TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Ворлдком" прогласи банкрот

Утрински - 23.07.2002

Како последица на задолжувањето и по сметководствениот скандал вреден милијарди долари Најголем банкрот во корпоративната историја на САД Дивот на американската телекомуникациска индустрија, компанијата ?Ворлдком", завчера прогласи банкрот како последица на задолжувањето на оваа корпорација и ...

"Ворлдком" оди во стечај, најголем во историјата на САД

Вест - 23.07.2002

ЊУЈОРК, 23 јули (АП) - Фирмата "Ворлдком" гигант во областа на телекомуникациите до судот во Њујорк достави барање за стечај. ЊУЈОРК, 23 јули (АП) - Фирмата "Ворлдком" гигант во областа на телекомуникациите до судот во Њујорк достави барање за стечај.

Најголем стечај во историјата на САД

А1 - 22.07.2002

Фирмата „Ворлдком“, гигант во областа на телекомуникациите, до судот во Њујорк достави барање за стечај, јавуваат медиумите, додавајќи дека тоа ќе биде најголем стечај во историјата на САД. Фирмата се повика на членот кој и овозможува да работи за време на реорганизацијата за која се потребни околу ...