TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Зоник" ја доби „Нова Македонија", „Идеја плус" газда на „Вечер"

Утрински - 24.12.2003

Четири бренда на НИП „Нова Македонија" со нови сопственици ВИОЛЕТА ЦВЕТКОВСКА Фирмата ?Зоник" на Зоран Николовски, сопственик на компјутерската фирма ?Зоник-компјутери", е новиот сопственик на најстариот дневен весник во државата ?Нова Македонија".

"Идеа плус" го купи името на Вечер , а "Зоник" на Нова Македонија

Вест - 24.12.2003

ПРОДАДЕНИ БРЕНДОВИТЕ НА ТРИ ВЕСНИЦИ НА НИП-ОТ Јавната лицитација на малата и големата зграда на НИП"Нова Македонија" и печатницата е одложена за јануари, бидејќи има проблем со имотниот лист за печатницата. Почетната цена за малата маркетинг зграда на Весниците Нова Македонија, Вечер и Бирлик ...

Нов тендер за непродадените брендови на НИП

Дневник - 24.12.2003

НИП "НОВА МАКЕДОНИЈА" За продажба останаа "Скок", "Остен", "Пулс", "Фљака", "Екран" и документацијата Маркетинг-агенцијата "Идеа плус" е нов сопственик на весникот "Вечер", фирмата "Зоник" го купи брендот "Нова Македонија", "Евроазија-техника" стана газда на "Бирлик", а издавачката куќа "Просветно ...

Весниците на НИП-от добија нови газди

А1 - 23.12.2003

Весниците „Вечер“, „Нова Македонија“ и „Бирлик“ и издавачката куќа „Детска радост“ од денеска имаат нови сопственици. Името на „Вечер“, заедно со неговите изданија Готвач и Котелец, за 25.000 евра го купи маркетинг агенцијата „Идеја плус“.

ПРИФАТЕНИ ПОНУДИТЕ ЗА КУПУВАЊЕ НА ДЕЛ ОД БРЕНДОВИТЕ НА НИП “НОВА МАКЕДОНИЈА”

Канал5 - 23.12.2003

Одборот на доверители на НИП “Нова Македонија денеска ги прифати понудите за купување на брендовите на четири изданија на НИП-от и одлучи да распише нов тенер за продажба на брендовите на изданијата, за кои на првиот оглас немаше заинтерсирани купувачи.