TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Фанатиците тепаа, државата дотепува

Време - 26.06.2009

Ќе поднесеме кривична пријава за МВР затоа што не го спречи насилството на плоштадот, а полицајците седеа со скрстени раце иако ...

„Архибригада“ ќе го тужи МВР за протестот на плоштадот

Утрински - 26.06.2009

Организаторите на протестот поради изградбата на црква на плоштадот ќе поднесат кривична пријава против Министерството за ...

Повеќе пријави за организаторите отколку за тепачите

Дневник - 26.06.2009

1 2. 3. Оние што не' тепаа на плоштадот сега знаат и каде живееме и можат дома да ни дојдат, вели еден од демонстрантите ...

Девет пријави против тепачите, а 12 против тепаните студенти

Н.Македонија - 26.06.2009

Девет прекршочни пријави се поднесени против тие што нé тепаа, а против нас, кои сме тепани, се поднесени 12 прекршочни ...

Прво тепани, а сега и ќе одговараат

А1 - 25.06.2009

Тројца од организаторите на протестот против црквата на плоштадот, иако беа нападнати, сега се обвинети и пред Судот за ...

Осудени, а нападнати

Телма - 25.06.2009

Дејан Ристовски Студентите кои во март годинава беа нападнати од група граѓани и спречени мирно да протестираат против изградба ...

Прекршочни пријави за учесниците во протестите

Канал5 - 25.06.2009

Младите архитекти незадоволни поради 12-те прекршочни пријави со кои МВР ги израмни со оние што ги нападнаа на протестите ...

Повеќе пријави за тепаните, отколку за тепачите

А1 - 23.06.2009

12 прекршочни пријави за тепаните, а само девет за тие што ги нападнаа студентите на плоштадот. Сите заедно од мартовскиот инцидент ке треба да се појават на суд на ...