TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

"Рациновото признание" за Блаже Миневски

Вест - 05.06.2002

ДОДЕЛЕНА НАГРАДАТА ЗА НАЈДОБРА ПРОЗА Наградата му е доделена за книгата раскази "Сезона на глуварките", а во конкуренција на 14 прозни дела Наградата за најдобра книга проза, "Рациново признание", што ја доделува манифестацијата "Рацинови средби" во Велес, годинава му припадна на писателот, новинар ...

Прва книжевна награда

Утрински - 05.06.2002

По повод доделеното "Рациново признание", Блаже Миневски заблагодарувајќи се на укажаната доверба, истакна дека и кај него владее впечатокот "дека е добро што е променет терминот на одржување на манифестацијата во јуни, кое е можеби најдоброто годишно време.

Блаже Миневски добитник на "Рациновото признание"

Дневник - 05.06.2002

Рацинови средби Писателот Блаже Миневски е добитник на наградата "Рациново признание" за збирката раскази "Сезона на глуварките" во издание на издавачкиот центар "Три"од Скопје. За годинешната награда од областа на белетристиката конкурираа единаесет романи и три збирки раскази, а одлуката ја ...

За "Рациновото признание" во трка Солев, Миневски и Вангелов

Вест - 04.06.2002

УТРЕ СЕ СООПШТУВА ПРИЗНАНИЕТО ЗА НАЈДОБРА КНИГА ПРОЗА ВО ВЕЛЕС Претседател на жирито и член на УО на "Рацинови": Петре М. Андреевски За годинашното "Рациново признание", кое ја доделува манифестацијата "Рацинови средби" во Велес, во најтесна конкуренција, како што дознаваме, се авторите Димитар ...