TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Долгот на Клинички ќе го отплаќаат клиниките

А1 - 06.05.2007

Долгот на Клинички центар од една милијарда денари најверојатно ќе го отплаќаат клиниките, откога ќе се утврди која од нив колку се задолжила. Ова за А1 го потврдија во Комисијата за трансформација на Клинички. Досега сите надлежни, вклучувајќи го и Фондот, креваа раце кога ќе се спомнеше долгот на ...

Паника во клинички - комисијата која го трансформира клиничкиот центар интензивно работи

Канал5 - 06.05.2007

Паника во клинички - комисијата која го трансформира клиничкиот центар интензивно работи. Лекарите на клиниката за гинекологија се лути бидејќи новата гинеколошка зграда со трансформацијата ќе биде поделена. Паника во клинички - комисијата која го трансформира клиничкиот центар интензивно работи.

Криминал е болни сами да си купуваат лекови

Дневник - 04.05.2007

Директорите на клиниките имаат буџети и немаат причина да не распишат оглас за набавка на неопходните лекови, велат во Управата на Клинички центар Ако болните сами си купуваат лекови и потрошен медицински материјал за операции, тоа е криминал за кој се одговорни директорите на клиниките, оцени ...

Клинички со добивка, а пациентите купуваат лекови

Утрински - 04.05.2007

Се купува само она за кое тендерите се' уште не се завршени, вели директорот Георгиевски Клинички центар минатата година ја заврши со добивка од околу 200 милиони денари, а пациентите и натаму купуваат лекови и потрошен медицински материјал.

Касата зголемена за 200 милиони денари

Вечер Прес - 04.05.2007

Клиничкиот центар во првите три месеци од годинава бележи позитивно работење од 200 милиони денари. Тоа се должи на зголемениот број пациенти и поефикасно работење, што овозможи затекнатиот долг на Клинички од 30 милиони евра, да биде намален на 15 милиони евра.

Позитивната листа на лекови мора да се прошири

А1 - 03.05.2007

Позитивната листа на лекови мора да се прошири. Според директорот на Клинички, Георгиевски, потребно е уште 20 нови лекови да се најдат на листата. Тој јавно кажа дека некои лекари нелегално ги терале пациентите да потпишат писмена изјава дека нема да бараат конзилијарно мислење, документ без кој ...

Во Клинички центар 370 вработени ќе бидат технолошки вишок?

Утрински - 03.05.2007

Неизвесно е дали ќе се најде место за вработените во клиничката управа, која со реорганизацијата треба да згасне Јасмина Јовановска Од Клинички центар најдоцна до јуни годинава треба да си заминат околу 370 вработени. Толку лица ќе бидат прогласени за технолошки вишок како последица на ...

Клинички бележи зголемен број на пациенти и позитивна сметка

Макфакс - 03.05.2007

Скопје Клиничкиот центар (КЦ) бележи зголемен раст на пациенти и работи со позитива, а потврда за тоа се средствата во износ од 200 милиони денари, што центарот ги обезбеди со ефикасно работење во првиот квартал на годината. Ова на денешната прес конференција го изјави директорот на КЦ, Борче ...

Побезбедна храна за пациентите од Клинички центар

Макфакс - 01.05.2007

Скопје Нов современ начин на пакување и испорака на храна за пациенти денеска беше презентиран во централната кујна на Клиничкиот центар во Скопје. “Ова е прв пат во Клиничкиот центар да се воведат нови стандарди за подготовка, пакување и достава на храна за пациентите“, изјави министерот за ...