TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Прима ероика“ во Берлин

Време - 14.09.2007

ПРИМА-ЦЕНТАР Групна македонска изложба со наслов „Прима ероика“ ќе биде отворена вечерва во Прима-центарот - Берлин. На изложбата ќе бидат претставени дела на десет автори: Богоја Ангелкоски, Олгица Антовска, Илина Арсова, Марина Цветановска-Мартиновска, Анка Данаиловска, Бен Камили, Ана Матовска, ...

Десетмина македонски уметници во Берлин

Вест - 14.09.2007

Денеска во Прима центарот во Берлин ќе биде отворена изложбата "Прима Ероика", на која се претставуваат дела од 10 македонски уметници. Идејата за името доаѓа од третата симфонија од Бетовен "Ероика" што на македонски би значело херојска, па затоа и концептот на изложбата е да се изложуваат делата ...

Групна изложба во „Прима-центар“ во Берлин

Утрински - 14.09.2007

Во Прима Центер Берлин денес ќе биде отворена групна македонска изложба под наслов „Prima Eroica” на која ќе бидат претставени дела на авторите: Богоја Ангелкоски, Олгица Антовска, Илина Арсова, Марина Цветановска - Мартиновска, Анка Данаиловска, Бен Камили, Ана Матовска Мира Митрова, Синиша ...

Македонска вечер во Прима центарот во Берлин

Вест - 10.09.2007

Прима-центарот во својот галериски простор во Берлин синоќаорганизираше вечер на македонската култура, на која беа прикажани алтернативни филмови на Стефан Сидовски и краток филм на студенти од Факултетот за драмски уметности во класата на Антонио Митриќески.

Македонска култура во Берлин

Вечер Прес - 10.09.2007

Прима-центарот во својот галериски простор во Берлин синоќа организираше Вечер на македонската култура, на која беа презентирани алтернативни филмови на Стефан Сидовски и краток филм на студенти од Факултетот за драмски уметности во класата на проф. Антонио Митриќески.