TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ново игралиште во дворот на Домот „11 Октомври“

Утрински - 10.10.2007

Општина Центар во соработка со амбасадата на Кралството Норвешка изгради ново спортско игралиште во Домот за деца без родители „11 Октомври“. Игралиштето е изградено во т.н. макси- систем кое, според општинарите, е единствено од таков вид на Балканот.

Старт од најфудбалскиот град

Вечер Прес - 09.10.2007

Игралиштето што го доби името "Крал Марко" е првото од проектот на 50-те што ќе бидат изградени во цела Македонија, а ќе го спроведе АМС Премиерот на Владата Никола Груевски вчера во Прилеп на симболичен начин го означи стартот на изградбата на 50 фудбалски игралишта во цела Македонија, што ќе се ...

Возрасните ги кршат детските нишалки

Дневник - 08.10.2007

Возрасните ги користат детските игралишта, па затоа тие се оштетуваат, сметаат општинските власти од Аеродром. Општинските инспектори при редовната контрола на терен утврдиле дека речиси на сите игралишта се скинати синџирите на лулашките и оштетени седиштата на нишалките.

Првото фудбалско игралиште ќе „пукне“ во Прилеп

Време - 08.10.2007

АГЕНЦИЈА ЗА МЛАДИ И СПОРТ ДЕНЕСКА ПОЧНУВА СО ИЗГРАДБАТА НА 50 ФУДБАЛСКИ ИГРАЛИШТА Македонскиот премиер Никола Груевски денеска во Прилеп ќе го постави камен-темелникот на првото фудбалско игралиште, од вкупно 50 што во следните 18 месеци ќе се изградат низ Македонија, за развој и унапредување на ...

„Крал Марко“ прво од 50 фудбалски игралишта

Дневник - 08.10.2007

Проектот изградба на 50 фудбалски игралишта ќе почне со реализација денеска, во Прилеп, каде што ќе биде положен камен-темелник на игралиштето „Крал Марко“. Вчера, во Скопје, Агенцијата за млади и спорт, чиј проект е изградбата, смета дека изградбата на 50 терени ќе се реализира за 18 месеци.

Камен-темелник на Крал Марко

Вечер Прес - 08.10.2007

Премиерот Никола Груевски денеска (11 ч.) во Прилеп ќе го означи почетокот на реализацијата на проектот за фудбалски терен во секоја општина на Македонија Агенцијата за млади и спорт официјално почнува со реализацијата на долгонајавуваниот проект, изградба на 50 фудбалски игралиште низ цела ...

Ќе се обновуваат детските игралишта

Вечер Прес - 08.10.2007

Во населбата Нерези, кај студентскиот дом "Гоце Делчев" и во новиот резиденцијален комплекс кај факултетите, до крајот на годинава ќе се изградат детски игралишта, најавија надлежните од Општина Карпош. Истовремено ќе се врши редовна проверка на реквизитите во сите постоечки и таму каде што ќе се ...