TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Парламентот ги избра новите вицегувернери

А1 - 25.07.2003

Парламентот денеска ги избра новите вицегувернери. Тоа се Ванчо Каргов, досегашен државен секретар во Министерствто за финансии, Емилија Нацевска директор на дирекцијата за платен биланс во народната банка и Фатмир Бесими, кој новата функција ја добива од директорската позиција на ЈП за аеродромски ...

Укинати надлежноститево НБМ на шефот на државата

Дневник - 23.07.2003

СЕДНИЦА НА СОБРАНИЕТО Парламентот му ги укина ингеренциите на претседателот на државата во назначувањето на гувернер и вицегувернери на НБМ Со донесувањето на измените во законот за Народна банка вчера Собранието целосно му ги одзема ингеренциите на претседателот на државата во назначувањето н а ...

Трајковски ги загуби ингеренциите да предлага вицегувернери

А1 - 22.07.2003

Пратениците денеска ги усвоија измените на Законот за Народна Банка со што претседателот на државата ги загуби ингеренциите да предлага вицегувернери. Трајковски веќе ја достави својата кандидатска листа. Tаа е ставенa на дневен ред на седница која се очекува да се одржи во текот на оваа недела.