TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Американската влада е разочарана од нашата царина

Дневник - 20.06.2002

СПОРЕД АМБАСАДОРОТ БАТЛЕР Американската влада е разочарана од односот на нашата Царинска управа, која без образложение на граничните премини по неколку недели задржувала стока на македонски и на американски компании. Лоренс Батлер, амбасадорот на САД во Македонија, на вчерашната регионална ...

Даравелски пет месеци држел на терминал американски радиостаници

Вест - 20.06.2002

И АМЕРИКАНЦИТЕ ИМАЛЕ ПРОБЛЕМ СО МАКЕДОНСКИТЕ ЦАРИНИЦИ На вчерашната регионална конференција за развој на Југоисточна Европа во Скопје, американскиот амбасадор Лоренс Батлер ја посочи Царинската управа на Македонија како институција што не придонесува за со Амбасадарот на САД во Македонија Лоренс ...

Батлер ја критикува царината

А1 - 19.06.2002

Амасадорот на САД во Македонија, Лоренс Батлер денеска јавно им удри шлаканица на првите луѓе на царинската управа. Повикувајќи се на искуството на бизнисмените амбасадорот Батлер говореше за чекањата на стоките на царинските премини без објективни причини, но во функција на фаворизирање на ...

Место кај Чашуле, Батлер на гости кај Мерсел Биљали

Вест - 19.06.2002

АМЕРИКАНСКИОТ АМБАСАДОР ВО СЕМЕЈНА ПОСЕТА ВО ЧЕГРАНЕ На ручекот во куќата на пратеникот на ПДП, амбасадорот Лоренс Батлер, неговата сопруга и блиските соработници биле почестени со печено шарско јагне и со традиционалното шеќерпаре Американскиот амбасадор во Скопје Лоренс Батлер не отишол на ...