е во крајна фаза, и останува постапката да почне уште во ...

Исланд го ратификуваше Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО

24Инфо - 24.10.2019

– Парламентот на Исланд попладнево го ратификуваше Протоколот на Северна Македонија за членство во НАТО. – Веста за 26. ратификација на Протоколот за членство во НАТО, во парламентот на Исланд, ја добив во Брисел, на состаноците на ...

Исланд го ратификува протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО

Точка - 24.10.2019

Исланд денеска го ратификува протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО, објави генералниот секретар на СДСМ, Љупчо Николовски, на „Фејсбук“. „Благодариме Исланд. Уште еден доказ за нашата успешна надворешна политика.

Ратификацијата на Протоколот за НАТО Париз ќе ја заврши до крајот на ноември или почетокот на декември

Опсервер - 24.10.2019

Ратификација на Протоколот за пристапување во НАТО во Франција е во тек и процедурата треба да биде завшена до крајот на ноември или почетокот на декември, изјави францускиот амбасадор Кристијан Тимоние на денешната прес-конференцијата на која ...

Бајден на Твитер ја поздрави ратификацијата на Протоколот во Сенатот на САД

Опсервер - 24.10.2019

Поранешниот американски претседател Џо Бајден денеска на Твитер изрази силна поддршка за интегрирањето на Македонија во НАТО, откако завчера Сенатот го ратификуваше Протоколот за членство во Алијансата.

Исланд го ратификуваше Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО

4NEWS - 24.10.2019

Веста за 26. ратификација на Протоколот за членство во НАТО, во парламентот на Исланд, ја добив во Брисел, на состаноците на Северноатлантскиот совет. Благодарам за доследноста. Денеска имав успешни средби и со грчкиот колега, Никос Панагиотопулос, ...

Исланд го ратификуваше Протоколот за членство на Македонија во НАТО

Денешен - 24.10.2019

Парламентот на Исланд попладнево го ратификуваше Протоколот на Македонија за членство во НАТО. – Веста за 26. ратификација на Протоколот за членство во НАТО, во парламентот на Исланд, ја добив во Брисел, на состаноците на Северноатлантскиот совет.

И Исланд го ратификуваше протоколот за НАТО

Либертас - 24.10.2019

Парлементот на Исланд денеска го ратификувал протоколот за членството во НАТО за Северна Македонија. Со оваа ратификација, 28 од 29 земји членки ја завршиле ратификацијата за НАТО или таа е во крајна фаза, и останува постапката да почне уште во ...

Бајден на Твитер ја поздрави ратификацијата на Протоколот во Сенатот на САД

24Инфо - 24.10.2019

Поранешниот американски претседател Џо Бајден денеска на Твитер изрази силна поддршка за интегрирањето на Северна Македонија во НАТО, откако завчера Сенатот го ратификуваше Протоколот за членство во Алијансата.

Исланд го ратификуваше Протоколот за членство на Македонија во НАТО

Опсервер - 24.10.2019

Парламентот на Исланд попладнево го ратификуваше Протоколот на Македонија за членство во НАТО. – Веста за 26. ратификација на Протоколот за членство во НАТО, во парламентот на Исланд, ја добив во Брисел, на состаноците на Северноатлантскиот совет.

Ратификацијата на Протоколот за НАТО Париз ќе ја заврши до крајот на ноември или почетокот на декември

Скопје инфо - 24.10.2019

Ратификација на Протоколот за пристапување во НАТО во Франција е во тек и процедурата треба да биде завшена до крајот на ноември или почетокот на декември, изјави францускиот амбасадор Кристијан Тимоние на денешната прес-конференцијата на која ...

Бајден на Твитер ја поздрави ратификацијата на Протоколот во Сенатот на САД

Локално - 24.10.2019

Поранешниот американски претседател Џо Бајден денеска на Твитер изрази силна поддршка за интегрирањето на Северна Македонија во НАТО, откако завчера Сенатот го ратификуваше Протоколот за членство во Алијансата.

СДСМ: НАТО е реалност, стануваме 30. членка

Centar - 24.10.2019

По ратификувањето на протоколот за пристапување во НАТО од страна на Сенатот на САД, нашата држава е де факто 30-та членка на алијансата. 25 земји членки го ратификуваа протоколот за пристапување, тоа е доказ дека реформите се препознаени, тоа е ...

Бајден на Твитер ја поздрави ратификацијата на Протоколот во Сенатот на САД

Либертас - 24.10.2019

– Поранешниот американски претседател Џо Бајден денеска на Твитер изрази силна поддршка за интегрирањето на Северна Македонија во НАТО, откако завчера Сенатот го ратификуваше Протоколот за членство во Алијансата.

Франција ќе го ратификува Протоколот за НАТО до крајот на ноември или почетокот на декември

CivilMedia - 24.10.2019

Ратификација на Протоколот за пристапување во НАТО во Франција е во тек и процедурата треба да биде завшена до крајот на ноември или почетокот на декември, изјави францускиот амбасадор Кристијан Тимоние на денешната прес-конференцијата на која ...

Бајден го поздрави ратификувањето на протоколот за членство на Македонија во НАТО

Н.Македонија - 24.10.2019

Поранешниот заменик-претседател на САД, Џо Бајден, го поздрави ратификувањето на протоколот за членство на Македонија во НАТО. Тој истакна дека земјите од Западен Балкан заслужуваат да бидат дел од Европа.

Исланд го ратификува протоколот за членство на Македонија во НАТО

Н.Македонија - 24.10.2019

Исланд денеска го ратификува протоколот за членство на Македонија во НАТО, објави генералниот секретар на СДСМ, Љупчо Николовски, на Фејсбук. – Благодариме Исланд. Уште еден доказ за нашата успешна надворешна политика.

СДСМ: НАТО е реалност, стануваме 30-та членка

Н.Македонија - 24.10.2019

По ратификувањето на протоколот за пристапување во НАТО од страна на Сенатот на САД, нашата држава е де факто 30-та членка на Алијансата. Дваесет и пет земји-членки го ратификуваа протоколот за пристапување, тоа е доказ дека реформите се ...

Бајден на Твитер ја поздрави ратификацијата на Протоколот во Сенатот на САД

MakPress - 24.10.2019

Поранешниот американски претседател Џо Бајден денеска на Твитер изрази силна поддршка за интегрирањето на Македонија во НАТО, откако завчера Сенатот го ратификуваше Протоколот за членство во Алијансата.

Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за НАТО во Сенатот

MakPress - 24.10.2019

Американскиот државен секретар Мајк Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за членство на Македонија во НАТО. Во неговата изјава, која денеска ја објави Стејт департментот, Помпео потенцира дека усвојувањето на пристапниот Протокол за влез ...

СДСМ: НАТО е реалност, стануваме 30-та членка, сработивме, тоа е прав пат

MakPress - 24.10.2019

По ратификувањето на протоколот за пристапување во НАТО од страна на Сенатот на САД, нашата држава е де факто 30та членка на Алијансата. 25 земји членки го ратификуваа протоколот за пристапување, тоа е доказ дека реформите се препознаени, тоа е ...

Тимоние: Франција нема да биде пречка на зачленувањето на Македонија во НАТО

MakPress - 24.10.2019

Ратификација на Протоколот за пристапување во НАТО во Франција е во тек и процедурата треба да биде завшена до крајот на ноември или почетокот на декември, изјави францускиот амбасадор Кристијан Тимоние на денешната прес-конференцијата на која ...

Уште 4 членки на НАТО треба да го ратификуваат протоколот за С.Македонија

Алсат-М - 23.10.2019

Членството на Северна Македонија во НАТО не е подарок, туку заслужен успех – вели министерката за одбрана радмила шеќеринска по вчерашнптп ратификување на пристапниот проткол во американскиот сенат.

Шекеринска одговори на американскиот сенатор: „Во НАТО секој придонесува колку што може“

ТВ21 - 23.10.2019

Останаа уште 4 земји кои треба да дадат зелено светло РСМ да стане 30 полноправна членка на НАТО. Сенатот на САД вчера го ратификуваше пристапниот протоколот. Еден од двајцата сенатори кои гласаа против е Ренд Пол, кој рече дека малите земји како ...

Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за НАТО во Сенатот

Алсат-М - 23.10.2019

Американскиот државен секретар Мајк Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО. Во неговата изјава, која денеска ја објави Стејт департментот, Помпео потенцира дека усвојувањето на пристапниот Протокол ...

Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за НАТО во Сенатот

Канал5 - 23.10.2019

Американскиот државен секретар Мајк Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за членство на Македонија во НАТО. Во неговата објава на Твитер, Помпео потенцира дека усвојувањето на пристапниот Протокол за влез на Македонија во НАТО во Сенатот ...

Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за НАТО во Сенатот

Фокус - 23.10.2019

Американскиот државен секретар Мајк Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО. Во неговата изјава, која денеска ја објави Стејт департментот, Помпео потенцира дека усвојувањето на пристапниот Протокол ...

СДСМ : На прав пат сме, САД го ратификуваа Протоколот за пристапување, Северна Македонија – 30 земја членка на НАТО

Фокус - 23.10.2019

Сенатот на САД вчера со огромно мнозинство, 91 глас за и само 2 против, го ратификуваше Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО, се наведува во соопштението на СДСМ.

Само уште Франција, Шпанија, Холандија и Исланд треба да го ратификуваат протоколот за НАТО

Фокус - 23.10.2019

Членството на Северна Македонија во НАТО не е подарок, туку заслужен успех – вели министерката за одбрана Радмила Шекеринска по вчерашното ратификување на пристапниот проткол во американскиот сенат.

Независната пратеничка група од ВМРО-ДПМНЕ ја поздрави ратификацијата на Протоколот за НАТО од страна на САД

Канал5 - 23.10.2019

Независната пратеничка група од ВМРО-ДПМНЕ упати писмо до американската амбасадорка во земјава Кејт Мари Брнз во кое изразува благодарност за ратификацијата на Пристапниот протокол за НАТО од страна на Сенатот.

СДСМ : На прав пат сме, САД го ратификуваа Протоколот за пристапување, Северна Македонија - 30 земја членка на НАТО

Канал5 - 23.10.2019

Сенатот на САД вчера со огромно мнозинство, 91 глас за и само 2 против, го ратификуваше Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО, се наведува во соопѓштението на СДСМ.

Македонија ја поздрави ратификацијата на протоколот за НАТО во Сад

24 Вести - 23.10.2019

По вчерашната ратификација на членството на Македонија во НАТО, од страна на Соединетите Американски Држави, денес одлуката ја поздрави министерката за одбрана радмила шеќеринска.. Сад вчера со огромно мнозинство, 91 глас за и само 2 против, го ...

Уште четири земји треба да го ратификуваат протоколот за НАТО

Макфакс - 23.10.2019

Владејачкиот Социјалдемократски сојуз на Македонија преку соопштение информира дека преостануваат ратификации од уште четири земји членки, до официјално пристапување во НАТО. „Сенатот на САД вчера со огромно мнозинство, 91 глас за и само 2 против, ...

Нема потреба изборите да се одложуваат поради НАТО, членството е сигурно, смета Заев

Независен - 23.10.2019

Немало причина, ниту потреба да разговараме за евентуално одложување на изборите поради членството во НАТО кое ќе се случи во јануари или февруари, изјави премиерот Зоран Заев одговарајќи на новинарско прашање во врска со изјава на Артан Груби од ...

ФОТО: Пендаровски се заблагодари на македонски, албански и англиски на САД

Press24 - 23.10.2019

Откако САД вчера го ратификуваше протоколот за НАТО, Пендаровски се заблагодари на Македонски, албански и англиски јазик. Претходно вчера се огласија и од Амбасадата на САД. -Американскиот Сенат само што гласаше и со огромно мнозинство го одобри ...

Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за НАТО во Сенатот

Независен - 23.10.2019

Американскиот државен секретар Мајк Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО. Во неговата изјава, која денеска ја објави Стејт департментот, Помпео потенцира дека усвојувањето на пристапниот Протокол ...

Помпео: Ратификувањето на Протоколот за НАТО во Сенатот важен чекор за Северна Македонија

МКД - 23.10.2019

Американскиот државен секретар Мајк Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО. Во неговата изјава, која денеска ја објави Стејт департментот, Помпео потенцира дека усвојувањето на пристапниот Протокол ...

Независната пратеничка група ја поздрави одлуката на САД за ратификација на протоколот за НАТО

ММС - 23.10.2019

Независната пратеничка група од ВМРО ДПМНЕ и Коалицијата за подобра Македонија упати благодарност до амбасадорката на САД во земјава, Кејт Мари Брнз, за ратификацијата на пристапниот протокол за НАТО, по скратена постапка од страна на Сенатот.

Помпео го поздрави усвојувањето на протоколот за влез на Северна Македонија во НАТО во Сенатот

Глас на Америка - 23.10.2019

„Силно ја поддржуваме определбата на Северна Македонија кон поблиска интеграција со трансатлантската заедница, изјави државниот секретар Усвојувањето на пристапниот Протокол за влез на Северна Македонија во НАТО во Сенатот ја истакнува американската ...

Независната пратеничка група од ВМРО-ДПМНЕ ја поздрави ратификацијата на Протоколот од САД

Press24 - 23.10.2019

Независната пратеничка група од ВМРО-ДПМНЕ упати писмо до американската амбасадорка во земјава Кејт Мари Брнз во кое изразува благодарност за ратификацијата на Пристапниот протокол за НАТО од страна на Сенатот.

Заев: Нема потреба изборите да се одложуваат поради НАТО, членството е сигурно

+инфо - 23.10.2019

Немало причина, ниту потреба да разговараме за евентуално одложување на изборите поради членството во НАТО кое ќе се случи во јануари или февруари, изјави премиерот Зоран Заев одговарајќи на новинарско прашање во врска со изјава на Артан Груби од ...

Помпео: Силно ја поддржуваме Северна Македонија за НАТО

Слободен Печат - 23.10.2019

Усвојувањето на пристапниот Протокол за влез на С. Македонија во НАТО во Сенатот ја истакнува американската заложба кон трансатлантската безбедност, потенцира ...

Заев: Јас ќе ја водам кампањата, јас ќе бидам кандидат за премиер

МКД - 23.10.2019

Премиерот Зоран Заев денеска изјави дека на претстојните парламентарни избори во април следната година повторно ќе биде кандидат за премиерското место. „Јас ќе ја водам кампањата, јас ќе бидам кандидат за премиер, но за тоа ќе треба да одлучат ...

Пендаровски се заблагодари на македонски, албански и англиски до американскиот Сенат

ММС - 23.10.2019

Претседателот на Македонија, Стево Пендаровски, упати благодарност до Сенатот на САД за ратификацијата на протоколот за членство на нашата земја во НАТО. „Благодарност до САД за ратификацијата на Протоколот за нашето членство во НАТО во Сенатот.

Помпео го поздрави усвојувањето на Протоколот за влез на С.Македонија во НАТО во Сенатот

Нова ТВ - 23.10.2019

Усвојувањето на пристапниот Протокол за влез на Северна Македонија во НАТО во Сенатот ја истакнува американската заложба кон трансатлантската безбедност и претставува важен чекор напред во напредокот на Северна Македонија кон членство во НАТО, се ...

Независните од ВМРО-ДПМНЕ ја поздравија ратификацијата на Протоколот за НАТО од страна на САД

+инфо - 23.10.2019

Независната пратеничка група од ВМРО-ДПМНЕ упати писмо до американската амбасадорка во земјава Кејт Мари Брнз во кое изразува благодарност за ратификацијата на Пристапниот протокол за НАТО од страна на Сенатот.

Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за НАТО во Сенатот

+инфо - 23.10.2019

Американскиот државен секретар Мајк Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО. Во неговата изјава, која денеска ја објави Стејт департментот, Помпео потенцира дека усвојувањето на пристапниот Протокол ...

Независната пратеничка група ја поздрави одлуката на САД за ратификација на протоколот за НАТО

Макфакс - 23.10.2019

Независната пратеничка група од ВМРО ДПМНЕ и Коалицијата за подобра Македонија упати благодарност до амбасадорката на САД во земјава, Кејт Мари Брнз, за ратификацијата на пристапниот протокол за НАТО, по скратена постапка од страна на Сенатот.

Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за НАТО во Сенатот

Сител - 23.10.2019

Американскиот државен секретар Мајк Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за членство на Македонија во НАТО. Во неговата изјава, која денеска ја објави Стејт департментот, Помпео потенцира дека усвојувањето на пристапниот Протокол за влез ...

Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за НАТО во Сенатот

А1 On - 23.10.2019

Американскиот државен секретар Мајк Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО. Во неговата изјава, која денеска ја објави Стејт департментот, Помпео потенцира дека усвојувањето на пристапниот Протокол ...

Нема потреба изборите да се одложуваат поради НАТО, членството е сигурно, смета Заев

24Инфо - 23.10.2019

Немало причина, ниту потреба да разговараме за евентуално одложување на изборите поради членството во НАТО кое ќе се случи во јануари или февруари, изјави премиерот Зоран Заев одговарајќи на новинарско прашање во врска со изјава на Артан Груби од ...

Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за НАТО во Сенатот

4NEWS - 23.10.2019

Американскиот државен секретар Мајк Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за членство на Македонија во НАТО. Извор: Сител ...

САД го ратификуваа Протоколот за пристапување, Северна Македонија – 30 земја членка на НАТО

Centar - 23.10.2019

-Сенатот на САД вчера со огромно мнозинство, 91 глас за и само 2 против, го ратификуваше Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО. Со тоа преостануваат уште ратификации од уште само 4 земји членки, до официјално ...

Независната пратеничка група од ВМРО-ДПМНЕ ја поздрави ратификацијата на Протоколот за НАТО од страна на САД

Либертас - 23.10.2019

Независната пратеничка група од ВМРО-ДПМНЕ упати писмо до американската амбасадорка во земјава Кејт Мари Брнз во кое изразува благодарност за ратификацијата на Пристапниот протокол за НАТО од страна на Сенатот.

Помпео го поздрави усвојувањето на протоколот за влез на Северна Македонија во НАТО во Сенатот

24Инфо - 23.10.2019

„Силно ја поддржуваме определбата на Северна Македонија кон поблиска интеграција со трансатлантската заедница, изјави државниот секретар Усвојувањето на пристапниот Протокол за влез на Северна Македонија во НАТО во Сенатот ја истакнува американската ...

На прав пат сме, САД го ратификуваа Протоколот за пристапување, Северна Македонија – 30 земја членка на НАТО

24Инфо - 23.10.2019

Сенатот на САД вчера со огромно мнозинство, 91 глас за и само 2 против, го ратификуваше Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО. Со тоа преостануваат уште ратификации од уште само 4 земји членки, до официјално пристапување ...

Шекеринска одговори на американскиот сенатор: „Во НАТО секој придонесува колку што може“

4NEWS - 23.10.2019

Останаа уште 4 земји кои треба да дадат зелено светло РСМ да стане 30 полноправна членка на НАТО. Сенатот на САД вчера го ратификуваше пристапниот протоколот. Еден од двајцата сенатори кои гласаа против е Ренд Пол, кој рече дека малите земји како ...

Независната пратеничка група ја поздрави одлуката на САД за ратификација на протоколот за НАТО

Centar - 23.10.2019

Независната пратеничка група од ВМРО ДПМНЕ и Коалицијата за подобра Македонија упати благодарност до амбасадорката на САД во земјава, Кејт Мари Брнз, за ратификацијата на пристапниот протокол за НАТО, по скратена постапка од страна на Сенатот.

Брнс: Ратификацијата е резултат на напорна работа и посветеност кон вложување во иднината

Опсервер - 23.10.2019

Американската амбасадорка Кејт Брнс ја поздрави ратификацијата на пристапниот протоколот на Северна Македонија во НАТО од страна на Сенатот на САД, оценувајќи ја како резултат на напорна работа и посветеност кон вложување во иднината.

САД го ратификуваа протоколот за членство на Македонија во НАТО

Centar - 23.10.2019

Американскиот Сенат го изгласа пристапниот Протокол за влез на Северна Македонија во НАТО. За протоколот гласаа 92 сенатори, а двајца беа против. Против беа републиканскиот сенатор од Кентаки Ренд Пол и републиканскиот сенатор од Јута Мајк Ли.

СДСМ: На прав пат сме, САД го ратификуваа Протоколот за пристапување во НАТО

Вечер Прес - 23.10.2019

Сенатот на САД вчера со огромно мнозинство, 91 глас за и само 2 против, го ратификуваше Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО. Со тоа преостануваат уште ратификации од уште само 4 земји членки, до официјално пристапување ...

Помпео ја поздрави одлуката на САД за влез на С.Македонија во НАТО

iPortal - 23.10.2019

Државниот секретар на САД Мајк Помпео ја поздрави одлуката на Сенатот на САД за ратификација на Протоколот за влез на нашата земја во НАТО, објави Стејт департментот. „Силно ја поддржуваме определбата на Северна Македонија кон поблиска интеграција ...

Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за НАТО во Сенатот

Денешен - 23.10.2019

Американскиот државен секретар Мајк Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за членство на Македонија во НАТО. Во неговата изјава, која денеска ја објави Стејт департментот, Помпео потенцира дека усвојувањето на пристапниот Протокол за влез ...

Пендаровски се заблагодари и на албански до американскиот Сенат

Фактор - 23.10.2019

Претседателот на Македонија, Стево Пендаровски, упати благодарност до Сенатот на САД за ратификацијата на протоколот за членство на нашата земја во НАТО. „Благодарност до САД за ратификацијата на Протоколот за нашето членство во НАТО во Сенатот.

Уште четири земји треба да го ратификуваат протоколот за НАТО

24Инфо - 23.10.2019

Владејачкиот Социјалдемократски сојуз на Македонија преку соопштение информира дека преостануваат ратификации од уште четири земји членки, до официјално пристапување во НАТО. „Сенатот на САД вчера со огромно мнозинство, 91 глас за и само 2 против, ...

Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за НАТО во Сенатот

Вечер Прес - 23.10.2019

Американскиот државен секретар Мајк Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО. Во неговата изјава, која денеска ја објави Стејт департментот, Помпео потенцира дека усвојувањето на пристапниот Протокол ...

Уште четири земји треба да го ратификуваат протоколот за НАТО

MTM - 23.10.2019

Владејачкиот Социјалдемократски сојуз на Македонија преку соопштение информира дека преостануваат ратификации од уште четири земји членки, до официјално пристапување во НАТО. „Сенатот на САД вчера со огромно мнозинство, 91 глас за и само 2 против, ...

Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за НАТО во Сенатот

Либертас - 23.10.2019

Американскиот државен секретар Мајк Помпео го поздрави ратификувањето на Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО. Во неговата изјава, која денеска ја објави Стејт департментот, Помпео потенцира дека усвојувањето на пристапниот Протокол ...

23 октомври: Заев кандидат за премиер, ратификација за НАТО, надеж за датум за преговори, Зелените доаѓаат…

CivilMedia - 23.10.2019

Премиерот Зоран Заев денеска изјави дека на претстојните парламентарни избори во април следната година повторно ќе биде кандидат за премерското место. „Јас барам нов, чист, цел мандат за да продолжиме.

СДСМ: Членството во НАТО значи повеќе инвестиции, нови работни места и повеќе пари во секое семејство

Денешен - 23.10.2019

Сенатот на САД вчера со огромно мнозинство, 91 глас за и само 2 против, го ратификуваше Протоколот за пристапување на РС Македонија во НАТО, се вели во соопштението на СДСМ. – Со тоа преостануваат уште ратификации од уште само 4 земји членки, до ...

Уште четири земји треба да го ратификуваат протоколот за НАТО

Точка - 23.10.2019

Владејачкиот Социјалдемократски сојуз на Македонија преку соопштение информира дека преостануваат ратификации од уште четири земји членки, до официјално пристапување во НАТО. „Сенатот на САД вчера со огромно мнозинство, 91 глас за и само 2 против, ...

Независната пратеничка група ја поздрави одлуката на САД за ратификација на протоколот за НАТО

Точка - 23.10.2019

Независната пратеничка група од ВМРО ДПМНЕ и Коалицијата за подобра Македонија упати благодарност до амбасадорката на САД во земјава, Кејт Мари Брнз, за ратификацијата на пристапниот протокол за НАТО, по скратена постапка од страна на Сенатот.

Независната пратеничка група од ВМРО-ДПМНЕ ја поздрави ратификацијата на Протоколот за НАТО од страна на САД

24Инфо - 23.10.2019

Независната пратеничка група од ВМРО-ДПМНЕ упати писмо до американската амбасадорка во земјава Кејт Мари Брнз во кое изразува благодарност за ратификацијата на Пристапниот протокол за НАТО од страна на Сенатот.

Се огласи и Зекири: Ова е неговиот статус на Facebook за влезот во НАТО

Бизнис Вести - 23.10.2019

„САД го ратификуваа протоколот за членство на Република Северна Македонија во НАТО!!! Ние сме НАТО“, напиша вчера на Фејсбук Мухамед Зекири. Инаку, од Американската Амбасада вчера соопштија: „Американскиот Сенат само што гласаше и со огромно ...

Заев: НАТО ќе биде, тоа е јасно

iPortal - 23.10.2019

Немало причина, ниту потреба да разговараме за евентуално одложување на изборите поради членството во НАТО кое ќе се случи во јануари или февруари, изјави премиерот Зоран Заев одговарајќи на новинарско прашање во врска со изјава на Артан Груби од ...

Помпео: Силно ја поддржуваме определбата на Северна Македонија за НАТО

Локално - 23.10.2019

Државниот секретар на САД Мајк Помпео ја поздрави одлуката на Сенатот на САД за ратификација на Протоколот за влез на нашата земја во НАТО, објави Стејт департментот. „Силно ја поддржуваме определбата на Северна Македонија кон поблиска интеграција ...

Нема потреба изборите да се одложуваат поради НАТО, членството е сигурно, смета Заев

Локално - 23.10.2019

Немало причина, ниту потреба да разговараме за евентуално одложување на изборите поради членството во НАТО кое ќе се случи во јануари или февруари, изјави премиерот Зоран Заев одговарајќи на новинарско прашање во врска со изјава на Артан Груби од ...

Заев: Нема потреба изборите да се одложуваат поради НАТО, членството е сигурно

Либертас - 23.10.2019

Немало причина, ниту потреба да разговараме за евентуално одложување на изборите поради членството во НАТО кое ќе се случи во јануари или февруари, изјави премиерот Зоран Заев одговарајќи на новинарско прашање во врска со изјава на Артан Груби од ...

Пендаровски на три јазици се заблагодари на САД за ратификацијата на Протоколот за членство во НАТО

1tv - 23.10.2019

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, изрази благодарност до САД за ратификацијата на Протоколот за нашето членство во НАТО Алијансата. Стратешкото партнерство САД-Северна Македонија продолжува во Алијансата ...

САД го ратификуваше Протоколот за членство на Македонија во НАТО – остануваат уште четири земји!

Магазин - 23.10.2019

Американскиот Сенат со огромно мнозинство денеска го ратификуваше Протоколот за членство на нашата земја во НАТО. Сенатот на Соединетите американски држави со 92 гласа „за“ и два „не“ го изгласа пристапниот протокол за влез на Македонија во НАТО.

Заев: Членството во НАТО е сигурно – нема потреба изборите да се одложуваат

1tv - 23.10.2019

„Немало причина, ниту потреба да разговараме за евентуално одложување на изборите поради членството во НАТО кое ќе се случи во јануари или февруари“ , изјави премиерот Зоран Заев одговарајќи на новинарско прашање во врска со изјава на Артан Груби од ...

Заев го демантира Груби: Нема потреба од одлагање на изборите, членството во НАТО е сигурно

MakPress - 23.10.2019

Немало причина, ниту потреба да разговараме за евентуално одложување на изборите поради членството во НАТО кое ќе се случи во јануари или февруари, изјави премиерот Зоран Заев одговарајќи на новинарско прашање во врска со изјава на Артан Груби од ...

Брнс: По ратификацијата на протоколот, партнерството меѓу Македонија и САД ќе се зајакне

MakPress - 23.10.2019

Американската амбасадорка Кејт Брнс ја поздрави ратификацијата на пристапниот протоколот на Македонија во НАТО од страна на Сенатот на САД, оценувајќи ја како резултат на напорна работа и посветеност кон вложување во иднината.

Сенатот на САД го усвои протоколот за членство на Македонија во НАТО

Алсат-М - 22.10.2019

Сенатот на САД го усвои протоколот за членство на Македонија во НАТО. Според резултатите од гласањето ЗА гласале 84, а само двајца сенатори, еден од Јута и еден од Кентаки, биле против. Не гласале 14 ...

Американскиот Сенат го усвои Протоколот за членство на Македонија во НАТО

Фокус - 22.10.2019

Со големо мнозинство гласови „за“ и два „против“ Сенатот на САД го усвои Протоколот за членство на Сeверна Македонија во НАТО. САД се 25-та земја членка на Алијансата што го ратифкуваше овој протокол.

Американскиот Сенат изгласа брзо да се ратификува Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО, ратификацијата ...

Сакам да кажам - 22.10.2019

Со 84 гласови „за“ и 2 „против“, американскиот Сенат вчера изгласа ратификицијата на Пристапниот протокол за членство на Република Северна Македонија во НАТО да оди по скратена постапка. САД се очекува попладнево по македонско време да станат 25.

Сенатот на САД се уште не го ратификувал протоколот за НАТО

Deutsche Welle - 22.10.2019

Американскиот Сенат попладнево во 18 часот по македонско време ќе гласа за ратификација на Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО. Претходно беше изгласано затворање на дебатата по таа точка.

Американскиот сенат го ратификуваше протоколот ЗА НАТО

24 Вести - 22.10.2019

Со 84 гласови ЗА и 2 против Американскиот Сенат, доцна синоќа во забрзана постапка го ратификуваше протоколот за пристапување на Македонија во НАТО. Ратификацијата помина без дебата и сега го чека потписот на претседателот Темп со што обврските на ...

Сенатот на САД гласа за ратификација Протоколот за НАТО

Канал5 - 22.10.2019

Со 84 гласови „за" и 2 „против", американскиот Сенат изгласа ратификицијата на пристапниот Протокол за членство на Македонија во НАТО да оди по скратена постапка. По серијата гласања според процедурите, во овие моменти сентарите одлучуваат за ...

САД го ратификуваше Протоколот за членство на Македонија во НАТО, Пендаровски се заблагодари

Фокус - 22.10.2019

Сенатот на САД попладнево по македонско време го изгласа Протоколот за членство на Македонија во НАТО. Претседателот Стево Пендаровски им се заблагодари на САД и напиша дека стратешкото партнерство продолжува.

САД стана 25. земја што го ратификува Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО

Сакам да кажам - 22.10.2019

Американскиот Сенат вечерва го ратификуваше Пристапниот протокол за членство на Република Северна Македонија во НАТО, со 91 глас „за“ и 2 „против“. Со тоа, САД се 25. земја што го ратификувала Протоколот.

Американскиот Сенат го изгласа пристапниот протокол за влез на Македонија во НАТО

Телма - 22.10.2019

Со 92 гласа “за” и само 2 “не”, сенатот на Соединетите американски држави, го изгласа денеска пристапниот протокол за влез на северна Македонија во НАТО. Против гласаа двајца сенатори од републиканската партија, Ренд Пол од Кентаки и Мајк Ли од Јута.

Сад го ратификуваа протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО, остануваат уште четири земји

Сакам да кажам - 22.10.2019

Американскиот Сенат денеска го ратификуваше пристапниот Протокол за влез на Република Северна Македонија во НАТО, што останува да го направат уште четири земји за да се потврди приемот во полноправно ...

Брнс: Многу сум задоволна поради огромната поддршка на Сенатот за Македонија во НАТО

Фокус - 22.10.2019

Американската амбасадорка Кејт Брнс ја поздрави ратификацијата на пристапниот протоколот на Македонија во НАТО од страна на Сенатот на САД, оценувајќи ја како резултат на напорна работа и посветеност кон вложување во иднината.

Сенатот на САД го ратификуваше Протоколот за НАТО

Канал5 - 22.10.2019

Со 85 гласа „за“, само два „против“ и дванаесет кои не гласале, Сенатот на САД го усвои Протоколот за членство на Македонија во НАТО. Покрај САД, недостасуваат уште четири земји да ги завршат процедурите за земјава да стане полноправна членка на ...

Американскиот сенат го ратификуваше протоколот за членство на С. Македонија во НАТО

Телма - 22.10.2019

Сенатот на САД го усвои протоколот за членство на Македонија во НАТО. Според резултатите од гласањето, објавени на интернет страна на американскиот Сенат , „за“ гласале 84, а само двајца сенатори, еден од Јута и еден од Кентаки, биле против.

Сенатот на САД го ратификува Протоколот за членство во НАТО

24 Вести - 22.10.2019

Американскиот Сенат со 84 гласови „за“ и два против го ратификува Протоколот за членство на Република Северна Македонија во НАТО. САД се 25-тата членка на НАТО што го ратификува Протоколот за пристапување на земјава во Северноатлантската алијанса.

Сенатот на САД го ратификува Протоколот за членство во НАТО

Фокус - 22.10.2019

Американскиот Сенат со 84 гласови „за“ и два против го ратификува Протоколот за членство на Република Македонија во НАТО. САД се 25-тата членка на НАТО што го ратификува Протоколот за пристапување на земјава во Северноатлантската алијанса.

САД го ратификуваше протоколот за пристапување на Северна Македонија во НАТО

ТВ21 - 22.10.2019

Со 84 гласови ЗА и 2 против Американскиот Сенат, во забрзана постапка го ратификуваше протоколот за пристапување на Македонија во НАТО. Ратификацијата помина без дебата и сега го чека потписот на претседателот Трамп со што обврските на САД кон ...

САД го ратификуваше Протоколот за членство на Македонија во НАТО (ВИДЕО)

Канал5 - 22.10.2019

Сенатот на САД вечерва со 91 глас за и 2 против ,го изгласа протоколот за членство на Македонија во НАТО. Претседателот Стево Пендаровски им се заблагодари на САД и напиша дека стратешкото партнерство продолжува.

Брнз: Ратификацијата е резултат на напорна работа и посветеност кон вложување во иднината

Канал5 - 22.10.2019

Американската амбасадорка Кејт Брнз ја поздрави ратификацијата на пристапниот протоколот на Северна Македонија во НАТО од страна на Сенатот на САД, оценувајќи ја како резултат на напорна работа и посветеност кон вложување во иднината.

Американскиот Сенат гласаше „за“ С. Македонија – 30-та членка на НАТО

360 степени - 22.10.2019

Американскиот Сенат вечерва го ратификуваше пристапниот Протокол за влез на Северна Македонија во НАТО. „За“ гласаше огромно мнозинство од 91 сенатор. Против гласаа само двајца сенатори, републиканците Ренди Пол и Мајк Ли.

САД го ратификува протоколот за членство на земјата во НАТО

Макфакс - 22.10.2019

Сенатот на САД попладнево го изгласа протоколот за членство на Македонија во НАТО. Претседателот Стево Пендаровски им се заблагодари на САД и напиша дека стратешкото партнерство продолжува.

Сенатот на САД го усвои протоколот за членство на Македонија во НАТО

Алфа - 22.10.2019

Вчера вечерта Сенатот на САД го усвои протоколот за членство на Македонија во НАТО. Според резултатите од гласањето Сенатот на САД со 69 гласа ЗА и само 2 гласа НЕ го усвои протоколот за членство на нашата земја во НАТО.Инаку во изминатиот период ...

Сенатот на САД го усвои протоколот за членство на Македонија во НАТО

Press24 - 22.10.2019

Вчера вечерта Сенатот на САД го усвои протоколот за членство на Македонија во НАТО. Според резултатите од гласањето Сенатот на САД со 69 гласа ЗА и само 2 гласа НЕ го усвои протоколот за членство на нашата земја во НАТО.

Сенатот на САД го усвои протоколот за членство на Македонија во НАТО

Курир - 22.10.2019

Вчера вечерта Сенатот на САД го усвои протоколот за членство на Македонија во НАТО. Според резултатите од гласањето Сенатот на САД со 69 гласа ЗА и само 2 гласа НЕ го усвои протоколот за членство на нашата земја во НАТО.

Брнс: Ратификацијата е резултат на напорна работа и посветеност кон вложување во иднината

Курир - 22.10.2019

Американската амбасадорка Кејт Брнс ја поздрави ратификацијата на пристапниот протоколот на Македонија во НАТО од страна на Сенатот на САД, оценувајќи ја како резултат на напорна работа и посветеност кон вложување во иднината.

Со огромно мнозинство Сенатот на САД го ратификуваше Протоколот за НАТО

+инфо - 22.10.2019

Со 85 гласа „за“, само два „против“ и дванаесет кои не гласале, Сенатот на САД го усвои Протоколот за членство на С.Македонија во НАТО. Покрај САД, недостасуваат уште четири земји да ги завршат процедурите за земјава да стане полноправна членка на ...

Протоколот за НАТО помина во Сенатот на САД по брза постапка

Курир - 22.10.2019

Американскиот Сенат вечерва со 91 глас „за“ и два против ја усвои Резолуцијата за ратификација на Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО. Претходно сенаторите гласаа Протоколот да се донесе по скратена постапка, што беше поддржано од ...

Следува гласање во Сенатот на САД за Протоколот за членство на Македонија во НАТО

Нова ТВ - 22.10.2019

Американскиот Сенат денеска во 12 часот по американско време (18 часот по македонско) се очекува да гласа за ратификување на Протоколот за членство на Македонија во НАТО. Протоколот за членство на Македонија беше испратен до Сенатот од американскиот ...

Сенатот го изгласа Протоколот за влез на Северна Македонија во НАТО

Глас на Америка - 22.10.2019

Против беа републиканскиот сенатор од Кентаки Ренд Пол и републиканскиот сенатор од Јута Мајк Ли ВАШИНГТОН — Сенатот го изгласа пристапниот Пртокол за влез на Северна Македонија во НАТО, со 92 гласа „за“ и два „не“.

Сенатот на САД даде зелено светло за членство на Македонија во НАТО

OhridNews - 22.10.2019

Американскиот сенат го изгласа протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО. Против протоколот гласале само двајца сенатори, а ЗА гласале 84 сенатори. За Македонија да стане член на НАТО потребно е сите 29 земји членки да го ратификуваат ...

Сенатот на САД го ратификува Протоколот за членство во НАТО

Сител - 22.10.2019

Американскиот Сенат со 84 гласови „за“ и два против го ратификува Протоколот за членство на Република Северна Македонија во НАТО. САД се 25-тата членка на НАТО што го ратификува Протоколот за пристапување на земјава во Северноатлантската алијанса.

Американскиот Сенат попладне ќе гласа за ратификација на Протоколот за членство во НАТО

МКД - 22.10.2019

Со 84 гласови „за" и 2 „против", американскиот Сенат вчера изгласа ратификицијата на Пристапниот протокол за членство на Република Северна Македонија во НАТО да оди по скратена постапка. Со тоа дебатата за оваа тема е затворена и следува гласање кое ...

Сенатот на САД ќе гласа за протоколот за членство на Македонија во НАТО

Р.С.Европа - 22.10.2019

Американскиот Сенат денеска треба да гласа за ратификување на протоколот за членство на Македонија во НАТО. Тоа треба да се случи во 18 часот по македонско, односно во 12 часот по американско време.

Брнс: Ратификацијата е резултат на напорна работа и посветеност

Press24 - 22.10.2019

Американската амбасадорка Кејт Брнс ја поздрави ратификацијата на пристапниот протоколот на Северна Македонија во НАТО од страна на Сенатот на САД, оценувајќи ја како резултат на напорна работа и посветеност кон вложување во иднината.

Сенатот на САД вечерва ќе гласа за протоколот за НАТО

Сител - 22.10.2019

Американскиот Сенат попладне по македонско време се очекува да гласа за ратификување на Протоколот за членство на Македонија во НАТО. Доцна синоќа, со 84 гласови ЗА и два ПРОТИВ, Сенатот изгласа ратификицијата на Пристапниот протокол да оди по ...

Брнс: Ратификацијата е резултат на напорна работа и посветеност кон вложување во иднината

А1 On - 22.10.2019

Американската амбасадорка Кејт Брнс ја поздрави ратификацијата на пристапниот протоколот на Северна Македонија во НАТО од страна на Сенатот на САД, оценувајќи ја како резултат на напорна работа и посветеност кон вложување во иднината.

ПО БРЗА ПОСТАПКА: САД го ратификуваше протоколот за членство на Македонија во НАТО

Слободен Печат - 22.10.2019

Претходно сенаторите гласаа Протоколот да се донесе по скратена постапка, што беше поддржано од 84 сенатори, а двајца беа против. Американскиот Сенат вечерва со 91 глас „за” и два против ја усвои Резолуцијата за ратификација на Протоколот за ...

Протоколот за НАТО помина во Сенатот на САД по брза постапка, само двајца беа против

+инфо - 22.10.2019

Американскиот Сенат вечерва со 91 глас „за“ и два против ја усвои Резолуцијата за ратификација на Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО. Претходно сенаторите гласаа Протоколот да се донесе по скратена постапка, што беше поддржано од ...

Американскиот Сенат со огромно мнозинство го ратификуваше протоколот за влез на Македонија во НАТО

МКД - 22.10.2019

Американскиот Сенат вечерва со 91 глас „за“ и два против ја усвои Резолуцијата за ратификација на Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО. Претходно сенаторите гласаа Протоколот да се донесе по скратена постапка, што беше поддржано од ...

САД се 25. земја што го ратификува Протоколот за членство во НАТО

Независен - 22.10.2019

Сенатот на САД попладнево го изгласа Протоколот за членство на Македонија во НАТО. Протоколот беше изгласан со 91 глас „за“ и 2 „против“. Со тоа, САД се 25. земја што го ратификувала Протоколот.

САД го ратификуваа протоколот за членство на Македонија во НАТО

Р.С.Европа - 22.10.2019

Американскиот Сенат го изгласа пристапниот Протокол за влез на Северна Македонија во НАТО. За протоколот гласаа 92 сенатори, а двајца беа против. Против беа републиканскиот сенатор од Кентаки Ренд Пол и републиканскиот сенатор од Јута Мајк Ли.

Брнс: Ратификацијата е резултат на напорна работа и посветеност кон вложување во иднината

Нетпрес - 22.10.2019

Американската амбасадорка Кејт Брнс ја поздрави ратификацијата на пристапниот протоколот на Северна Македонија во НАТО од страна на Сенатот на САД, оценувајќи ја како резултат на напорна работа и посветеност кон вложување во иднината.

САД го ратификуваше Протоколот за членство на Македонија во НАТО

Press24 - 22.10.2019

Сенатот на САД го изгласа Протоколот за членство на Македонија во НАТО. Протоколот е изгласан со 91 гласа ЗА и 2 против. -Американскиот Сенат само што гласаше и со огромно мнозинство го одобри протоколот за пристапување во НАТО на Северна Македонија.

Американскиот Сенат со огромно мнозинство го ратификуваше Протоколот за НАТО

Нова ТВ - 22.10.2019

Американскиот Сенат со огромно мнозинство штотуку го ратификуваше Протоколот за членство на нашата земја во НАТО. Сенатот гласаше со 91 глас „за“ и два „против“ од републиканските сенатори Ренд Пол од Кентаки и Мајк Ли од Јута.

Зекири: Македонија во НАТО

Press24 - 22.10.2019

САД го ратификуваа протоколот за членство на Република Северна Македонија во НАТО!!! Ние сме НАТО. Ова го напиша денеска на Фејсбук Мухамед Зекири. Инаку, Американската Амбасада неодамна ја соопшти веста: -Американскиот Сенат само што гласаше и со ...

Брнс: Ратификацијата е резултат на напорна работа и посветеност кон вложување во иднината

Независен - 22.10.2019

Амбасадорката Кејт Брнс Американската амбасадорка Кејт Брнс ја поздрави ратификацијата на пристапниот протоколот на Северна Македонија во НАТО од страна на Сенатот на САД, оценувајќи ја како резултат на напорна работа и посветеност кон вложување во ...

Протоколот за НАТО помина во Сенатот на САД по брза постапка

Сител - 22.10.2019

Американскиот Сенат по скратена постапка со 91 глас „ЗА“ и само 2 „ПРОТИВ“ го ратификуваше Протоколот за членство на Македонија во НАТО. Според сенаторите, ова е порака до сите европски земји со НАТО аспирации дека со напорна работа може да станат ...

САД го ратификува протоколот за членство на земјата во НАТО

А1 On - 22.10.2019

Сенатот на САД попладнево го изгласа протоколот за членство на Македонија во НАТО. За протоколот гласаа 92 сенатори, а двајца беа против. Против беа републиканскиот сенатор од Кентаки Ренд Пол и републиканскиот сенатор од Јута Мајк Ли.

Сенатот на САД го ратификува Протоколот за членство во НАТО

Независен - 22.10.2019

Американскиот Сенат со 84 гласови „за“ и два против го ратификува Протоколот за членство на Република Северна Македонија во НАТО. САД се 25-тата членка на НАТО што го ратификува Протоколот за пристапување на земјава во Северноатлантската алијанса.

Брнс: Ратификацијата е резултат на напорна работа и посветеност

+инфо - 22.10.2019

Американската амбасадорка Кејт Брнс ја поздрави ратификацијата на пристапниот протоколот на Северна Македонија во НАТО од страна на Сенатот на САД, оценувајќи ја како резултат на напорна работа и посветеност кон вложување во иднината.

Брнс: Со нетрпение очекувам продолжување на партнерството меѓу Северна Македонија и САД

Слободен Печат - 22.10.2019

Американската амбасадорка ја оцени ја како резултат на напорна работа и посветеност кон вложување во иднината. Американската амбасадорка Кејт Брнс ја поздрави ратификацијата на пристапниот протоколот на Северна Македонија во НАТО од страна на ...

Сенатот на САД го ратификува Протоколот за членство во НАТО

А1 On - 22.10.2019

Американскиот Сенат со 84 гласови „за“ и два против го ратификува Протоколот за членство на Република Северна Македонија во НАТО. САД се 25-тата членка на НАТО што го ратификува Протоколот за пристапување на земјава во Северноатлантската алијанса.

Сенатот на САД го усвои протоколот за членство на Македонија во НАТО

Нетпрес - 22.10.2019

Вчера вечерта Сенатот на САД го усвои протоколот за членство на Македонија во НАТО. Според резултатите од гласањето Сенатот на САД со 69 гласа ЗА и само 2 гласа НЕ го усвои протоколот за членство на нашата земја во НАТО.

САД го ратификуваше Протоколот за НАТО

Слободен Печат - 22.10.2019

Недостасуваат уште четири земји да ги завршат процедурите за нашата земја да стане полноправна членка на Алијансата. Со 85 гласа „за“, само два „против“ и дванаесет кои не гласале, Сенатот на САД го усвои Протоколот за членство на С.Македонија во ...

САД го ратификуваа протоколот за членство на Македонија во НАТО

Курир - 22.10.2019

Американскиот Сенат денеска со 84 гласови „за“ и два против го го ратификуваше протоколот за членство на Македонија во НАТО. Протоколот за членство на Македонија беше испратен до Сенатот од американскиот претседател Доналд Трамп на 30 април годинава.

Сенатот на САД го ратификува Протоколот за членство во НАТО

ММС - 22.10.2019

Американскиот Сенат со 84 гласови „за“ и два против го ратификува Протоколот за членство на Република Северна Македонија во НАТО. САД се 25-та членка на НАТО што го ратификува Протоколот за пристапување на земјава во Северноатлантската алијанса.

Брнс: Ратификацијата е резултат на напорна работа и посветеност кон вложување во иднината

Локално - 22.10.2019

Американската амбасадорка Кејт Брнс ја поздрави ратификацијата на пристапниот протоколот на Северна Македонија во НАТО од страна на Сенатот на САД, оценувајќи ја како резултат на напорна работа и посветеност кон вложување во иднината.

Протоколот за НАТО помина во Сенатот на САД по брза постапка

24Инфо - 22.10.2019

Американскиот Сенат вечерва со 91 глас „за” и два против ја усвои Резолуцијата за ратификација на Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО. Претходно сенаторите гласаа Протоколот да се донесе по скратена постапка, што беше поддржано од ...

Американскиот Сенат го ратификуваше протоколот за членство на „Северна Македонија“ во НАТО

Денешен - 22.10.2019

Американскиот Сенат денеска со 84 гласови „за“ и два против го го ратификуваше протоколот за членство на Македонија во НАТО. Протоколот за членство на Македонија беше испратен до Сенатот од американскиот претседател Доналд Трамп на 30 април годинава.

Усвоена Резолуцијата за ратификација на Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО

iPortal - 22.10.2019

Американскиот Сенат вечерва со 91 глас „за“ и два против ја усвои Резолуцијата за ратификација на Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО. Претходно сенаторите гласаа Протоколот да се донесе по скратена постапка, што беше поддржано од ...

Сенатот на САД го ратификува Протоколот за членство во НАТО

Опсервер - 22.10.2019

Американскиот Сенат со 84 гласови „за“ и два против го ратификува Протоколот за членство на Република Северна Македонија во НАТО. САД се 25-тата членка на НАТО што го ратификува Протоколот за пристапување на земјава во Северноатлантската алијанса.

Брнс: Ратификацијата е резултат на напорна работа и посветеност кон вложување во иднината

Centar - 22.10.2019

Американската амбасадорка Кејт Брнс ја поздрави ратификацијата на пристапниот протоколот на Северна Македонија во НАТО од страна на Сенатот на САД, оценувајќи ја како резултат на напорна работа и посветеност кон вложување во иднината.

Сенатот на САД го ратификуваше Протоколот за НАТО, Пендаровски се заблгодари

iPortal - 22.10.2019

Претседателот на РСМ, Стево Пендаровски, предмалку изрази благодарност до САД за ратификацијата на Протоколот за нашето членство во НАТО Алијансата. Стратешкото партнерство САД-Северна Македонија продолжува во Алијансата придонесувајќи за глобалната ...

Сенатот на САД го ратификуваше протоколот за во НАТО

Локално - 22.10.2019

Со 85 гласа „ЗА“ и 2 против САД денеска го ратификуваа протоколот за членство на Република Северна Македонија во НАТО. До крајот на годинава се очекува уште 4 земји да го ратификуваат протоколот по што Северна Македонија и официјално ќе стане 30-та ...

Сенатот на САД го усвои протоколот за членство на Македонија во НАТО

Република - 22.10.2019

Вчера вечерта Сенатот на САД го усвои протоколот за членство на Македонија во НАТО. Според резултатите од гласањето Сенатот на САД со 69 гласа ЗА и само 2 гласа НЕ го усвои протоколот за членство на нашата земја во НАТО.Инаку во изминатиот период ...

Талески во „Топ тема“: Дел од лошите последици ќе ги надминеме со влезот во НАТО

24Инфо - 22.10.2019

Кога ќе заврши ратификацијата на протоколот во Холандија, Шпанија, Исланд и Франција може да се смета дека ние сме следната 30-та полноправна членка на НАТО. Ратификацијата на членството во НАТО ќе заврши со потпишување на Вашингтонскиот договор во ...

САД го ратификуваше Протоколот за членство на земјава во НАТО

Точка - 22.10.2019

Сенатот на САД попладнево го изгласа Протоколот за членство на Македонија во НАТО. Претседателот Стево Пендаровски им се заблагодари на САД и напиша дека стратешкото партнерство продолжува.

Сенатот на САД го ратификува Протоколот за членство во НАТО

Бриф - 22.10.2019

Американскиот Сенат со 84 гласови „за“ и два против го ратификува Протоколот за членство на Република Северна Македонија во НАТО. САД се 25-тата членка на НАТО што го ратификува Протоколот за пристапување на земјава во Северноатлантската алијанса.

САД е 25. земја која го ратификуваше протоколот за влез на Македонија во НАТО

Република - 22.10.2019

Американскиот Сенат вечерва го ратификуваше пристапниот Протокол за влез на Република Северна Македонија во НАТО. „За“ гласаше огромно мнозинство од 91 сенатор. Против гласаа само двајца сенатори, републиканците Ренди Пол и Мајк Ли. САД се 25.

Протоколот за НАТО помина во Сенатот на САД по брза постапка

4NEWS - 22.10.2019

Американскиот Сенат по скратена постапка со 91 глас „ЗА“ и само 2 „ПРОТИВ“ го ратификуваше Протоколот за членство на Македонија во НАТО. Според сенаторите, ова е порака до сите европски земји со НАТО аспирации дека со напорна работа може да станат ...

Пендаровски на три јазици се заблагодари на САД за ратификацијата на Протоколот за членство во НАТО САД

Локално - 22.10.2019

Претседателот на РСМ, Стево Пендаровски, предмалку изрази благодарност до САД за ратификацијата на Протоколот за нашето членство во НАТО Алијансата. Стратешкото партнерство САД-Северна Македонија продолжува во Алијансата придонесувајќи за глобалната ...

Брнс: Ратификацијата дојде по напорна работа и посветеност кон вложување во иднината

iPortal - 22.10.2019

Американската амбасадорка Кејт Брнс ја поздрави ратификацијата на пристапниот протоколот на Северна Македонија во НАТО од страна на Сенатот на САД, оценувајќи ја како резултат на напорна работа и посветеност кон вложување во иднината.

Талески за „Топ тема“: Со НАТО ќе бидеме темел на безбедноста во регионот

Локално - 22.10.2019

Кога ќе заврши ратификацијата на протоколот во Холандија, Шпанија, Исланд и Франција може да се смета дека ние сме следната 30-та полноправна членка на НАТО. Ратификацијата на членството во НАТО ќе заврши со потпишување на Вашингтонскиот договор во ...

Брнс: Ратификацијата е резултат на напорна работа и посветеност кон вложување во иднината

Вечер Прес - 22.10.2019

Американската амбасадорка Кејт Брнс ја поздрави ратификацијата на пристапниот протоколот на Северна Македонија во НАТО од страна на Сенатот на САД, оценувајќи ја како резултат на напорна работа и посветеност кон вложување во иднината.

Брнс: Ратификацијата е резултат на напорна работа и посветеност

Република - 22.10.2019

Американската амбасадорка Кејт Брнс ја поздрави ратификацијата на пристапниот протоколот на Северна Македонија во НАТО од страна на Сенатот на САД, оценувајќи ја како резултат на напорна работа и посветеност кон вложување во иднината.

Брнс: Ратификацијата е резултат на напорна работа и посветеност кон вложување во иднината

Либертас - 22.10.2019

Американската амбасадорка Кејт Брнс ја поздрави ратификацијата на пристапниот протоколот на Северна Македонија во НАТО од страна на Сенатот на САД, оценувајќи ја како резултат на напорна работа и посветеност кон вложување во иднината.

Талески во „Топ тема“: Дел од лошите последици ќе ги надминеме со влезот во НАТО

iPortal - 22.10.2019

Кога ќе заврши ратификацијата на протоколот во Холандија, Шпанија, Исланд и Франција може да се смета дека ние сме следната 30-та полноправна членка на НАТО. Ратификацијата на членството во НАТО ќе заврши со потпишување на Вашингтонскиот договор во ...

Талески за ТОП ТЕМА: Со НАТО ќе бидеме темел на безбедноста во регионот

Centar - 22.10.2019

Кога ќе заврши ратификацијата на протоколот во Холандија, Шпанија, Исланд и Франција може да се смета дека ние сме следната 30-та полноправна членка на НАТО. Ратификацијата на членството во НАТО ќе заврши со потпишување на Вашингтонскиот договор во ...

САД го ратификуваше протоколот за пристапување на Северна Македонија во НАТО

4NEWS - 22.10.2019

Со 84 гласови ЗА и 2 против Американскиот Сенат, во забрзана постапка го ратификуваше протоколот за пристапување на Македонија во НАТО. Ратификацијата помина без дебата и сега го чека потписот на претседателот Трамп со што обврските на САД кон ...

Сенатот на САД го ратификува Протоколот за членство на Македонија во НАТО

еМагазин - 22.10.2019

Американскиот Сенат со 84 гласови „за“ и два против го ратификува Протоколот за членство на Република Северна Македонија во НАТО. САД се 25-тата членка на НАТО што го ратификува Протоколот за пристапување на земјава во Северноатлантската алијанса.

Сенатот на САД го ратификува Протоколот за членство во НАТО на Северна Македонија

CivilMedia - 22.10.2019

Американскиот Сенат со 84 гласови „за“ и два против го ратификува Протоколот за членство на Република Северна Македонија во НАТО. САД се 25-тата членка на НАТО што го ратификува Протоколот за пристапување на земјава во Северноатлантската алијанса.

По ратификацијата на Сенатот во САД, остануваат уште четири земји до членството во НАТО (инфографик)

Мета - 22.10.2019

Сенатот на Соединетите американски држави денеска го ратификуваше Протоколот за пристап на земјава во НАТО алијансата. Со тоа, преостанува ратификацијата да се заврши уште во четири членки на Сојузот за на крајот целата процедура да заврши со ...

ПЕНДАРОВСКИ ЗА НАТО И НА АЛБАНСКИ: Faleminderim ShBA-së për Ratifikimin e Protokollit

Денешен - 22.10.2019

Претседателот Стево Пендаровски преку Твитер упати благодарност до САД за ратификацијата на протоколот за НАТО, покрај на англиски и македонски и на албански јазик: – Благодарност до САД за ратификацијата на Протоколот за нашето членство во НАТО во ...

САД го ратификуваше Протоколот за членство на Македонија во НАТО

Тера - 22.10.2019

Американскиот Сенат го ратификуваше Пристапниот протокол за членство на Македонија во НАТО, со 91 глас „за“ и 2 „против“. Со ова, САД се 25-та земја што го ратификувала Протоколот. За да стапи во сила Протоколот, потребно е да го ратификуваат уште ...

Со огромно мнозинство Сенатот на САД го ратификуваше Протоколот за НАТО

24Инфо - 22.10.2019

Сенатот на САД го усвои протоколот за членство на Македонија во НАТО. Според резултатите од гласањето, објавени на интернет страна на американскиот Сенат , ЗА гласале 84, а само двајца сенатори, еден од Јута и еден од Кентаки, биле против.

Сенатот на САД ќе гласа за протоколот за членство на Македонија во НАТО

Вечер Прес - 22.10.2019

Со 84 гласови „за” и 2 „против”, американскиот Сенат вчера изгласа ратификицијата на Пристапниот протокол за членство на Република Северна Македонија во НАТО да оди по скратена постапка. Со тоа дебатата за оваа тема е затворена и следува гласање кое ...

Сенатот на САД вечерва ќе гласа за протоколот за НАТО

4NEWS - 22.10.2019

Американскиот Сенат попладне по македонско време се очекува да гласа за ратификување на Протоколот за членство на Македонија во НАТО. Доцна синоќа, со 84 гласови ЗА и два ПРОТИВ, Сенатот изгласа ратификицијата на Пристапниот протокол да оди по ...

Сенатот на САД го ратификува членството на Македонија во НАТО

Фактор - 22.10.2019

Сенатот на САД го ратификува членството на Македонија во НАТО откако го усвои протоколот во Вашингтон. Резултатите од гласањето покажуваат дека „ЗА“ гласале 84, а само двајца сенатори, еден од Јута и еден од Кентаки, се изјасниле негативно, додека ...

САД го ратификуваше протоколот за членство во НАТО

iPortal - 22.10.2019

Со 85 гласа „ЗА“ и 2 против САД денеска го ратификуваа протоколот за членство на Република Северна Македонија во НАТО. До крајот на годинава се очекува уште 4 земји да го ратификуваат протоколот по што Северна Македонија и официјално ќе стане 30-та ...

Сенатот на САД го усвои протоколот за членство на Македонија во НАТО

Либертас - 22.10.2019

Сенатот на САД го усвои протоколот за членство на Македонија во НАТО. Според резултатите од гласањето, објавени на интернет страна на американскиот Сенат , ЗА гласале 84, а само двајца сенатори, еден од Јута и еден од Кентаки, биле против.

Протоколот за НАТО помина во Сенатот на САД по брза постапка

Локално - 22.10.2019

Американскиот Сенат вечерва со 91 глас „за“ и два против ја усвои Резолуцијата за ратификација на Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО. Претходно сенаторите гласаа Протоколот да се донесе по скратена постапка, што беше поддржано од ...

Протоколот за НАТО помина во Сенатот на САД по брза постапка

Вечер Прес - 22.10.2019

Американскиот Сенат вечерва со 91 глас „за” и два против ја усвои Резолуцијата за ратификација на Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО. Претходно сенаторите гласаа Протоколот да се донесе по скратена постапка, што беше поддржано од ...

САД го ратификуваа протоколот за членство на Македонија во НАТО

Н.Македонија - 22.10.2019

Американскиот Сенат вечерва го ратификуваше Пристапниот протокол за членство на Република Македонија во НАТО. Претседателот Стево Пендаровски им се заблагодари на САД и напиша дека стратешкото партнерство продолжува.

Со резултат 91:2 во Сенатот, САД го ратификуваа приемот на Македонија во НАТО

Expres - 22.10.2019

Соединети Американски Држави и формално го поддржаа членството на Македонија во НАТО, откако Сенатот пред малку го ратификува Протоколот со 91 глас „за“, два „против“ и седум воздржани или не гласале.

Пристапниот протокол за НАТО „прелета“ низ американскиот Сенат, честитки од Брнс, Пендаровски и Шекеринска

365 - 22.10.2019

По скратена постапка, со 91 глас „за“ и само 2 „против“ денеска Американскиот Сенат го ратификуваше Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО. Со тоа САД станаа 25-тата земја за 9 месеци што го ратификува Протоколот.

Амбасада на САД: Сенатот го ратификуваше протоколот, со нетрпение ве чекаме во НАТО

AKO - 22.10.2019

,,Американскиот Сенат само што гласаше со огромно мнозинство и го одобри протоколот за пристапување во НАТО на Северна Македонија. Ѝ честитаме на земјата за сите напори и тешката работа за да стигнеме до овој момент.

И Сенатот на САД даде зелено светло за Македонија во НАТО

Expres - 22.10.2019

Со 85 гласа „за“, само два „против“ и 12 кои не гласале, Сенатот на САД го усвои Протоколот за членство на с.Македонија во НАТО. Се очекува Протоколот наскоро да биде ратификуван од сите 29 држави членки (покрај САД, недостасуваат уште четири) и со ...

Сенатот го ратификуваше Протоколот за НАТО

1tv - 22.10.2019

Со 84 гласови ЗА и 2 против Американскиот Сенат, доцна синоќа во забрзана постапка го ратификуваше протоколот за пристапување на Македонија во НАТО. Ратификацијата помина без дебата и сега го чека потписот на претседателот Темп со што обврските на ...

Сенатот на САД по брза постапка го усвои протоколот за членство на Македонија во НАТО

MakPress - 22.10.2019

Американскиот Сенат вечерва со 91 глас „за“ и два против ја усвои Резолуцијата за ратификација на Протоколот за членство на Македонија во НАТО. Претходно сенаторите гласаа Протоколот да се донесе по скратена постапка, што беше поддржано од 84 ...

Со 85 гласови ЗА и само 2 против, САД го ратификуваа протоколот за членство на С. Македонија во НАТО

AKO - 22.10.2019

Американскиот Сенат, доцна синоќа, го ратификуваше протоколот за пристапување на Македонија во НАТО. Со огромно мнозинство, сенаторите дадоа зелено светло за членство на нашата земја во НАТО алијансата, што треба да се случи кон карјот или почетокот ...

Американскиот сенат го ратификуваше протоколот ЗА НАТО, Пендаровски се заблагодари

Скопје1 - 22.10.2019

Со 84 гласови „за” и 2 „против”, американскиот Сенат изгласа ратификицијата на пристапниот Протокол за членство на Македонија во НАТО да оди по скратена постапка. Благодарност до САД за ратификацијата на Протоколот за нашето членство во # НАТО во ...