TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Балерината Тања Вујисиќ -Тодоровска слави јубилеј

Вест - 07.11.2003

ВЕЧЕРВА ПРЕМИЕРА НА "АНА КАРЕНИНА" ВО МНТ Вечерва во салонот на Македонскиот народен театар со премиерата на балетот "Ана Каренина", примабалерината Тања Вујисиќ - Тодоровска го прославува 25-годишниот јубилеј на сцената, а со тоа се простува од активното занимавање со оваа уметност.

Премиера на класичниот балет "Ана Каренина"

Утрински - 07.11.2003

Вечерва на сцената на Македонскиот народен театар Тина Иванова Длабоката внатрешна драма во која се преплетени најинтимните чувства на главниот лик на класичното дело на Толстој, "Ана Каренина", е основната нишка врз која се одвива дејствието на истоимената балетската претстава на Петар Илич ...

Премиера на "Ана Карењина" за јубилејот на Тања Вуисиќ

Дневник - 07.11.2003

БАЛЕТ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР Во Македонскиот народен театар, вечерва во 20 часот Балетот премиерно ќе ја изведе претставата "Ана Карењина", во кореографија на Хазарос Сурмеан од Канада. Главната улога на Ана Карењина ја игра примабалерината Тања Вуисиќ-Тодоровска.

"Ана Каренина" премиерно како балет

Вест - 06.11.2003

УТРЕВЕЧЕР ВО МНТ Правена според романот на Толстој, балетското либрето и кореографијата за претставата ја потпишува македонецот, натурализиран Канаѓанец Хазарос Сурмеан, а балерината Тања Вујисиќ - Тодоровска со насло Еден од најпотресните љубовни романи во светската книжевност, "Ана Каренина" на ...

"Ана Карењина" во чест на Тања Вуисиќ

Дневник - 05.11.2003

ПРЕМИЕРА НА БАЛЕТОТ НА МНТ Во Македонскиот народен театар, в петок во 20 часот премиерно ќе биде изведена балетската претставата "Ана Карењина", во кореографија на Сурмеан Хазарос, од Канада. Во главната улога ќе настапи примабалерината Тања Вуисиќ-Тодоровска, а премиерата е посветена на нејзиниот ...

"Ана Каренина" е сублимат на она што го работев досега

Утрински - 04.11.2003

Разговор со Тања Вуисиќ - Тодоровска, балетски уметник Тина Иванова В петок, на сцената на Македонскиот народен театар, а во рамките на манифестацијата "Есенски музички свечености", љубителите на балетската уметност ќе можат да ја проследат премиерата на класичната балетска претстава "Ана Каренина" ...