TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Полска предлага прием на Македонија и Србија во НАТО

Кирилица - 13.06.2015

Полска предлага НАТО да ги покани балканските држави Македонија и Србија за време на самитот на Алијансата кој ќе се одржи наредната година во Варшава. - Ќе направиме се што е возможно идната година за време на средбата во Варшава да поканиме за ...

Полска предлага прием на Македонија и Србија во НАТО идната година на самитот во Варшава

Република - 13.06.2015

Полска предлага НАТО да ги покани балканските држави Македонија и Србија за време на самитот на Алијансата кој ќе се одржи наредната година во Варшава, објавува порталот „Кирилица“. – Ќе направиме се што е возможно идната година за време на средбата ...

Шемонјак: Македонија и Црна Гора со покана за НАТО на самитот во Варшава

Н.Македонија - 13.06.2015

Поранешните југословенски републики Македонија и Црна Гора треба да бидат поканети да се приклучат кон НАТО на следниот самит на Алијансата во 2016 година во Варшава, изјави министерот за одбрана на Полска Томаш Шемонјак Таквиот чекор би можел ...

Шимоњак : Местото на Македонија е во НАТО

Канал5 - 12.06.2015

Вице-премиерот и министер за одбрана на Полска, Томаш Шимоњак, во обраќањето на глобалниот форум во Вроцлав, на кој присуствува и министерот Зоран Јолевски , говореше за приемот на република Македонија во НАТО на наредниот самит во Варшава .

Полска очекува Македонија да биде поканета во НАТО во 2016

24 Вести - 12.06.2015

Вицепремиерот и министер за одбрана на Полска, Томаш Шимоњак смета дека би било добро Македонија и Црна Гора да добијат покана за членство во НАТО на следниот самит што во 2016 година ќе се одржи во Варшава.

Шимоњак: Македонија да добие покана за членство на самитот на НАТО во Варшава

Репортер - 12.06.2015

Вицепремиерот и министер за одбрана на Полска, Томаш Шимоњак смета дека би било добро Македонија и Црна Гора да добијат покана за членство во НАТО на следниот самит што во 2016 година ќе се одржи во Варшава.

Шемонак: Македонија и Црна гора да бидат поканети во НАТО на самитот во Варшава

Нетпрес - 12.06.2015

Поранешните југословенски републики Македонија и Црна Гора треба да бидат поканети да се приклучат кон НАТО на следниот самит на Алијансата во 2016 година во Варшава, изјави министерот за одбрана на Полска Томаш Шемонак, пренесе МИА.

ШИМОЊАК: Македонија треба да добие покана за НАТО

Телеграф - 12.06.2015

Од позиција на министер за одбрана, можам да кажам дека Македонија е најдобро тестираниот партнер на НАТО. Без ангажманот на Македонија толку многу години, немаше да можеме да ја имаме мисијата на Косово.

Шимоњак: Би било добро Македонија да добие покана за членство на самитот на НАТО во Варшава

Нетпрес - 12.06.2015

Би сакал да истакнам дека претседателот штотуку ја најави отвореноста на Самитот во Варшава за нови членки и за нашите досегашни партнери. Верувам дека би била одлична вест доколку би можело да се испрати покана до Македонија и Црна Гора токму од ...

Шимоњак верува дека Македонија ќе добие членство во НАТО во Варшава

Press24 - 12.06.2015

Вицепремиерот и министер за одбрана на Полска Томаш Шимоњак, смета дека би било добро Македонија и Црна Гора да добијат покана за членство во НАТО на следниот Самит што во 2016 година ќе се одржи во Варшава - Би сакал да истакнам дека претседателот ...

Шимоњак: Би било добро Македонија да добие покана за членство на самитот на НАТО во Варшава

Алфа - 12.06.2015

Вицепремиерот и министер за одбрана на Полска, Томаш Шимоњак смета дека би било добро Македонија и Црна Гора да добијат покана за членство во НАТО на следниот самит што во 2016 година ќе се одржи во Варшава.

Шимоњак: Би било добро Македонија да добие покана за членство на самитот на НАТО во Варшава

Сител - 12.06.2015

Вицепремиерот и министер за одбрана на Полска, Томаш Шимоњак смета дека би било добро Македонија и Црна Гора да добијат покана за членство во НАТО на следниот самит што во 2016 година ќе се одржи во Варшава.

ШЕМОНАК: Македонија да се приклучи кон НАТО на наредниот самит

Телеграф - 12.06.2015

Ќе биде одлична веста, ако може да бидат испратени покани од Варшава за Македонија и за Црна Гора, изјави Шемонак во полскиот град Вроцлав Македонија и Црна Гора треба да бидат поканети да се приклучат кон НАТО на следниот самит на алијансата во ...

Шемонак: Македонија и Црна Гора да бидат поканети во НАТО на самитот во Варшава

Сител - 12.06.2015

Поранешните југословенски републики Македонија и Црна Гора треба да бидат поканети да се приклучат кон НАТО на следниот самит на Алијансата во 2016 година во Варшава, изјави министерот за одбрана на Полска Томаш Шемонак.

Храбар исчекор на претседателот Иванов, достоен за почит

МКД - 12.06.2015

Храброто и одлучно обраќање на претседателот Иванов верувам ќе биде гласно чуено во седиштето на НАТО во Брисел. Претседателот на државата Д-р Ѓорге Иванов направи многу храбар исчекор достоен за почит со својот говор на состанокот на лидерите на ...

Македонија и Црна Гора да се приклучат на НАТО на наредниот самит, бара Полска - видео

Макфакс - 12.06.2015

Македонија и Црна Гора би требало да бидат поканети да му се приклучат на НАТО на наредниот самит на Алијансата во Варшава во 2016 година, изјави во петокот полскиот министер за одбрана Томаш Шимоњак.

Шимоњак: Би било добро Македонија да добие покана за членство на самитот на НАТО во Варшава

Курир - 12.06.2015

Вицепремиерот и министер за одбрана на Полска Томаш Шимоњак, смета дека би било добро Македонија и Црна Гора да добијат покана за членство во НАТО на следниот Самит што во 2016 година ќе се одржи во Варшава.

Шемонак: Македонија и Црна Гора да бидат поканети во НАТО на самитот во Варшава

А1 On - 12.06.2015

Поранешните југословенски републики Македонија и Црна Гора треба да бидат поканети да се приклучат кон НАТО на следниот самит на Алијансата во 2016 година во Варшава, изјави министерот за одбрана на Полска Томаш Шемонак.

Полскиот министер за одбрана очекува Македонија да биде поканета во НАТО во 2016

Курир - 12.06.2015

Поканата за Црна Гора е извесна, додека таа за Македонија е под знак прашалник, се до самитот на НАТО, кој ќе се одржи во Варшава на 8 и 9 јули 2016 година Поранешните југословенски републики Македонија и Црна Гора треба да бидат поканети да се ...

Македонија и Црна Гора да се приклучат на НАТО на наредниот самит, бара Полска

Тера - 12.06.2015

Македонија и Црна Гора би требало да бидат поканети да му се приклучат на НАТО на наредниот самит на Алијансата во Варшава во 2016 година, изјави во петокот полскиот министер за одбрана Томаш Шимоњак.

Полскиот министер за одбрана очекува Македонија да биде поканета во НАТО во 2016

Пулс24 - 12.06.2015

Поканата за Црна Гора е извесна, додека таа за Македонија е под знак прашалник, се до самитот на НАТО, кој ќе се одржи во Варшава на 8 и 9 јули 2016 година. Поранешните југословенски републики Македонија и Црна Гора треба да бидат поканети да се ...

Полска притиска Македонија и Црна Гора да бидат поканети во НАТО во 2016-та

Фактор - 12.06.2015

Поранешните југословенски републики Македонија и Црна Гора треба да бидат поканети да се приклучат на НАТО на следниот самит на Алијансата во Варшава, кој ќе се одржи во 2016 година. На ова инсистираше полскиот министер за одбрана Томаш Симонјак.

Шимоњак: Би било добро Македонија да добие покана за членство на самитот на НАТО во Варшава

Република - 12.06.2015

Вицепремиерот и министер за одбрана на Полска, Томаш Шимоњак смета дека би било добро Македонија и Црна Гора да добијат покана за членство во НАТО на следниот самит што во 2016 година ќе се одржи во Варшава.

Шемонак: Македонија и Црна Гора да бидат поканети во НАТО на самитот во Варшава

Република - 12.06.2015

Поранешните југословенски републики Македонија и Црна Гора треба да бидат поканети да се приклучат кон НАТО на следниот самит на Алијансата во 2016 година во Варшава, изјави министерот за одбрана на Полска Томаш Шемонак.

Полска бара Mакедонија и Црна Гора да бидaт примени во НАТО, за тензиите со Русија не и е гајле…

Локално - 12.06.2015

Поранешните југословенски републики Македонија и Црна Гора треба да бидат поканети да се приклучат на НАТО на следниот самит на Алијансата во Варшава, кој ќе се одржи во 2016 година . На ова инсистираше полскиот министер за одбрана Томаш Симонјак, ...

Шимоњак: Би било добро Македонија да добие покана за членство на самитот на НАТО во Варшава

Пулс24 - 12.06.2015

Вицепремиерот и министер за одбрана на Полска Томаш Шимоњак, смета дека би било добро Македонија и Црна Гора да добијат покана за членство во НАТО на следниот Самит што во 2016 година ќе се одржи во Варшава.

Шемонак: Македонија и Црна Гора да бидат поканети во НАТО на самитот во Варшава

Денешен - 12.06.2015

Поранешните југословенски републики Македонија и Црна Гора треба да бидат поканети да се приклучат кон НАТО на следниот самит на Алијансата во 2016 година во Варшава, изјави министерот за одбрана на Полска Томаш Шемонак.

Македонија и Црна Гора да се приклучат на НАТО на наредниот самит, бара Полска

Точка - 12.06.2015

Македонија и Црна Гора би требало да бидат поканети да му се приклучат на НАТО на наредниот самит на Алијансата во Варшава во 2016 година, изјави во петокот полскиот министер за одбрана Томаж Сиемониак.

Шимоњак: Би било добро Македонија да добие покана за членство на самитот на НАТО во Варшава

Н.Македонија - 12.06.2015

Вицепремиерот и министер за одбрана на Полска, Томаш Шимоњак смета дека би било добро Македонија и Црна Гора да добијат покана за членство во НАТО на следниот самит што во 2016 година ќе се одржи во Варшава - Би сакал да истакнам дека претседателот ...

Шемонак: Македонија и Црна Гора да бидат поканети во НАТО на самитот во Варшава

Lider - 12.06.2015

Поранешните југословенски републики Македонија и Црна Гора треба да бидат поканети да се приклучат кон НАТО на следниот самит на Алијансата во 2016 година во Варшава, изјави министерот за одбрана на Полска Томаш Шемонак.

Шимоњак: Би било добро Македонија да добие покана за членство на самитот на НАТО во Варшава

Lider - 12.06.2015

Вицепремиерот и министер за одбрана на Полска, Томаш Шимоњак смета дека би било добро Македонија и Црна Гора да добијат покана за членство во НАТО на следниот самит што во 2016 година ќе се одржи во Варшава.

Македонија и Црна Гора да бидат поканети во НАТО на самитот во Варшава

Идивиди - 12.06.2015

Варшава, 12 јуни 2015 (МИА) - Поранешните југословенски републики Македонија и Црна Гора треба да бидат поканети да се приклучат кон НАТО на следниот самит на Алијансата во 2016 година во Варшава, изјави министерот за одбрана на Полска Томаш Шемонак.

Столтенберг: НАТО е добитна комбинација за Црна Гора

Алфа - 11.06.2015

Генералниот секретар на НАТО потврди дека во декември ќе се оценува напредокот и подготвеноста на државата за членство во Алијансата. Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг смета дека Црна Гора е во клучна фаза на интеграциите во која треба ...

Столтенберг: НАТО е добитна комбинација за Црна Гора

Локално - 11.06.2015

Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг смета дека Црна Гора е во клучна фаза на интеграциите во која треба да покаже дека е подготвена за членство во Алијансата. Тој наведува дека воениот сојуз до крајот на годината ќе донесе одлука за ...