TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Грчка агенција ја обвинува Си-Ен-Ен поради "Република Македонија"

Утрински - 27.07.2002

Грците ја ставаат на тапет глобалната ТВ-мрежа АТИНА - Грчката државна новинска агенција МПА остро ја критикуваше американската телевизиска мрежа Си-Ен-Ен, бидејќи на нејзиниот сајт за Република Македонија се користи уставното име, а наместо Скопје, како нејзина престолнина е наведен античкиот град ...

Грците гневни на CNN поради употреба на термините Република Македонија и Пела

А1 - 26.07.2002

Грчката државна новинска агенција МПА остро ја критикуваше американската телевизиска мрежа CNN бидејќи на нејзиниот сајт за Република Македонија се користи уставното име, додека наместо Скопје, како нејзина престолнина е наведен античкиот град Пела.