TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

(ВИДЕО) Манчевски: Буџет за професионален и дигитализиран, административен и радиодифузен сервис за граѓаните

А1 On - 06.12.2017

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, денеска одржа прес конференција на која го претстави буџетот за МИОА за 2018та година. Прес конференцијата е дел од серијата конференции посветени на образложување на Прелог ...

МРТ на државна цуцла за да стане независна

+инфо - 06.12.2017

Буџетот на Министерството за информатичко општество и администрација за 2018 година е за три и пол пати поголем од лани. Буџетот на Министерството за информатичко општество и администрација за 2018 година изнесува 1.486.050.000 денари што е за три и ...

МИОА следната година ќе ја реформира администрацијата преку електронски проекти

Мета - 06.12.2017

Очекувам новата стратегија за реформа на јавната администрација да биде испратена до Владата пред крајот на оваа година, рече министерот Дамјан Манчевски на денешната презентација на буџетот за 2018 година на Министерството за информатичко општество ...

Манчевски: Најголем дел од буџетот – 19,3 милиони евра – ќе одат за МРТ, МРД и за ААВМУ

Мета - 06.12.2017

Најголемиот дел од буџетот на Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА) во 2018 година ќе се потроши за „Македонската радио-телевизија“ (МРТ), Македонска радиодифузија (МРД) и за Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски ...

Манчевски: 1,19 милијарди денари за финансирање на МРТ, МРД и АВМУ (ВИДЕО)

Стандард - 06.12.2017

Буџетот на Министерството за информатичко општество и администрација за 2018 година изнесува 1.486.050.000 денари што е за три и пол пати повеќе во споредба со претходниот, а најголем дел од средствата, односно 1,19 милијарди денари ќе одат за ...

Министерот Манчевски во работна посета на Стразбур

А1 On - 05.12.2017

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, учествува на настанот во организација на Европскиот Комитет за демократско владеење, во рамки на Советот на Европа во Стразбур.

Билатерални средби на министерот Манчевски во Стразбур

Макфакс - 05.12.2017

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, во рамки на работната посета на Стразбур, оствари повеќе билатерални средби на кои ги претстави реформите во јавната администрација на кои се работи во моментов, како и ...

Манчевски: Со буџетот за 2018 година конечно ќе се обезбеди автономност за МРТ

Макфакс - 06.12.2017

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, денеска го претстави буџетот за МИОА за следната година во рамките на серијата конференции посветени на образложување на прелог-буџетот.

Буџетот на МИОА поголем три и пол пати, обезбедени средства за МРТ...

Н.Македонија - 06.12.2017

Буџетот на МИОА поголем три и пол пати, обезбедени средства за МРТ Буџетот на Министерството за информатичко општество и администрација за 2018 година изнесува 1.486.050.000 денари, што е три и пол пати повеќе во споредба со претходниот, а најголем ...

МИОА најавува реформи во администрацијата преку електронски проекти

Слободен Печат - 06.12.2017

Очекувам новата стратегија за реформа на јавната администрација да биде испратена до Владата пред крајот на оваа година, рече министерот Дамјан Манчевски на денешната презентација на буџетот за 2018 година на Министерството за информатичко општество ...

Манчевски: Најголем дел од буџетот – 19,3 милиони евра – ќе одат за МРТ, МРД и за ААВМУ

Либертас - 06.12.2017

Најголемиот дел од буџетот на Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА) во 2018 година ќе се потроши за „Македонската радио-телевизија“ (МРТ), Македонска радиодифузија (МРД) и за Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски ...

Манчевски го презентираше буџетот на МИОА

МРТ - 06.12.2017

Најголем дел од средствата, односно 1,19 милијарди денари ќе одат за финансирање на МРТ, МРД и АВМУ, соопшти денеска на прес- конференција ресорниот министер Дамјан Манчевски. Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски ...

Манчевски во Стразбур за реформите во администрацијата

Макфакс - 05.12.2017

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, учествува на настанот во организација на Европскиот Комитет за демократско владеење, во рамки на Советот на Европа во Стразбур.

Билатерални средби на министерот Манчевски во Стразбур

Вечер - 05.12.2017

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, во рамки на работната посета на Стразбур, оствари повеќе билатерални средби на кои ги претстави реформите во јавната администрација на кои се работи во моментов, како и ...

Манчевски го претстави буџетот за МИОА за 2018 година(видео)

Press24 - 06.12.2017

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, денеска одржа прес конференција на која го претстави буџетот за МИОА за 2018та година. Прес конференцијата е дел од серијата конференции посветени на образложување на Прелог ...

Буџетот на МИОА поголем три и пол пати, обезбедени средства за МРТ

Локално - 06.12.2017

Буџетот на Министерството за информатичко општество и администрација за 2018 година изнесува 1.486.050.000 денари што е за три и пол пати повеќе во споредба со претходниот, а најголем дел од средствата, односно 1,19 милијарди денари ќе одат за ...

Владата најавува големи реформи во администрацијата – еве за што се работи

Sky - 06.12.2017

Очекувам новата стратегија за реформа на јавната администрација да биде испратена до Владата пред крајот на оваа година, рече министерот Дамјан Манчевски на денешната презентација на буџетот за 2018 година на Министерството за информатичко општество ...

Манчевски: Најголем дел од буџетот – 19,3 милиони евра – ќе одат за МРТ, МРД и за ААВМУ

Локално - 06.12.2017

Најголемиот дел од буџетот на Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА) во 2018 година ќе се потроши за „Македонската радио-телевизија“ (МРТ), Македонска радиодифузија (МРД) и за Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски ...

Манчевски во Стразбур за реформите во администрацијата

Вечер - 05.12.2017

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, учествува на настанот во организација на Европскиот Комитет за демократско владеење, во рамки на Советот на Европа во Стразбур.

Билатерални средби на министерот Манчевски во Стразбур

Орбис - 05.12.2017

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, во рамки на работната посета на Стразбур, оствари повеќе билатерални средби на кои ги претстави реформите во јавната администрација на кои се работи во моментов, како и ...

Буџетот на Министерството за информатичко општество и администрација за 2018 година зголемен за 3,5 пати

Денар - 06.12.2017

Вкупниот буџет на МИОА за 2018 година изнесува 1.486.050.000 денари. Буџетот на МИОА за 2018 е 3,5 пати зголемен во споредба со претходниот. Најголемиот дел од овие пари, односно 1.190.000.000 денари ќе одат за финансирање на МРТВ, МРД и АВМУ.

Манчевски: Со буџетот за 2018 година конечно ќе се обезбеди автономност за МРТВ

Орбис - 06.12.2017

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, денеска го претстави буџетот за МИОА за следната година, во рамките на серијата конференции посветени на образложување на Прелог Буџетот.

Манчевски: Обезбедени средства за МРТ

Слободен Печат - 06.12.2017

Буџетот на Министерството за информатичко општество и администрација за 2018 година изнесува 1.486.050.000 денари што е за три и пол пати повеќе во споредба со претходниот, а најголем дел од средствата, односно 1,19 милијарди денари ќе одат за ...

Владата најави реформи во администрацијата

Бизнис Вести - 07.12.2017

Очекувам новата стратегија за реформа на јавната администрација да биде испратена до Владата пред крајот на оваа година, рече министерот Дамјан Манчевски на денешната презентација на буџетот за 2018 година на Министерството за информатичко општество ...

Манчевски во Стразбур за реформите во администрацијата

Орбис - 05.12.2017

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, учествува на настанот во организација на Европскиот Комитет за демократско владеење, во рамки на Советот на Европа во Стразбур.

Билатерални средби на министерот Манчевски во Стразбур

А1 On - 05.12.2017

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, во рамки на работната посета на Стразбур, оствари повеќе билатерални средби на кои ги претстави реформите во јавната администрација на кои се работи во моментов, како и ...

Манчевски: Со буџетот за 2018 година конечно ќе се обезбеди автономност за МРТВ

Вечер - 06.12.2017

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, денеска го претстави буџетот за МИОА за следната година, во рамките на серијата конференции посветени на образложување на Прелог Буџетот.

Буџетот на МИОА поголем три и пол пати, обезбедени средства за МРТ

Либертас - 06.12.2017

Буџетот на Министерството за информатичко општество и администрација за 2018 година изнесува 1.486.050.000 денари што е за три и пол пати повеќе во споредба со претходниот, а најголем дел од средствата, односно 1,19 милијарди денари ќе одат за ...

Манчевски во Стразбур за реформите во администрацијата

Точка - 05.12.2017

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, учествува на настанот во организација на Европскиот Комитет за демократско владеење, во рамки на Советот на Европа во Стразбур.

Билатерални средби на министерот Манчевски во Стразбур

Точка - 05.12.2017

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, во рамките на работната посета на Стразбур оствари повеќе билатерални средби каде што ги претстави реформите во јавната администрација на кои се работи во моментот, како и ...

Манчевски: Со буџетот за 2018 година конечно ќе се обезбеди автономност за МРТ

Точка - 06.12.2017

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, денеска го претстави буџетот за МИОА за следната година во рамките на серијата конференции посветени на образложување на прелог-буџетот.

Буџетот на МИОА поголем три и пол пати, обезбедени средства за МРТ

Шеталиште - 06.12.2017

Буџетот на Министерството за информатичко општество и администрација за 2018 година изнесува 1.486.050.000 денари што е за три и пол пати повеќе во споредба со претходниот, а најголем дел од средствата, односно 1,19 милијарди денари ќе одат за ...

Манчевски во Стразбур за реформите во администрацијата

Локално - 05.12.2017

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, учествува на настанот во организација на Европскиот Комитет за демократско владеење, во рамки на Советот на Европа во Стразбур.

Билатерални средби на Манчевски во Стазбур

Канал5 - 05.12.2017

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, во рамки на работната посета на Стразбур, имаше повеќе билатерални средби на кои ги претстави реформите во јавната администрација на кои се работи во моментов, како и заложбите ...

Манчевски: Автономност за МРТВ со буџетот за 2018 година

Денар - 06.12.2017

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, денеска го претстави буџетот за МИОА за следната година, во рамките на серијата конференции посветени на образложување на Прелог Буџетот.

Буџетот на МИОА поголем три и пол пати, обезбедени средства за МРТ

ТВ21 - 06.12.2017

Буџетот на Министерството за информатичко општество и администрација за 2018 година изнесува 1.486.050.000 денари што е за три и пол пати повеќе во споредба со претходниот, а најголем дел од средствата, односно 1,19 милијарди денари ќе одат за ...

Министерот Манчевски во работна посета на Стразбур

Канал5 - 05.12.2017

Инклузивни и отворени процеси се наш статегиски приоритет, каде се слуша гласот на сите релевантни и засегнати страни. Тоа е случај и со креирањето на Стратегијата за реформа во јавната администрација, која е во правец на активностите кои државата ...

Билатерални средби на Манчевски во Стазбур

Сител - 05.12.2017

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, во рамки на работната посета на Стразбур, имаше повеќе билатерални средби на кои ги претстави реформите во јавната администрација на кои се работи во моментов, како и заложбите ...

Манчевски: Буџет за професионален и дигитализиран, административен и радиодифузен сервис за граѓаните

iPortal - 06.12.2017

Прес конференција, Дамјан Манчевски, министер за информатичко општество и администрација, 06.12.2017 година Граѓанскиот буџет е една од алатките со кои Владата ја зголемува транспарентноста и отчетноста на јавните финансии.

Манчевски во Стразбур за реформите во администрацијата

Денар - 05.12.2017

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, учествува на настанот во организација на Европскиот Комитет за демократско владеење, во рамки на Советот на Европа во Стразбур.