TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Странците ја намалуваат невработеноста во Битола

Утрински - 14.08.2004

Градот под Пелистер изминативе месеци регистрира нагорен тренд во вработувањето Во изминатите седум месеци 5.789 лица од листата на невработени нашле работа. Ова се должи на интензивирање на процесот на отворање фирми во сопственост на бизнисмени од странство Битола е можеби единствениот град во ...

Од евиденцијата избришани 250 лица ангажирани со договор на дело

Дневник - 14.08.2004

АГЕНЦИЈА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ Вработените хонорарци и ангажираните со договори за дело треба самите да си плаќаат по 1.200 денари за здравствено осигурување Агенцијата за вработување избришала од евиденцијата на невработени 250 хонорарци од Скопје, кои биле ангажирани со договор на дело.

За шест месеци остварени 30.000 виртуелни вработувања

Утрински - 11.08.2004

Според Заводот за вработување, годинава се зголемуваат и невработеноста и вработеноста МАЈА ТОМИЌ Иако парадоксално, но паралелно со порастот на невработеноста во државава, се зголемува и процентот на нови вработувања. Барем така тврди Заводот за вработување.