TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Три пати намалена смртноста кај бебињата во Македонија

Дневник - 24.07.2003

СПОРЕД УНИЦЕФ Во Македонија три пати е намален бројот на деца што умираат пред да наполнат една година - бројот од 37 починати на илјада живородени во 1989 година, во 2002 година е сведен на 11,9 деца. Опаѓа и бројот на склучени бракови во Македонија, а се намалува и стапката на плодност кај ...

Македонија за трипати ја намали смртноста кај новороденчињата

Утрински - 24.07.2003

Канцеларијата на УНИЦЕФ го презентира "Општествениот мониторинг 2003" Македонија оствари голем напредок во превенирањето на смртноста на бебињата, од 37 на илјада живородени во 1989 година на 11,9 на 1.000 живородени во 2002 година.

Македонија оствари голем напредок во превенцијата на смртноста на бебињата

Канал5 - 24.07.2003

Македонија оставри голем напредок во превенирање на смртноста на бебињата, се наведува во новиот извештај на уницеф, наменет за земјите од централна и источна европа. И покрај сите економски промени и предизвици, земјава успеала за повеѓе од три пати Македонија оставри голем напредок во превенирање ...

Намалена смртноста на бебињата во Македонија

А1 - 23.07.2003

Смртноста на бебињата во Македонија се намалува посочува УНИЦЕФ. Иако бројката на смртност во 27 земји од Централна и Источна Европа годишно изнесува 60.000 сепак во Македонија за 2002-та таа изнесува безмалку 12 на 1.000 живородени. Во Македонија во благо опаѓање е и склучувањето на бракови.