TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Заедницата не создаде простор за хендикепираните

Дневник - 25.07.2002

ДАЛИ С¦ УШТЕ СМЕ МАРГИНАЛЦИ? По улиците на нашите градови речиси и нема хендикепирани, но не затоа што овде нема такви лица, туку затоа што нашите населени места не се приспособени за нив - вели професорот Ѓорѓи Марјановиќ Со 6.000 денари инвалидска пензија невозможно е да се преживее, а камоли да ...

Здравствени и даночни бенефиции за лицата со посебни потреби

Дневник - 25.07.2002

ХЕНДИКЕПИРАНИТЕ НЕ СМЕАТ ДА БИДАТ ОТФРЛЕНИ Лицата со посебни потреби не можат да се возат во градските автобуси, ниту пак можат да минуваат улица бидејќи тротоарите не се секаде закосени. Реално е и изводливо и тие да бидат вклучени во јавниот живот, оти се дел од државава, смета Мира Стојмирова ...