TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Управниот одбор на „Хеленик Петролеум“ ќе допатува во Скопје

А1 - 25.07.2003

Претседателот на управниот одбор на „Хеленик Петроулеум“, Атанасиос Карахаљас со својот преговарачки тим ќе допатува во Скопје на 30 јули, за да одржи трета рунда преговори за демонополизација на Окта и укинување на екстра бенифициите.

Владата ќе ги ревидира штетните делови од договорот за ОКТА

Утрински - 25.07.2003

Министерот за економија за преговорите меѓу Владата и ЕЛ.ПЕТ „Балканика" "Штетните делови од договорот за ОКТА што го склучи поранешната владејачка гарнитура со ?Хеленик петролеум" ќе бидат ревидирани. За да се постигне ова се водат преговори меѓу Владата и ЕЛ.ПЕТ ?Балканика" како стратегиски ...

Владата ја чека пресудата за Окта

А1 - 22.07.2003

Окта нема став, владата чека официјално да ја добие пресудата од лондонскиот суд за да се изјасни, а „Џет Оил“ на Мамидакис очекува наплата на отштетата од 17 милиони долари. Една недела откако судот во Лондон пресуди во корист на „Џет Оил“ и и наложи на Окта да плати 17 милиони долари оштета, ...