TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сертификатите за купување државни акции во постојан пад

А1 - 24.07.2002

Владата им подели на татовци таканаречени конвертиблни сертификати за да можат со нив да купуваат акции во фирми. Откако стигнаа на берзата, вредноста на сертификатите е во постојан пад. Државата ги подели сертификатите, а на берзата не понуди на продажба акции од некои поатрактивни фирми.

Татовци ќе запрат со продажбата на сертификатите

Утрински - 24.07.2002

Хартиите од вредност штом се појавија на Берзата се обезвреднети Гоце Каревски БИТОЛА - Ограбените граѓани во банкротираната штедилница ТАТ, кои за своите заштеди поголеми од 1.000 евра веќе добија "обесштетување" во конвертибилни сертификати и веднаш потоа еуфорично објавија дека конечно "им се ...

Од јад за парите умреле 500 штедачи во "ТАТ"

Дневник - 22.07.2002

ЗА 5 ГОДИНИ ВО БИТОЛА Посмртниците се доказ дека во Битола годишно умираа просечно по 100 луѓе од синдромот "ТАТ" За 5 години од јад за заробените пари умреле 500 штедачи на пропаднатата штедилница "ТАТ". До овие сознанија дојдовме откако заврши постапката за пријавување на побарувањата за ...