TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ќе се отворат дуќани за сиромашни

Време - 12.09.2009

Скопје ќе добие продавници за сиромашни граѓани по примерот на Словенија, најави вчера министерот за труд и социјална политика Џељаљ Бајрами, кој информира ...

СОС продавници за социјалците

Вест - 12.09.2009

Корисниците на социјална помош во Скопје ќе можат да купуваат храна, но месечно нема да можат да потрошат повеќе од 5.000 денари.

Продавници за сиромашни и во Скопје?

Утрински - 12.09.2009

Власта најавува дека ќе се отворат продавници за сиромашни и во Македонија. Такви СОС-маркети пред неколку месеци беа отворени во Словенија, Хрватска и во ...

Владата го поддржа пилот-проектот за отворање СОС продавници во Скопје

Алсат-М - 11.09.2009

Во СОС продавниците корисниците на социјална помош ќе може да пазаруваат егзистенцијални производи по намалени цени.

СОС-продавници за скопските социјалци

Дневник - 11.09.2009

Оваа категорија граѓани во овие маркети ќе купува производи по намалени цени до висина на социјалната помош што ја примаат, но не повеќе од 5.000 денари во ...

Владата поддржува продавници за сиромашни во Скопје

Кирилица - 11.09.2009

- Во СОС продавниците корисниците на социјална помош ќе може да пазаруваат егзистенцијални производи по намалени цени Владата на Република Македонија денеска ...

Владата го поддржа пилот-проектот за отворање СОС продавници во Скопје

Сител - 11.09.2009

Владата на Република Македонија денеска го поддржа пилот-проектот за отворање СОС продавници во Скопје наменети за граѓаните кои примаат социјална помош.

Ќе се прават СОС продавници за најсиромашните

Канал5 - 11.09.2009

Најзагрозените граѓани што примаат социјална помош ќе може да купуваат храна по пониски цени до 30 %.

СОС продавници во Скопје

Вечер - 11.09.2009

Владата го поддржа пилот-проектот за отворање СОС продавници наменети за граѓаните кои примаат социјална помош.