TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ирак може да произведе нуклеарна бомба за неколку месеци

Вест - 10.09.2002

Лондон, 10 септември - Ирак за неколку месеци може да произведе нуклеарна бомба ако успее од странство да набави ураниум или плутониум, предупреди вчера Меѓународниот институт за стратешки студии со седиште во Лондон. Во студијата за ирачкото оружје за масовно уништување, објавена вчера, директорот ...

На Ирак му фали само ураниум за нуклеарна бомба

Дневник - 10.09.2002

МеЃународен институт за стратегиски студии Ирак ја совладал технологијата за да направи нуклеарна бомба, но нема ураниум или плутониум за да го употреби како фисиско полнење, јави Ројтерс, пренесувајќи извештај на Меѓународниот институт за стратегиски студии.